Ultimátum vo vzťahu

Príspevok v téme: Ultimátum vo vzťahu
Jolalajka

Predstavte si ze sa vyskytnete vo vzťahu kde sa narúšia vzťahy natoľko že vás partner vyslovene neznáša vašu rodinu, vyjadruje sa o nich nie 2x pekne, žiaľ v niektorých veciach aj právom. Ale je to vaša rodina. A jeho milujete. No máte na výber nato aby to fungovalo bud on alebo rodina. Aky postoj zaujať? Jeho milujem, je priam ukážkový partner no mam pred sebou roky štúdia na nie teda najľahšie VŠ. Zažili ste také čosi? Nechcem tiež žiť život odseknuta od všetkých ako sirota. Veľmi ma to dusi...

SofiaElla

Lenka, lež téma resp. názov témy znel, akoby si autorka musela vybrať medzi rodinou a priateľom. Súhlasím s názorom, že takéto ultimátum normálne zmýšľajúci dospelý človek ani len nevysloví. Môže vyjadriť názor, nesúhlasiť, ale dať ultimátum v tomto zmysle určite nie. Nehovoriac o človeku, o ktorom autorka tvrdí, že ju miluje, takže by ju mal aj plne akceptovať a teda aj jej rodinu, pretože tú si nevyberáme. Nie akceptovať v zmysle, že by sa on musel s jej rodinou stýkať, ale v zmysle, že v žiadnom prípade od nej nebude vyžadovať, aby ona pretrhla s rodinou putá. Takéto rozhodnutie môže spraviť jedine ona sama a bez nátlaku.
A čo sa týka obetovania sa pre rodičov, netreba si zamieňať obetu a neschopnosť.Slabý jedinec veľmi rád používa výrazy ako "obeta, obetoval sa", len aby nepriznal vlastné zlyhanie a neschopnosť. Situácia, kde sa dospelý človek stará o svojich rodičov, lebo majú naozaj vážne zdravotné problémy, to je už iné a nie je to obeta, ale vďaka. Je to vďaka za to, že nás splodili, matka nás porodila a rodičia vychovali.

Lenka_01

Lenze to ze sa tak nemusia niekde vzniklo a ked je to tak intenzivne a autorka tvrdi ze este aj pravom ma na nich taky nazor bezdovodna malickost to asi nieje. Nie s kazdym si kazdy sadne . Moja svokra bola tiez neznesitelna pred druhymi ludmi sa pretvarovala ako o zivot a na mne si vybila vsetku zlost a nikto nechapal ako si s nou preboha nemozem rozumiet. A inak od urciteho veku by uz pre cloveka nemal byt stredobod vesmiru len jeho rodina ale aj partner a vlastne deti. Pozri napriklad na uzivatela pilcuk. Obetoval cely zivot pre rodinu a co ma dnes v 50tke? Nic. Co si vybudujes je len a len tvoje.

zewa

Ked citam taketo témy, vzdy ma pobavi nieco v tomto zmysle: Moj muz je uzasny, miluje ma, moje deti, urovil by pre nas cokolvek, len.. je alkoholik, bije ma, je gambler, nedava mi moznost manipulovat s nasimi peniazmi, dava mi ultimáta..

lifeisshort

tak ano vo vacsine priadoch to tak moze byt, lebo ludia su ovce a radi sa opicia :) a je jednoduchsie strhnut sa vacsinou, ako sam prejavit svoju individualitu. Na druhej strane to moze byt aj pre autorku a jej podobnym ludom priklad toho, akym v zivote nechcem byt. ale to ze ona sa neciti na to aby sa od rodiny uplne odstrihla, a priatel si to zela, tak to mi uz zavana akymsi manipulatorstvom.

smialala

zakazat jej ju nemoze. no mozno mu postaci ak ho nebude tahat na spolocne akcie a nutit ho aby zmenil svoj postoj. vobec nevieme, co sa tam vlastne stalo, takze je tazko sudit ci jeho alebo jej rodinu

gjjjjgj

lifeisshort básnik tým rečí, že ak vidí že má pri*ebanú rodinu a ona je normálna nechce aby ju stiahli

keď sú 3ja švahnutý a príde do kolektívu ďaľší normálny ako to dopadne ? :)

lifeisshort

A čo tým chcel ako básnik říci? :D myslíš že keď on jej zákaze sa s rodinou stretávať tak nebude ako oni? veď to je jej rozhodnutie akou cestou sa vyberie

Gjjitcjj

Raz som mal priateľku na ktorej mi tiež vadila jej rodina :otec mlátil ženu a chlastal, brat alkoholik. A bol som na tom podobne ze mi vadili aj keď som jej nedával ultimátum :D nakoniec to tak dopadlo že jablko nepadá ďaleko od stromu

uuleuskauu

Partner by mal tvoju rodinu akceptovat. Ked mu na nich nieco vadi, nech sa s nimi teda nestretava casto, ale len zriedkavejsie a nech obmedzi kontakt s nimi. Davat ultimatum JA ALEBO RODINA je prejavom nezrelosti. Nech sa nad sebou zamysli a hlavne sa ty nevzdavaj svojej rodiny. Aby sa z toho ukazkovo vyzerajuceho partnera nevyklul nakoniec manipulator, lebo prave manipulatori casto chcu partnerky odstrihnut od rodiny a od kazdeho.