Prestať fajčiť

Príspevok v téme: Prestať fajčiť
Pomoooooc

Ahojte.potrebujem pomoc.velmi chcem prestať fajčiť .smrdí mi to aj ja smrdím od cigariet a chcem mať energiu a byť zdravá .Každý mesiac chytím nejakú virozu lebo mám slabú im.system .prečítala som toho neskutočne veľa ako prestať.Moj problém je že sa strašne bojím že priberiem .od 15tich som mala stále váhu 75kg začala som fajčiť a schudla som 10kg .fajčím 7rokov 25 cigariet na deň .sto krát som prestala ale stále po dvoch týždňoch som pribrala aj 5kg tak som začala znovu .pomôžte mi prestať .prosím

Rasto365

Pomoooooc :

Fajčenie je slabšia drogová závislosť. Človek musí vedieť že po vysadení cigariet za pár hodín až dní príde absťák (chuť si zapáliť) trvajúci niekoľko mesiacov. Vydrží to ak si bude opakovať prečo chce prestať. Je dobré si spísať silné dôvody prečo prestať. Vraj pre fajčiara smrť (rakovina) nie je dôvod. Skús niečo zo života. Napríklad:
- stojí to veľa peňazí a zaberie veľa času
- nemám chuť jesť a vyzerám chudá
- bozkávať fajčiarku je ako bozkávať popolník
- je to úbohé, ľudia ma odsudzujú

- fajčiar je ako bezdomovec, stále musí chodiť von ťahať z cigarety

Tomas12345

Beznicku :

Naozaj je lepsie to pomalé postupne vysadzovanie než naraz - pretože pre telo je to šok. Telo sa musí deficitu nikotínu pomaly prisposobovat aby si na to zvyklo.

Beznicku

Ach33 dá sa zo dňa na deň ja som tak prestal. Ak chces prestať fajčiť není to také ťažké ako si myslíš a keď si to uvedomíš tak to dokážeš. V prvom rade musíš zmeniť ranne návyky a keď príde chuť na cigaretu zamestnať hlavu žiadne také co nemáš rada že máš chuť tak pôjdeš behať ak ta to nebaví to je hovadina. Proste niečo pri čom nebudeš myslieť na cigaretu napríklad ak rada variš alebo hráš hry alebo šoférovať hoci čo len proste postupne je to blbosť niečo ta nahnevá alebo vystresuje a si späť.

Ach333

Ahoj. Prestat zo dna na den sa neda len tak...treba postupne znizovat davku. Napriklad skus o par cigariet menej si dat na dalsi den a vydrz tak tyzden dva potom zas znizis davku a tak budes pokracovat. Prestat fajcit je urcite tazke a chce to pevnu volu...vela stastia ti prajem :-)

markaraa

Bez chcenia to nepojde. Ak sama sebe smrdis, vies ze to citis ty sama, tak nechapem, preco si uz davno neprestala. Podla mna to bude chciet asi navstivit psychologa, mozno by ti vedel dat na to nejaky navod

KarmaYoga

Ahoj,tak urcite to chce pevnu volu.Ale dopomoct prestat sa da zuvackami,naplastami,sprejom alebo pastilkami.Ja som vyskusal vsetky varianty a mozem odporucit Niquitin pastilky,ktore ti chut na cigaretu zhnusia.A ked to nepomoze skus Biorezonanciu.no tam pocitaj s tym,ze si zacvakas okolo 70 eur.

poradim38

Tak tvojim rodicom a partnerovi dobre t*tka na hlavu........ tak radsej fajci a maj problemy ako pribrat par kg ktore das vo fitku dole lavou zadnou....... chod si podla seba a ser na rodicov nemaju to v hlave v poriadku

Achjajj

Tak v tom pripade musi byt tvoja rodina a manzel nahlavu. Ako chces prestat ked nemas podporu? Len za to aby si nepribrala si mas navodit salsie zdrav. Problemy?-To ze si pribrala je normalny proces. Musis to vydrzat a vaha sa ti upravi. Treba sa nejako zamestnat ked budes mat abstaky, treba sportovat, hybat sa, pit vela vody, bylinkove caje, nezrat sladkosti. Vyskusaj biorezonanciu alebo hypnozu. Podla mna ty vies prestat fajcit. Ty len nechces v tom pokracovat aby si nepribrala. Najprv si stanov hodnoty a potom sem chod vyplakavat.