Zdravím, má tu niekto takmer ideálny vzťah alebo je to dnes už len ilúzia? Ste s partnerom/kou takí, že sa udobríte pred spaním, vyznávate si lásku, na iného/inú nepomyslíte, riešite spolu problémy, túžite po sebe aj po rokoch atď....alebo je to v dnešnej dobe už iba ilúzia?
Milujete sa ešte?
Ov4cka ja som si tento rok pozrel mozno dva filmy a max 10 casti nemenovaneho serialu tak hadam to nebude az take strasne. :D Musim inak konstatovat ze kamarat mal pravdu a sa zacali tocit konzumne filmy na jedno pozretie (niekedy ani na to jedno:D).
Podla mna vztah o ktorom pise "Angelika3" v druhom odseku je skutocne vynimocna vec ktoru asi moc ludi na tejto planete nezazije a ani nedokaze pochopit lebo zvacsa sa nasa (ako by som to napisal :P) "rovina bytia" pohybuje niekde v tretom odseku Angelika3.:P
Take vztahy ako maju stari rodicia "Persa" su uz castesia zalezitost ale zial tiez vzacna a pritom na takyto vztach uz mame ake take predpoklady:P aby sme ho ako tak zvladli (aj ked bude treba obcasne udobrovanie:P).
PS: To ako sa celkovo k sebe chovame ako ludia (a k vsetkemu zivemu) sa v podstate odrzkadluje vo vsetkom.
niekto pozera moc filmov. v zivote ide o nieco ine ako o toto.
Najlepšie katolícke manželstvá, sex iba za účelom plodenia detí, to sa nesmie. Také manželstvo sa veľmi rýchlo mení na spoločné staranie sa o deti bez dotykov, pús a objatí. Ďakujeme páni farári, že sa toľko stariete čo sa má a čo sa nemá v spálni. Zabijaci manželstiev. Aspoň nie je hriech a žiadostivosť. Že tam nie je láska, nie je podstatné.
Skor zotrvavat v comsi inom, nez co opisujes je iluzia a taki iluzionisti sa este aj nazdavaju, ze sa to niekedy zmeni. Obligatne v takychto pripadoch pride na rad stara dorba slovenska nevera (ci uz zo strany jedneho ak nie priamo oboch iluzionistov), ktora tu neni cudzia vobec nikomu alebo tyrania na detoch, ktora sa uz podla vsetkeho akceptuje v prevaznej vacsine rodin a povazuje za uplne prirodzenu sucast dnesnych parov.
Tak tak. Ak zapadne jedno koliečko do druhého, klape to. Môj dedko s babkou sú spolu 53 rokov. Vždy pred spaním sa udobria aj keby sa ako pohádali, to sa ale nestáva často. Viem to, lebo bývajú u nás s nami. Keď je jeden z nich chorý, prechladnutý, ten druhý sa oňho stará, drží za ruku, za ruky sa držia aj na prechádzke alebo keď pozerajú TV. Babka dobre nevidí a keď nejde nič pre nich v TV, dedko jej nahlas číta knihy. Nie, nevymýšľam si, tento nádherný obraz vidím denne. Veľa krát sme sa spolu rozprávali, ako je možné, že im to tak klape. Povedali, že je to len o kompromisoch, niekedy o veľkých a že sa treba rozhodnúť, či výška vlastného ega niekedy stojí za to, aby sa pohádali. A vraj sa celý život veľa rozprávali a aj sa rozprávajú. A po druhé mi povedali na moje otázky typu: babka nevadí ti že dedko fajčí tak veľa? Babka povedala: vadí. Ale fajčil aj keď som si hi brala a vedela som do čoho idem. Nebrala som si ho preto, aby som ho menila.
Mne sa "ráta", ako sa pýtaš, či je ideálna láska DNES len ILÚZIA. A kedy nebola? Keď ženy museli držať ústočká a robiť, čo im veľkomožný pán nariadil? Odkiaľ berieš, že hoci v minulosti manželstvá vydržali spolu celý život, že išlo o ideálne manželstvo (partnerstvo) s láskou na celý život? Voľakedy boli tak nadstavené pravidlá, že rozchod/rozvod znamenal takú spoločenskú deformáciu, ktorú oficiálni partneri radšej znášať nechceli. Netreba si zamieňať romantickú literatúru s realitou. My, reálni ľudia, totiž žijeme skutočný život, nie ten opisovaný prostredníctvom romantických fantázií snílkov.
jumbacisko, tiez sa pytam, ci nieco take existuje
u nas nie, velmi sme sa odcudzili, zial
Ps.Mimochodom čokoľvek si idealizovať je hovadina .Nehovorím ti to preto že ti chcem vziať sny pravdepodobne si vekovo niekde mojich detí.
25.-27
Ps.2 mame známych výborne si rozumieme oni žijú spolu 26 rokov a ľúbia sa ja z manželkou podobne ale napr.ja by som z kamošovou ženou nevydržal toľko kolko z mojou.
Pod pojmom ideál si každý môže predstaviť niečo iné.Každý vzťah sa vyvíja.To znamená dnes môže byť iný ako včera alebo zajtra.(metafora dnes,včera,zajtra,-v rokoch).Každý z partnerov musí mať niečo naviac a tak sa navzájom ťahajú smerom hore ,alebo dolu.Žiť z niekým kto je vo všetkom naj je min.otravne akebo flustrujúce.Ale vedieť tolerovať nedostatky a vidieť v druhom niečo čo možno ani on nevidí je láska.Ideálny pár môžu tvoriť ludia ,ktorý duchovne rastú ,ale aj ludia ,ktorý zaspali 20 -rokov.Ide len o to či zapadne jedno kolečko do druhého a pritom sa spoločne krútia ďalej.
Ten kto taký vzťah naozaj má sa s tým práveže nebude vychvaľovať...už len pre to, že či ten vzťah naozaj taký bol sa ukáže až keď z tých dvoch bude kopa kostí či popol v urničke.
Osobne si myslím, že takýto vzťah môže existovať iba v stave bez ega, kedy on obsiahol jej ženskú energiu a ona jeho mužskú, no fungujú ako priťahujúce sa protipóly, čo je naozaj tantra, nie tie takzvané tantrické masáže ...vid napr. symboly jing a jang,alebo trebárs Šíva a Šakty, u nás nie je zvykom pozerať sa na vzťah z tohto hľadiska.
Inak si myslím, že vzťah síce môže fungovať navonok aj celé roky, či do konca života, ale sú tam iné príčiny ako naozajstná láska- zvyk, deti, majetok, pohodlie, morálne príčiny, závislosť na druhom a podobne. V skutočnosti je nám druhý už ľahostajný, alebo ho dokonca nenávidime, čo je vlastne až neuveriteľné z pohľadu toho, že na začiatku vzťahu každý dúfa, že to bude pravá láska.