Zvýšené leukocyty v moči

Omen

@ Timi, prepáč, máš pravdu. Robím na dvoch veciach naraz, a to sa odzrkadlilo na kvalite môjho príspevku. : )

@ Philips, neveríš? Ja nie som "ľudia", ale úkaz! Už veríš? : D

philips

Neverím tomu, čo sem ľudia píšu, takže... :-)
A preventívky a vyšetrenie moču - ako ktorý lekár. Niektorí to odosielajú do laboratória, kde sa vrámci diagnózy Z00 robí aj sediment (ináč sa robí iba na žiadosť lekára alebo pri pozitívnom chemickom vyšetrení) alebo sú lekári, ktorí moč vyšetria v ambulancií papierikom a v prípade pozitivity zasielajú do laboratória.

Timi168

Omen áno chápem, lenže výsledky papierika sú buď negat alebo pozit na jeden dva alebo tri kriziky(1+,2+,3+) takže nerozumiem tomu ako dva krát zvýšené oproti norme keď norma je negat, preto som to pochopila tak ze jej robili sediment kde sú referenčné rozmedzia pre každý parameter.. a nieje pravda ze na preventivkach sa robí len vys.papierokom :) záleží od lekára pripadne ak sú preventívne prehliadky realizované zamestnavatelom mávame bežne preventivky spolu so sedimentom

Omen

@ Timi, pozor, nesprávne si to pochopila! Písala, že jej zistili "2-násobne zvýšený počet leukocytov v moči", to znamená, že má ZVÝŠENÉ hodnoty oproti norme, a to 2-násobne! Vyšetrenie na preventívkach sa robí lakmusovým papierikom.
Inak ten tvoj prvý príspevok je v poriadku! : ) Tak ako aj príspevky od Philipsa! : )

toffifee

ano niekedy nemusis mat nejake vyrazne problemy ...napriklad moja sestra nemohla mat deti mala problemy s otehotnenim nikto nevedel preco naoko zdrava zena no potom gynekolog zistil ze mala neliecene chlamydie ktore jej zjazvili vajecniky.... preto sa mily philips tak hnevam na lekarov lebo seru na vela veci niesu dosledny bohuzial neni to len moja skusenost ale velmi vela ludi na SK ju ma...preco asi?

philips

Pokiaľ sa nenachádzajú klinické príznaky a jediné, čo sa zistilo sú leukocyty v moči, tak čo chceš liečiť, prosím ťa? Potom kvôli takým tupcom ako je toffiffe máme na SVK tak vysokú mieru ATB rezistenciu...
Leukocyty tam vôbec nemusia byť, neviem, či robili len pomocou diagnostického prúžku alebo sediment, takže neviem vylúčiť chybu pri samotnom vyšetrení, môže byť chyba odberu... Opakovaný odber ukáže viac.
Zaira, áno, existujú a vyskytujú sa aj asymptomatické infekcie.

Timi168

To vôbec nič nemusí znamenať... Nemusíš mať hneď nejakú infekciu teda ak v tom moci neboli prítomné aj baktérie... Mohlo ísť len o nesprávny odber poprípade ak piješ veľmi malé množstvo tekutín môže sa v moci objaviť par leukocytov dokonca aj erytrocyty a pritom na sebe reálne nič nepozorujes ze by si mal nejaké problémy.
Odporúčam ti piť veľa vody pripadne čaje a dat odbery zopakovať.. Riadne sa umy, má to byť prvý ranný moč a stredný prud :)