Riešili ste niekedy podobný problém ze sa vám rodič mieša do všetkého, ako máte žiť, kde by ste sa mali zamestnať, angažuje sa vo všetkom prakticky, mieša sa do vášho partnerského vzťahu a pod. Nepáči sa mu ako ste zanevreli na vieru a chcete si žiť zrazu po svojom. Co zaberie na takého rodiča. Rozumne by bolo odsťahovať ale pracujme s možnosťou že teraz to ešte nie je možné
Mama je manipulátor
Ale mozes este skusit ist k psychologicke poradit sa s nou o tom ako s takymto clovekom vychadzat, predsa len, ja nie som psycholog ani tu na fore nikto nie je, ale psychologicka tieto poruchy osobnosti predsa len studovala, mozno ti bude vediet nejak poradit. A/alebo si kup nejake knihy o manipulatoroch, tam je tiez popisane ako s nimi vychadzat.
Ano zazila som a tam nepomoze nic, len odstahovanie sa. Ak to momentalne nie je mozne tak to treba len pretrpiet a hned ako to bude mozne odstahovat sa. Taky rodic ta berie ako nieco menejcenne, preto ani nebude nikdy pocuvat to co mu hovoris. Neberie ta ako rovnocennu bytost, ako cloveka ktory ma aj prava.