Nizka tolerancia - alergia na pachy, zvuky a ludsku hlupost

Príspevok v téme: Nizka tolerancia - alergia na pachy, zvuky a ludsku hlupost
Ernesto

Caute, mam velky problem s mojou velmi nizkou toleranciou. Jedna sa o pachy, zvuky a ludsku hlupost.

--PRECO V TEME VZTAHY?--
Tuto temu som dal do vztahov, lebo mi to strasne kazi vztahy s ludmi. Staci ze mi niekto zacne rozpravat chvalospevy na nejakeho socialistu a mam toho cloveka za k****a a skoncil som s nim. S kolegynou v praci mi to totalne znicilo vztahy, lebo bola vymleta katolibanka. S inak fajn susedou si nerozumiem, lebo smrdi od cigariet nonstop. A to nehovorim o takej priatelke, ked pride domov a taha z nej smrad – to uz sme si dali pravidlo, ze rovno krici ze fajcila a ani sa k nej nepriblizujem. A toto vsetko neni normalne.

--POPIS PROBLEMU--
Co mi vadi? Pachy napriklad kanalizacia, bezdomovci, fajciari, po psovi vo vytahu, neumyti ludia v MHD. Zvuky napriklad hrkutanie holubov, krakanie vran, stekanie psov, rev deti, hlasna hudba od susedov, vrcanie motorkarov a sportovych aut na cele mesto. Ludska hlupost hlavne primitivne nazory v spolocenskych oblastiach – obzvlast politika a ekonomika . Napriklad ked niekto obhajuje socializmus. A je mi jedno ci ten nemecky – nacizmus, alebo rusky – komunizmus. Alebo cirkev. A tiez mi je jedno, ci je to krestanstvo so vsetkymi jeho odnozami /katolici, protestanti, evenjelici, greko atd/ alebo ine cirkvy ako islam.

--DOLEZITA POZNAMKA--
Teraz tato tema tu nie je o tom, ci moje nazory su spravne a inych ludi nespravne alebo naopak. Takze k tomu ci ludia, ktori veria v alaha su normalni alebo padnuti na hlavu, sa vobec nevyjadrujte prosim.

--POPIS PROBLEMU (pokr.)--
Ide tu o moju nizku toleranciu voci vsetkym tymto podnetom. Ono to nezacalo naraz, ale postupne. Nevadilo mi hned vsetko. Ale rokmi to pribuda. Napr pred takymi 10r mi vobec nevadili hlupi ludia, hluk motorkarov /bezne sa mi premavali pod oknami/, nevadil mi rev deti, ani holuby ani vrany ani psy – proste nic mi nevadilo. Ale ono akokeby to postupne nabera na obratkach a pribudaju mi veci, co mi vadia, ked som vystaveny ich vplyvu dlhodobejsie /napr vrany mi nevadili nikdy, az kym som sa neprestahoval na sidlisko, kde ich je miliarda a krakaju nonstop/

--AKE REAKCIE/RADY POTREBUJEM?—
Potrebujem od vas poradit, ci ste nieco podobne niekdy riesili, alebo poznate niekoho, kto takyto problem mal. Nechcem, aby ste ma rovno odkazali na nejakych psychologov / psychiatrov / neurologov. Bol som u vsetkych, h***o vedia – aspon ti, u ktorych som bol. Na takom usnom sa mi doktorka este posmievala, ze s jakou chujovinou za nou idem (alergia napr ked niekto klika s perom nonstop). Potrebujem tu od vas – kolektivnej mudrosti stoviek ludi – poskladat mozaiku mojho problemu. Kusok po kusku. Tu niekto pozna takeho s takym problemom, tam niekto ma s tym dokonca osobnu skusenost. Niekomu pomohlo to a niekomu ine. Ked budem vediet presne specifikovat o aky problem sa jedna, tak mozem cielene najst specialistu, ktory mi moze pomoct ho vyriesit – mozno ma niekto i s niekym takym skusenosti.

Prosim pomozte, za kazdu radu budem vdacny. Dakujem.

Ak mate nejake otazky, piste, rad doplnim detaily.

Tomas12345

Si v živote štastný ? Podla mna asi nie si, a preto ty začína vsetko vadiť. Rovnako tak to maju i starí ludia ktorím sa v živote nedarí a necítia sa zdravotne dobre, sú nahnevaní na celý svet, frustrovaní a vsetko im vadí.

Moment2

Mnohym ludom vadia stupidni ludia, preto sa nimi neobklopuju. Mnohym vadi rev deti, ja to napriklad neznasam v lietadle alebo vo vlaku. Ale to, co popisujes ty, je nieco ine. Ty mas obrovsky problem sam so sebou. A bud sa spamatas a stanes sa pohodakom, s ktorym budu ludia radi, alebo budes podivin, ktory na kazdeho vrci, zazera a odpise cloveka, kvoli jeho vlastnym nazorom. Z teba raz bude stary cudak, ktory zomrie sam. Ledaze sa uvedomis a zacnes svoj problem riesit s odbornikom. Pozri, vyssie spominam, ze mi lezie na nervy, ak cudzie decko reve v uzatvorenom priestore. Ale je na mne, ci kvoli tomu teraz zacnem nenavidiet a zurit a stvat sa, alebo si danu vec prestanem vsimat. Jednoducho ignorujem a ostavam v klude a vo svojom strede. Snad si nebudem vytvarat nabeh na vredy, som natolko schopny a inteligentny, ze si prestanem pripustat veci, co nemozem inak ovplyvnit a nebudem sa z nich rutit. Ty sa prilis zaoberas sam sebou. Akoby sa vesmir tocil len okolo teba. Ale tak to nie je. Si malinka kvapka v tom vesmire. Ktora nie je lepsia od nikoho. Ludia maju pravo na vlastne nazory a pokial su tebou hned za to dehonestovani, tak chyba nie je v nich ale v tebe. Uvolni sa, prestan byt tak velmi urputny, duchaj z hlboka a ries svoj problem......

Angelika3

Tak vieš čo, ja si myslím, že toto všetko sú veci, ktoré bežne aj mnohým iným ľuďom lezú na nervy, nielen tebe.
A čím viac sa na to všetko sústrediš, tým je tvoja nespokojnosť väčšia a väčšia a podnetov len pribúda.
Celkom pomáha ak ťa prepadnú takéto nepríjemné pocity, tak tento pocit si uvedomiť a ako keby ho "pozorovať". Napr. ťa prepadne hnev alebo ťa niečo neuveriteľne irituje či znervózňuje, tak skús sa v tom nestratiť a "nezaspať" ale vedome pozorovať čo sa v tebe deje, aké emócie to v tebe vyvolalo a v ďalšom kroku skús vedome znížiť dôležitosť tejto situácie. Skús sa nesústrediť na vonkajšie podnety, ale na svoje vnútro.
Ešte ma napadlo, existuje taká bylinka- ašvaganda, alebo inak vitánia snodárna. Má veľmi dobré účinky na upokojenie nervov, spánok a energiu. Môžem to potvrdiť, kupujem ju vo forme prášku.

Ernesto

baradu: tak mame smolu, nikto sem nic nenapisal, ale mam pre teba dobru spravu. venoval som sa tomu viac posledne tyzdne a nasiel som riesenie - neviem ci uplne ale urcite aspon ciastocne

*****ske forum mi nedovoli sem dat prispevok, lebo obsahuje odkazy na ine stranky /v tomto pripade samozrejme odovodnene, ziadny spam/ tak to este skusam dat ako prilohu do suboru

Omen

Ernesto, s alergiou na pachy a hluk si dokážeš ako-tak pomôcť.

S ľudskou hlúposťou? S tou si neporadíš, tú môžeš vo svojom živote len obmedziť! Ešte aj rieka, more a oceán má svoje brehy, ľudská hlúposť je však bezbrehá! Tak ako inteligentní ľudia, tak aj hlupáci musia existovať aj exitovať, život je proste pestrý... : )
A je úplné jedno, či má človek vzdelanie alebo nie. Neexistuje totiž priama úmera medzi vzdelanosťou a inteligenciou. Naopak, veľa inteligentných ľudí nájdeš medzi tými, ktorí žiaden titul nemajú, ale s takými sa asi nestretávaš, či?
No, ak si obklopený len hlupákmi, tak ti nie je čo závidieť. Musíš začať spoločenský detox! Nájsť si seberovných jedincov, tých pustiť do svojho súkromia, najlepšie z iných odborov a začať sa stretávať s nimi napr. pri nejakom koníčku. Aspoň raz za týždeň si spraviť panskú jazdu. Dobre by bolo, ak by aspoň jeden z nich mal zmysel pre humor, aby dokázal situácie odľahčiť a predviedol ti aj iný uhol pohľadu.
Mám však pre teba jednu pozitívnu správu! : D Všetci sa stretávame s nimi, všetci sme nimi konfrontovaní, učíme s nimi žiť, viac, či menej vychádzať...

Alergia na pachy - ak nezačneš aj tu detoxikovať a vyhýbať sa spúšťačom, môže prerásť do astmy. Takže by si mal predniesť jasnú a jednoznačnú požiadavku - priateľka prestane fajčiť cigarety alebo si nájdeš nefajčiarku. Žiaden problém, či?!
Hluk? Presťahovať sa do pokojnejšej štvrte alebo každý možný voľný čas tráviť v lone prírody. A počúvať to božské ticho, šumenie listov na stromoch, žblnkot potôčika, kolísanie trávy... Môžeš využiť aj net.
Ty toho budeš mať viac, ale zhrniem ti to: detox, detox a ešte raz detox a pridaj k tomu aj relax.

Pag

Môžete ma podporiť na tejto stránke, nakoľko tu prispievam bezplatne, takpovediac ako dobrovoľník. Tá pesnička je veselá, je v popise skladby nižšie.
www.youtube.com

Pag

Ja som mal teraz takú víziu, že o niekoľko mesiacov nás začnú napádať zvieratká, aj vrany, aj havrany, aj iné tvory sa pridajú. Asi to nie je pekná vízia. Ale tu ide aj o to, že aj oni nás už majú plné zuby, oni sa správajú prirodzene, čo nie je práve dobrá správa, tzv. good news. Dúfam, že sa mýlim. Japonsko asi zase niečo zažije, aj na nich som si práve spomenul, ako taký slon, ktorý vníma všetko seizmicky a podobne. Baba Danga s jej psom Dingom nám už nevyveští, tak preberiem teraz ja jej žezlo, pardón tú starú baguľu.

Pag

Nuž, ako vidím, moji predrečníci ti veľmi neporadili, lebo si isto neprečítali viac ako štyri riadky z tvojho topicu. Ja som si to prečítal celé, bolo to celé o tom istom, pravdu povediac, dosť som sa nudil, ku koncu som už len poklepával perom, ale to je jedno. Nemusíš vyhľadať žiadneho odborníka, ja ti poradím, jednoducho máš toho všetkého plné zuby, máš plné zuby ľudí, zvierat, celej civilizácie. Nuž, nepoteším ťa, bude sa to stupňovať a gradovať, lebo všetkého bude stále viac a viac a viac, až kým nám všetkým z toho ne.ebne na kompletku, to je moja vízia. Samé náznaky, čísla, read between the lines, príslušnosť k nejakej skupine je limitujúca, lebo obmedzuje slobodu príslušníka takejto párty, pardón strany. A čo sa týka bezdomovcov, ani tí by nemuseli byť, keby zodvihli svoje rite a zašli na úrad. A priniesli k nemu človeka, ktorý mal dekubity a povedali mu, uzdrav ho a on im povedal. Aj ja by som mal dekubity, keby som celý život preležal na posteli a za celý deň nepreložil ani jednu slamku. Výstup z tohto systému, keď ťa nebaví, ale asi ťa aj tak už veľmi nič baviť nebude, lebo pravdepodobne príde burn-out a budeš odňatý. Omen.