Sestry, pacienti

Defcon

Brusna chirurgia ? Tam ma operovali . Akutna biliarna pankreatitida. Amylazu ci ako sa to vola, mi namerali 631. -)))) velka prca

Katka159

Defcon neviem síce ako ostatné oddelenia/nemocnice ale ja som sa zatial nestretla s tým aby niekto chodil s igelitkou domov. Ani si neviem predstaviť načo by veci z nemocnice využili doma.
Miska u nás je to podobné, pracujem už rok na lôžkovom odd. brušnej chirurgie, a stále je situácia rovnaká. Cez víkend je nás menej ako norma a cez týždeň to vyvažuje úseková sestra ktorá si aj tak poväčšine robí svoju prácu aj to iba do poobedia. Viem že práca na OAIM sa nedá porovnať s brušnou chirurgiou. Ja len porovnávam to personálne obsadenie že to tiež nieje veľká sláva

Defcon

Miska, uplne zle......
Ak mas zaujem, presunme debatu na messenger. VLADO SYKORA. Mam v profilovke fotku opice sparajucej sa v nose.-)

Miska89

Áno, potom ide na Jis. Bohužial je nás málo no nik sa k nám dlhé roky nehlási, veľa sestier vydrží len chvílu lebo je to náročné, musíme vedieť viac ako na iných oddeleniach. No pacienti sú od seba oddelení len skriňami s materiálom, niesú na izbách ako inde. Takže stále pri nich niekto je, nikdy nie sú sami. Ale keď príde príjem vyžaduje minimálne 2 sestry, plus minimálne jedna musí vždy ostať pri pacientoch. Cez pracový týždeň je to lepšie, je nás o jednu viac ( staničnú). Našťastie nemáme stále plné odd.

Defcon

Miska, tvoje Oaim je ekvivalentom oddelenia ozivovania a kritickych stavov asi, ze ?
Ak pacienta stabilizujete, tak ide na JIS ?
Ako potom mozete byt nonstop pri lôzku ? Kua.
Viete ako sa musi citit pacient v umelom spanku, ked pri nom nikto nie je ?

Miska89

Ja robím na 10 lôžkovom Oaim a v službe bývame 3pri lôžkach + 1 ktorá sedí, píše vizity, žiadanky, vyšetrenia, vybavuje telefonáty. Takže keď máme plné oddelenie mávame po 3 pacientov. Popri tom beháme na KPR, keď treba v noci aj na sály. Norma je max 2 pacienti na sestru.

Defcon

Katka, vsetko so vsetkym suvisi. Ked personal kradne vsetko co nie je pribetonovane, tak nie su peniaze na viac personalu.

Katka159

Ale ja nehovorím o materiálnom zabezpečení ale o personálnom zabezpečení. Chcela som porovnať ako to na rôznych oddeleniach a nemocniciach funguje a hlavne na Slovensku.

Defcon

Katka, hlavny rozdiel medzi slovenskymi sestrami a tymi v montelimar bol niekde inde.... Tie montelimarske nechodia domov nabalene igelitkami a nevyuzivaju to, ze maju volny pristup k drahemu zdravotnickemu materialu. A u nas ? Jedna za druhou ked idu domov, maju o igelitku viac ako ked idu do prace. Potom placu, ze nemaju to, tamto..... No nemaju, ked to dva dni predtym ukradli.
Osobna skusenost, moja ex je sestrou v nemocnici v PB, tyzdenne doniesla 4-6 igelitiek materialu. A hovorila, ze vsetky si tak pomahaju od nepamäti......