Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Extrémne zhoršenie pamäte a nesústredenosť

Príspevok v téme: Extrémne zhoršenie pamäte a nesústredenosť
Kontr0lor

Mám 24 rokov. V poslednej dobe sa moja pamäť extrémne zhoršila a sústrediť sa nemôžem snáď na nič. Vyrušiť ma potom dokáže čokoľvek. Som presvedčený že mám ADHD aj keď to nemám potvrdené zatiaľ ale všetko tomu nasvedčuje.

Celý život mám nejaké psychické problémy. Už ako malý chlapec som mal OCD, všetko som opakoval, mal som na to systém. Moja mama silná katolíčka to prisudzovala tomu že som poverčivý. Až o niekoľko rokov už ako starší som zistil čo to skutočne je.

Potom prišli iné veci, strach so spoločnosti, komplexy(prepadnutý hrudník), slabšie depresie. Chaos v hlave. Pocity menejcennosti. Slabá (žiadna) osobnosť,
samota

Pamäť som mal vždy dobrú, v škole ma mali za šikovného. Všetko som si ľahko zapamätal a v hlave udržal.

Teraz?

V hlave mám zmätok, nič si nepamätám. Snažím sa učiť anglicky, ako viem celkom dobre ale bojím sa komunikovať a nové slovíčka zabúdam rýchlejšie ako sa ich učím. Keď si pozriem seriál, o rok môžem pozerať znovu, ako nový, ako viem mena hlavných postáv a hlavnú zápletko ale ostatné zabudnem. Keď idem pozerať novú sériu neviem o čom bola predošlá.

Nedávno som na pc potreboval niečo čo som si sám navrhol, nemal som šajnu vôbec ako som to robil a ako to funguje :D Ako by to robil cudzí človek.

V práci všetci nadávajú ako si nič nepamätám, je to hrozné.
Nedokážem sa ani sústrediť, všetko ma dokáže vyrušiť okamžite. V hlave mám chaos, strašný, bežia tam ako by náhodné myšlienky čo zahlcujú myseľ. Neviem to popísať.

Fungujem už ako stroj, bez emócii, bez ducha.Idem do práce lebo musím, doma niekedy po práci hneď zaspím. Nedokážem robiť to čo chcem, som na to príliš slabý, nedokážem držať krok so svetom a fungovať.

Neviem si požiadať plat, ako by som nemal nárok. Každý ma hneď zmanipuluje a využije.

Neviem sa rozhodnúť, neviem čo presne chcem, nemám názor na nič, a ak mám mení sa každú chvíľu alebo je hlúpy alebo nie je môj.

Celý život sám, nikto okrem rodičov mi nikdy nepovedal že ma miluje, preto nemám ani emócie, som chladný.

Máte aj Vy podobné problémy s pamäťou, pomohlo vám niečo. To ma hnevá najviac aktuálne.

mumbojumbo92

Mám podobné problémy ako ty, dokonca mám aj vpadnutý hrudník. Nájdi si koníčky, ktorím sa môžeš venovať. Sprav si rozvrh čo budeš robiť počas dňa a drž sa ho. Vypíš ci ciele, či už kradkodobé alebo dlhodobé. Mne to pomáha.

uuleuskauu

Nemas ziadne adhd a ziadne psychiatricke diagnozy. Si normalny a zdravy, len pravdepodobne trpis intoxikaciou (ta nici pamät a po odstraneni toxinov z tela sa pamät znovu vrati). Skus navstivit gastroenterologa a dat si urobit kolonoskopiu. Mozes mat extremne hypermobilne elonogovane crevo. Priznaky intoxikacie: zlyhavanie pamäte typu absolutna neschopnost zapamätat si novo prijate informacie, svrbenie pokozky na celom tele, pocit nedostatku vzduchu v plucach, akoby neschopnost pluc prijat do seba väcsie mnozstvo vzduchu pri hlboom nadychu, chronicka unava, tocenie hlavy, pocity na odpadnutie, vytok z konecnika (sprevadzany svrbenim), hlien v stolici. Neskor ta mozu najst odpadnuteho a dat na psychiatriu, hoci tam nepatris, hustit ti do hlavy, ze si "sibnuty" a ze musis dozivotne lieky brat. Alebo sa dostavi intoxikacna psychoza pripominajuca uplnu stratu pamäte a totalnu zmätenost, ktorej bude prechadzat jedna, dve neprespate noci, hoci nespavostou ako takou v skutocnosti vobec netrpis...skor len unavou, ale do tohto to az moze vyustit. Psychiater neodhadne/nebude mat zaujem odhadovat, posudzovat, ci je psychoza intoxikacna alebo zo zrutenia sa (ta moze byt iba u labilnych), proste ta oznaci za blazna a vybevené.
Postupuj takto: Vsimaj si, ci nemas aj svrbenie v konecniku, hlien v stolici, vytok z konecnika ciry bezfarebny smradlavy ako h. Ked to mas, bezpodmienecne upaluj ku gastroenterologovi, ktory potvrdi diagnozu extremne hypermobilne elonogovane crevo.
Gastroenterolog ti poradi toto: Uzivat vlakninu, uzivat probiotika, vela sportovat, najmä behat, dodrziavat pitny rezim. Ja radim okrem toho aj vegetariansku stravu/alebo len minimum mäsa, dokladne rozzuvat potravu a pomaly jest, dat si doplnit chybajuce/vytrhnute zuby a opravit pokazene zuby, aby sa dobre hryzlo.
Som si ista, ze tvoju pamät nici intoxikacia. Neboj sa, pamät sa ti vrati. Ale az po odstraneni toxinov z tela.
Ako prvu pomoc ti radim uzit prehanadlo, ale vypit po nom co najväcsie mnozstvo vody. Vyprazdnis sa a pokial bola intoxikacia naozaj zo zvyskov dlhodobo hnijucich v creve, ktore nesli von, pamät sa ti vrati a energia tiez.
Pri tomto probleme nejde o klasicku zapchu. Zvysky hniju v creve, lebo je komplikovane tvarovana jeho sliznica. A to mozu aj napriek pravidelnej stolici.
Snad som pomohla, daj sa do poriadku.
Pokial by toxiny v tvojom tele nepochadzali zo zvyskov hnijucich v creve, tak potom mozu pochadzat z marihuany, z brania nejakych liekov...
Rovnako si daj postupne urobit testy na potravinove intolerancie a keby sa zistili i., tak uprav stravu podla toho. Z potravinovej intolerancie nedostanes psychozu a ani z nej nestratis pamät, iba ti moze zneprijemnit zivot v tom zmysle, ze ta mozu trapit caste bolesti hlavy a vracanie (ovocny cukor) alebo caste prehananie po jedle a zvysena plynatost, krce v bruchu (mliecny cukor, mliecna bielkovina).
Neskor nam napis, ako si dopadol. Drzim palce, snad sa cim skor das dokopy.

CCvv

Zda sa mi, ze si pomenoval rozne stavy: pamat sice suvisi so sustredenostou, lebo ked sa nevies sustredit, tak pamat vypadava...
Ale psychicke problemy (soc. fobia, nejake komplexy, depresia, absencia emocii) toto ako suvisi s pamatou? Ze si nepamatas serial, to moze byt tym nedostatkom sustredenia. Ze si nepamatas anglictinu co sa ucis - bezna vec u mnohych. Chces drzat krok so svetom a nedokazes to? To ako vo vsetkom chces byt in? ... Asi si narocny, urcite v tomto chces takmer nemozne. Mozno je lepsie zlavit zo svojich narokov, riesit toho menej (ja to tak vidim u teba), nechat si len par veci na riesenie, ale nevzdat sa.