Roaccutane a vypadavanie vlasov

Príspevok v téme: Roaccutane a vypadavanie vlasov
tojejedno

Zdravím asi pôjdem na užívanie lieku Isotretinoin Actavis (Roaccutane)
A jeden z nežiadúcich účinkov ma desí viac a je to vypadávanie vlasov, chcem sa opýtať či má stým niekto skúsenosti... lebo ak mi majú natrvalo vypadať vlasy tak to radšej do žiadnej liečby nejdem. Prípadne či sa to dá zastaviť vysadením pri nejakom spozorovaní.
Fakt ma to trápi dosť ale oveľa šťastnejší budem s vyrážkou ako z plešinou.
Ďakujem za radu.

tojejedno

Užíval som Zinok vitamín B, ale stále sa niečo objavovalo, použival som pleťové masky, čistiace vody, antibiotika, rôzne mastičky od kožnej ale vždy sa to nejak vratilo...
neni to také hrozné mám aj lepšie obdobia ale chrbát mam už celý zjazvený aj dekolt, v lete sa hanbím isť kdesi na kupko, tvár celkom ok, no poslednú dobu sa začali vyhadzovať také podkožné vyržázky strašne dlho pretvávanú aj 3 týždne, a keď sa poštastí tak to dostanem rovno ku obočiu napuchne mi aj oko a vypadám ako keby ma niekde dobili (to sa mi stalo asi 2-3krát) ale ako vravím neni som nejaký vyhadzaný celý sú aj dobré obdobia len sa toho už chcem zbaviť.

Jozefec

Samozrejme že vlasy vypadávajú sú suché a lámavé následkom toho že pleť je vysušená a nejde do nej asi toľko výživy.To sa týka aj kože na hlave.Ale určite nezostaneš plešivý.potom sa počase zase obnoví mastenie kože (a s ním aj návrat akné-to je tá nevýhoda že roaccutane nerieši dôvod nadmerneho tvorenia kožného mazu..to sa môže stabilizovať ked sa hormony daju doporiadku a mozno už nikdy)...su ludia čo celý život majú mastnú pleť a akné...mne napriklad pleť začala mastnieť nadmerne v 24 rokoch ..Je to bežná vec pri roaccutane že vlasy sa lámu a sú slabé..aj tak by som zvážil.Podľa mňa zase vlasy nie sú až taký prúser ako reumatické bolesti klbov a chrbta...viem o čom hovorím.Skús radšej tie vitamíny pozháňať.Mne vitamíny pomohli...

Jozefec

Takže môžem potvrdiť že izotretionin pomaha ale ma horu nežiadúcich účinkov ktoré sa môžu prejaviť aj po rokoch...mna napríklad odvtedy pobolievaju klby chrbat atď. a to už sú roky odkedy som to dobral..dostal som taktiež zápal prínosových dutín a liečba bola ťažká popri tom kedže izotretioni masívne vysušuje sliznice(aj klby pravdepodobne).Uprimne niesom si istý či tie klby a chrbat bolia z toho ale vtedy sa to odštartovalo...bolesti chrbta sú vo vedĺajších účinkcoh.Treba dať bacha a najprv skúsiť inú cestu...toto je posledná štácia..nebuď pohodlný skús aj stravu upraviť.Mne kedže sa to po roku vratilo pomohol napr. lokalne akneroxid krem.Ale z toho su zas pigmentove flaky (to aj z roaccutane).
Potom som skusil jednu vec a to bol vitamín B5. a zabral skvele ...porovnatelne s roaccutane tak isto funguje aj vitamín A..tieto vitamíny ked beries vo vacsich davkach funguju ako izotretinoin čiže zastavuju tvorbu kožného mazu čím sa neupchavaju pory čím sa vylieči akné...potom stačí frčať takú udržovaciu fazu popri tom davať bacha na stravu,alkohol radej sa hybat a pozitivne myslieť.Ti radim izotretinoin je posledná fáza ked už nič nefunguje..zabojuj ešte.

tojejedno

No mne by psychické problémy spôsobilo skôr to vypadavanie vlasov ako liek samotný, chcem len vedieť že či sa to dá pri spozorovaním a vysadením lieku zastaviť aspoň na tej fáze čo je.
Akože bol by som nerád keby som to spozoroval týždeň po užívanie vysadil by som to a vypadávali by mi ďalej.

Meridian

Je to veľmi účinný liek.Všetky nežiadúce účinky sú podmienené hlavne tvojou preduispozíciou genetika náchylnosť .Najviac sa ale treba obávať psych.problémov ,ktoré tento liek vytvára.Nechcem o tom zbytočne vypisovat treba si to naštudovat ,ale skutočne riziko psych.problémov pri tomto lieku je niekoľko násobne vyššie ako vlasy.Inak liek je veľmi účinný na akné nie len na tvári chrbte a dekolte.Podobnú službu by ti ,aleže spravila aj antikoncepcia a ovela menším rizikom.Toľko odomňa.