Alergia na BKM

Príspevok v téme: Alergia na BKM
Ciliing

Ahoj, mám 17 mesačného syna, ktorému bola v troch mesiacoch na základe príznakov (hnačky, krv v stolici) diagnostikovaná alergia na BKM. Mal špeciálne mlieko, ale po roku povedala Dr. na gastre, že je o.k. Teraz papá Sunar a pred dvomi dňami som mu dala prvýkrát kravské mlieko. Celú noc však nespal, bolelo ho bruško, plakal a dnes ho dvakrát prehnalo. Mal aj zvýšenú teplotu, cca 37,2. Teraz teplotu nemá, spí, ale každú chvíľku sa budí. Myslíte, že by ešte nemal mliečne výrobky, že tá alergia na BKM ešte nie je vyliečená? Mám ísť zase na gastro, alebo radšej na alergológiu?

Omen

Ciliing, rado sa stalo. : ) Nezabudni odkonzultovať tú konzumáciu mlieka s alergiolgičkou, možno to pôjde aj bez toho a spraví mu kožný test. A tvojmu dieťaťu prajem skoré a trvalé uzdravenie.

Omen

Ciliing, to bola chyba, že mu tie testy VTEDY nespravila. Dieťa môže mať totiž alergiu alebo intoleranciu na kazeín, ale aj laktózovú intoleranciu (neschopnosť tráviaceho systému spracovať mliečny cukor laktózu), aj keď sa väčšinou jedná o alergiu na kravské mlieko. Malo špeciálne mliečko, tak je jasné, že symptómy pominuli a tie sa opäť objavili, akonáhle si mu začala podávať mlieko.

Čo sa týka intolerancie u malých detí, tak tie časom vymiznú, aj alergie, ale je to individuálne. Nesmie však prísť do kontaktu s alergizujúcou látkou.
Testy robí alergiológ a na gastre, lenže predtým treba mlieko konzumovať, aby vyšli správne. Odporúčam ti konzultovať túto záležitosť s alergiológom. Ten má viac diagnostických možností a môže zistiť aj iné alergie.

Ciliing

Ďakujem za odpoveď. Práveže mu testy nerobila, len na základe príznakov stanovila diagnózu. On už asi pol roka papal normálny Sunar. Je pravda, že občas malé stavy, že ho bolelo bruško, ale nebolo to až také hrozné, ako predtým. Predtým to boli úporné hnačky, na ritke krvavé zapareniny a nakoniec krv v stolici. No a naša obvodná stále, že to nič nie je, že krv má z trhlinky v konečníku. Až raz sme boli u inej doktorky, lebo naša mala dovolenku a ona hneď, že to vyzerá na BKM, že také malé bábo (mal 3 mesiace) nemá mať prečo trhlinku. Ona nás vlastne poslala aj na gastro. Tam mu dala do roka špeci mliečko, potom som mu skúsila dať biely jogurt a keď mu z jednej lyžičky nič nebolo, tak skonštatovala, že je o.k. To kravské som mu dala vlastne prvýkrát do varenia a hneď toto. Takže teraz som rozhodnutá, že budem u obvodnej trvať na krvných testoch, aj keď ona mi bude určite tvrdiť, že to nie je potrebné. Alebo možno sa rovno objednať na alergológiu, či gastro? Dnes v noci už spinkal lepšie, aj keď sa každú chvíľku mrvil a plačkal, ale už nie tak ako predtým. Ani stolicu už nemal takú riedku, aj keď to stále ešte nie je ono. Nedávam mu žiadne mlieko, vyradila som zatiaľ aj ten Sunar.

Omen

Krvné testy lekárka nerobila? Ak nie, nevieš či má alergiu alebo intoleranciu.
Mal špeciálne mliečko, tak sa nečuduj, že bol v poriadku. Keď si mu začala dávať kravské mlieko, symptómy sa u neho opäť objavili. OKAMŽITE prestaň podávať kravské mlieko!!! Behom troch dní by sa mu stav mal stabilizovať.