Aky mate dovod preco tu dalej zit?
Co vas drzi pri zivote ked je Vam tazko a vsetko na vas pada?
Kto alebo co Vam dava silu kracat dalej ked sa veci kazia a nedari sa Vam?
Vdaka za odpovede
Co vas tesi na zivote, aky mate dovod zit?
Čo ma teší na živote? Život sám! Je to úžasné dobrodružstvo...
Aký mám dôvod prečo tu ďalej žiť? Je to zasa život. Dostala som ho ako dar, preto robím všetko preto, aby som svojho darcu nesklamala a tento svoj vzácny a neopakovateľný dar si užila a prežila ako najlepšie viem.
Čo ma drží pri živote, keď je mi ťažko? Opäť život, pochopenie, nádej a viera. Istota, že aj takéto dni sú pre môj osobný rast dôležité a že zajtra spoza mrakov vyjde aj pre mňa slnko.
Kto a čo mi dáva silu kráčať ďalej? Zas a znova život sám! Tú silu musím vydolovať zo svojho vnútra. Nič to nenahradí a nik to za mňa nespraví! Sama nesiem zodpovednosť za svoj život.
"Keď ti život predkladá dôvody na plač, ukáž mu, že máš tisíc a jeden dôvod na smiech."
Dale Camegie
zmysel života mi robia maličkosti, z ktorých mám radosť, dobrý pocit, hoci aj keď v autobuse príjemne pokecám so starším človekom, hoci aj mladším, to je jedno
ak sa mi podarí úspešne vybaviť na úradoch veci
ak si vyjdem na prechádzku a bažím sa peknou prírodou
ak niekomu nezištne pomôžem
ak napečiem, navarím
ak poupratujem
ak mám čas len tak sedieť a vychutnať si kávu
teším sa ak niečo pekné si kúpim za času na čas, aj nejakú malú drobnosť, (pozor - nemá byť zmysel kupovať tony veci každý deň pre chvílkovú radosť)
samozrejme moja rodina je na prvom mieste, ale ak by som sa nevedela tešiť z maličkostí, vyššie písaných, tak by som sa skutočne stopercentne nevedela tešiť ani z rodiny
Laska nieje vsetko
Kolki sa z lasky zblaznili pomiatli ci spachali zlocin alebo samovrazdu..
Laska nema byt zmyslom zivota
Mna napr. tesi jedlo..dobre jedlo, priroda, zvierata, moj domaci maznacik a nie jeden, sport, cestovanie ci dokonca aj praca.
V dnesnej dobe sa nozno spoliehat na lasku k cloveku a hladat v tom dovod pre zivot ked ludom sa veriy neda!
A castokrat aj v tomto fore ludia riesia tolko problemov so vztahmi a laskou ze mam pocit ze nerobi ich stastnymi a veselymi ale smutnymi a nestastnym a trapia sa. Tak kde moze byt laska zmyslom zivota ked tolko starosti a pronlemov cloveku sposobuje??!
Nie...zmysel zivota dovod zit treba hladat v tom co nas tesi a robi stastnym...
HOUK
chcel som ti tým vlastne povaedať, že treba sa radovať z maličkostí a uvedomiť si, že niektoré veci, ktoré považuješ za samozrejmosť, ako sú napríklad zdravie, strecha nad hlavou nie sú až také samozrejmé a že treba sa občas v tom zhone udalostí zastaviť a zamerať pozornosť na malé detaily a tešiť sa z nich, malé okamihy ktoré bežným zrakom prehliadneš, treba vedieť sa povzniesť nad niektoré veci... tiež som bola taký že všetko na mňa padalo, ale naučil som sa že je zbytočné plakať nad rozliatym mliekom :) prídeš na to aj ty, neboj
Ja som žiadnu partnerskú lásku nikdy v živote nezažil, nikdy ma žiadna baba nechcela. Ale nesmútim, pretože som zažil rodičovskú lásku, mám rodičov, ktorí ma naozaj majú radi a všetko by pre mňa spravili a to je asi najväčšie šťastie v živote, veľa ľudí to takto nemá.
Ďalej v živote ma drží nad vodou rôzne veci:
moje koníčky - rád si čítam, rád cvičím, rád pracujem na svojej kariére, rád cestujem aj keď len vrámci slovenska, rád objavujem a rád sa učím nové veci,pozerám filmy, seriálny, videá... je toho viac než dosť prečo sa mi oplatí žiť - teda ak by som to zrhnul tak ma baví pozorovať okolitý svet, učiť sa nové veci a rozmýšľať nad rôznymi problémami
Niektoré národy, keď niekto starší zomrie ,tak na pohrebe nesmútia, ale tým viac sa radujú a zabávajú čím s väčšími ťažkostiami odišiel zosnulý.
Niekto má záľubu v deťoch. niekto v manželke, v manželovi, niekto vo svojom koníčku, Každý máme svoju lásku čo nás ukľudňuje, kde sa chodíme zrelaxovať a utešiť. Niekto v ženách. Je to rôzne.Láska ku človeku, žene, mužovi je to iná kategória vzťahov v ktorých sme najviac zraniteľný.
Preto treba mať unikovú lásku, kde sa utiekame,keď tá veľká Láska nás sklame.Tá uniková vám pomôže prekonať sklamania, rozchody,zrady,podvedenia atď.
Potom sa musíte povzniesť nad udalosťami tohoto sveta. Treba sa pozrieť na seba aj svet z pohľadu tretej osoby, tak ako nás vidí Boh, anjeli zlí duchovia. A dať si otázku, kto z nich má z mojej ťažkosti, problémov, prospech?
Ak som ja na vine ak som ja zlyhal svojou nedokonalosťou , tak treba sa pozrieť na Ježiša, Ak padneme treba nenariekať, znova vstať a hrdo ísť do života. Ježiš by povedal, hriechy sú ti odpustené, choď a viac nehreš !
A človek zo svojej aj svetovej biedy vstane a hrdo ako Človek ide životom ďalej za svojím šťastím. Šťastní Tí, čo nájdu v tomto živote spriaznenú dušu.
pre mna je to pozeranie hororov :D zmysel zivota
youtu.be
Jj, baby su super, pre nich sa zije s radostou, potom pre nu a deti.
ak svoj zmysel zameriam len na lasku k niekomu a v pripade rozchodu alebo jeho smrti stratil zmysel zivota? Co potom Marosko? ,co potom?
Marosko a ty mas taku osobku ?