Ahojte, som dievča, mam 22, dnes som bola na konzultacii ohladom toho že si chcem dať strojček, mam predkus a celustna mi povedala, že vytrhnutim 8ciek by sa nič nezmenilo, že ona mi musi vytrhnut horne črenove zuby. Bojim sa toho, lebo to bude nejaký čas vidno, a tiež preto, že je dosť pripadov ludi, čo vravia, že sa im po extrakcii zubov zmenila tvar k horšiemu či že vyzerali staršie. Potom je tu ešte tzv. možnosť "jaw expanders" ale to som našla len na zahraničnych strankach, že vam prakticky rozširia uzku čelust čiže sa zuby trhat (zrejme) nemusia. Lenže mne to nepripada že to mam priuzke, proste mam akoby prilis vela hornych zubov. Moja tvár z profilu mala vždy tendenciu vyzerať ako u tejto ženy naľavo: 2.bp.blogspot.com alebo ako u tejto naľavo eng.plasticsurgerybeijing.com
Vždy som to nenavidela, a neznašala sa fotiť, najmä z profilu. No a tiež mam plne pery a bojim sa, že by sa mi zužili či zmenšili po extrakcii zubov. Nikde o tomto nie je otvorená diskusia, len na zahraničných stránkach.
Poradte mi prosim, či do toho ísť a ak poznate nejakeho ortodontistu ktoremu nejde len o prachy ale vzhliada aj na to aky to bude mat vysledny efekt na symetriu tváre, prosim hodte mi sem na neho kontakt. Ďakujem