Výživové doplnky pre tehotné

Príspevok v téme: Výživové doplnky pre tehotné
Bambulienka25

Ahojte tehuľky

Mam na vas otázku beriete nejaké doplnky výživy a ak ano ake? Ja momentalne pijem sunar gravimilk a vcera som bola na kontrole a pytala sa gyndu ci je to ok ze to pijem. A ona ze take veci nepotrebujem pit pretoze plod si pocas tehotenstva sam zoberie vitamíny a minerály ktore potrebuje. Ja sa teda pytam ako to bude robit ked ja nie som schopna denne zjest ovocie ci zeleninu a rybu. Stravujem sa normalne, nepijem a nefajcim, ked idem na nakupy kupim si to ovocie ale nie som schopna to kazdy dem davat do seba. A z druhej strany mam aj chronicke ochorenie tak preto som sa rozhodla pre doplnok resp pre sunar gravimilk. Ja si myslim ze tym si neublizim ani sebe a potom ani plodu ci? Aky je vas nazor nato? A musim este dodat ze sunar nepijem kazdy den ale každý druhy den. Dakujem

matitima

Haha raz som si dávala pozor na to čo jem a som si to aj zapisovala a teda stalo ma to veľmi veľa síl a najmä všetkú moju dobrú náladu, čiže to by som už dnes opäť dozaista neabsolvovala :D

Dan_ia

Magdi prepac, ze pisem az teraz, ale nebola som tu, teda nevidela som komentar od teba. Ono dieta ma pocas tych tyzdnov co je v brusku rozne akoby naroky, zalezi to od toho ako telicko rastie, co sa vyvija a mnoho ineho.
Ked ide o stravu tak to je take dost individualne, to sa podla mna odsledovat nejako realne neda, to by si sa musela uplne sledovat co jes, hladat si co ake vitaminy obsahuje, no podla mna zbytocne komplikovanie.

Chéri

Magdi ako laik je veľmi náročné toto odhadnúť, lebo jedna vec je ktorá potravina aké množstvo vitamínov obsahuje a zase druhá vec je, že koľko z toho telo spracuje, využije a dá dieťatku.

magdi_na

ako je možné, že potom stačí polovičné množstvo? Jak odhadnem to, či v strave mám dosť vitamínov?
Akože ja si myslím, že sa celkom OK stravujem, ale to je môj subjektívny názor a pohľad, realita z pohľadu nejakého odborníka by bola možno iná.

Dan_ia

Syringa, len mnoho zien ani nevie od kedy treba polovicne mnozstvo a preco, ale treba aj d vitamin, aj b vitaminy, takze myslim, ze neni na skodu vitaminy si davat.

Syringa

Samozrejme, ak sa zdravo stravuješ a máš pestrú stravu, tak ti nijaké extra vitamíny netreba. Vhodná je akurát kyselina listová, tú je dobré užívať už pred otehotnením. Prvý trimester 800 mcg, potom stačí polovičné množstvo. Ak by ti chýbal nejaký iný vitamín, doktor ti povie z krvných testov.

magdi_na

ahojte sú vitamíny potrebné v tehotenstve? Nedá sa to bez nich? Kedysi naše maminy neužívali nič takéto a myslím, že boli relatívne v pohode nie? Kde je potom nejaký ten rozdiel?

Chéri

Je to potrebné, aspoň ja napríklad som sa cítila aj lepšie, keď som vedela, že beriem vitamíny a že malá bude mať všetko čo potrebuje, taká kľudnejšia som bola :)

tinka8874

Baby, ten Sunar Gravimilk je určite dobrý, aspoň čo a mojej skúsenosti týka, pretože dobre chutí a nahradí vlastne aj nejaké malé jedlo/drink :-)