Úzkostný stav po užití marihuany

Príspevok v téme: Úzkostný stav po užití marihuany
Janci333

Dobrý deň všektým,
som liečeny psychiatrom už rok a pol, mam diagnostikovanu uzkostnú poruchu. Môj najväčší strach je strach zo schizofrenie, hlavne halucinacii ( počutie zvukov, videnie veci...). Podarilo sa mi prekonať tento strach a myšlienky a predstavy ktoré mi navádzali strach zo schizofrenie pomizly. Stále berem liek na depresiu magrilan a na začiatku júna som vysadil totálne liek Sulpirid (príkaz doktora). Po vysadení sulpiridu som začal rapidne skoro každodenne konzumovať alkohol a sem tam som si aj zafajčil marihuanu ( z ktorej som mal pred dvoma rokmi úzkostný stav tiež a “pomohla” mi dostať sa pod psychiatricky dohlad ). Ako som začal konzumovať opäť alkohol a hlavne marihuanu pár krát za mesiac, cítil som, že sa mi staré myšlienky a strachy sem tam objavia v hlave a že stále sú tam, len čakaju kym si ich začnem všimať. Teraz som mal celkom o ničom obdobie čo sa týka hlavne psychiky, mával som viacej týchto myšlienok o halucináciach a predstavách ake by to bolo počuť niečo alebo niečo vidieť. No a čo som nespravil, zafajčil som si dnes opäť že skusim a dopadlo to najhoršim stavom aky som mohol mať. Neskutočne mi bušilo srdce, nevnimal som poriadne čo sa deje okolo mňa a bol som iba koncentrovany vo svojej hlave a myšlienkach ktore boli neskutočne “živé”. Totalne ma ovladol strach a začali sa mi vtierať predstavy že uvidim nejaký tieň, budem počuť zvuky a každý zvuk čo som počul som sa bal že je halucinacia. Tento stav trval vkuse asi 2,5 hodiny, potom to ustupilo a prišlo mi lepšie, len sa bojim aby sa mi to nedialo z ničoho nič. Marihuanu už v živote nechcem vidieť, netušim prečo som sa takto zahraval so životom, asi som len experimentoval čo všetko už po tom čase zvládnem. Bojím sa že opäť spadnem do nekonečného kolotoča, začnem si opäť všimať svoje myšlienky a nebudem koncentrovaný na nič iné, len na to, čo sa mi odohráva v hlave. Čo sa týka môjho strachu zo schizofrenie, mavam rôzne predstavy že by som videl proste niečo čo by iní nevideli, poprípade počul, cítil... Často sa mi objavia aj nejaké paranoidné myšlienky, viem o nich, dokážem si povedať že su to nezmysli pretože viem že take mavaju schizofrenici. Celkovo mam o tej chorobe veľmi veľa načítaneho tak viem skoro všekty priznaky a symptomy a moja hlava mi ich rada premieta aby ma strašila pri všeliakych situaciach. Mohol by som poprosim o nejaké rady ? Čo si mam o tom všetkom čo sa stalo myslieť? Ako nespadnuť znova do tych myšlienok?

Medditerean

U mňa to všetko skončilo, keď som vysadila lieky, trávu aj alkohol.tak si odpovedz sám načo ti je kadejaké svinstvo drbat do hlavy a potom sa utápať vo vlastných strachoch? Nieje nad to mať čistú hlavu a myseľ ako tak už v rovnováhe

Prezyvka234

Preco vlastne sa tak bojis prave schizofrenie? Mal ju niekto v rodine ci si videl film od ktoreho si sa o to zacal tak zaujimat? Vies nieco tvoj strach z nej zrejme spustilo. Asi by som sa na tvojom mieste zamerala skor na to.

ooo11

Urcite neprepukla casto mavam takito strach pretoze som videla vela ludi ktory ju mali niekedy neviem az v noci spavat bojim sa vsetkeho co pocujem ale je to len strach

Janci333

Ako vravím, sám sa bojim schizofrenie, hlavne halucinácií a paranoii. Včerajšia marihuana mi totálne zobrazovala všetky takéto predstavy akoby som niečo počul, videl alebo mal paranoje. Uvedomoval som si, že je to len strach ale zároveň sa bal že mám halucinácie na základe mojích predstáv a myšlienok.. celkovo som sa bál že mi prepukla schizofrénia. Myslíte že mi prepukla ? Alebo to bol len môj streach ?

ooo11

Musis prestat fajcit marihuanu poznam ludi ktorym vazne spustila schyzofreniu naco je to dobre ked ti to len skodi a este aj ked sam mas take myslienky ze sa ti to moze stat

baradu

ako si si iste všimol, tvoje problémy tie lieky vôbec neodstránili, len si ich necítil, ale sú tam stále. ono je to v podstate niečo ako liečenie zubov liekmi proti bolesti. krátkodobo super, dlhodobo nepomôžu, práve naopak, veci zhoršia, lebo problém je inde.
marihuana problémy týmto spôsobom nepotláča, ale ich zvýrazňuje, čím ti môže napomôcť ich riešiť. ale ak ju chceš fajčiť kvôli úľave od problémov či zábave, tak ťa sklamem, v tomto ti určite nepomôže.
poznám viacero ľudí s podobnými stavmi a veľké problémy im spôsobuje práve ich nechuť sa so svojimi "démonmi" konfrontovať - a v tomto ich podporuje aj medicína, kedy im často len lekári predpisujú nové a nové tabletky, ktoré im ich pocity otupia. ono sa to dá pochopiť, utrpeniu sa chce vyhnúť každý, nie je to ale veľmi produktívne riešenie.

BiuJee

Zisti si, akých si mal predkov, aké mali choroby, čím vlastne aj ty si, lebo my len recyklujeme, ako sa hovorí, a tak ďalej a tak dál.