Kebyže neustále bojujete s akné asi od 13 rokov (momentálne mám 21), skúsili by ste roaccutane aj napriek možným vedľajším účinkom? Aký máte na to názor?
Roaccutane - išli by ste do toho?
Išla by som do toho.. Veď budeš pod dohľadom lekárov..
ak ti uz nic ine nepomaha, tak by som isla do toho...uvidis, co to s tebou bude robit a v pripade, ze to bude moc zle, tak to vysadis!..
Ja som ho už užívala v zivote dva krát!!! 1/2 rok a po dvoch rokoch opäť. Hormóny akné opäť vyvolali lebo som začala cvičiť plávať atd atd... nič mi nie je ani nebolo počas užívania... plakala som asi trosku častejšie a trápili má suché pery - do krvi, ale pomohol Cicaplast na pery od LaRoche. Odporúčam, ja som nedokázala už nič iné ani skúšať... skúšala som cca 10 rokov... a teraz plet ako bábika, dokonca aj jazvy sa zlepšili
Prikladám fotku
Prekopírujem ti rovno to čo som tu písal jednemu...Takže môžem potvrdiť že izotretionin pomaha ale ma horu nežiadúcich účinkov ktoré sa môžu prejaviť aj po rokoch...mna napríklad odvtedy pobolievaju klby chrbat atď. a to už sú roky odkedy som to dobral..dostal som taktiež zápal prínosových dutín a liečba bola ťažká popri tom kedže izotretioni masívne vysušuje sliznice(aj klby pravdepodobne).Uprimne niesom si istý či tie klby a chrbat bolia z toho ale vtedy sa to odštartovalo...bolesti chrbta sú vo vedĺajších účinkcoh.Treba dať bacha a najprv skúsiť inú cestu...toto je posledná štácia..nebuď pohodlný skús aj stravu upraviť.Mne kedže sa to po roku vratilo pomohol napr. lokalne akneroxid krem.Ale z toho su zas pigmentove flaky (to aj z roaccutane).
Potom som skusil jednu vec a to bol vitamín B5. a zabral skvele ...porovnatelne s roaccutane tak isto funguje aj vitamín A..tieto vitamíny ked beries vo vacsich davkach funguju ako izotretinoin čiže zastavuju tvorbu kožného mazu čím sa neupchavaju pory čím sa vylieči akné...potom stačí frčať takú udržovaciu fazu popri tom davať bacha na stravu,alkohol radej sa hybat a pozitivne myslieť.Ti radim izotretinoin je posledná fáza ked už nič nefunguje..zabojuj ešte.Určite skús najprv tie vitamíny..je to príjemnejšia cesta.
Po osobnej skúsenosti už nikdy viac, a to s akné bojujem 10 rokov.
A nemala si z toho nejake psychicke problemy? Ja sa len toho obavam :-D sucha koza atd mi nevadi. Inak by mi to tiez za to stalo, lebo zivot s akne nie je zivot.
Ja som ho brala a lepsie som urobit nemohla. Vedlajsie ucinky boli ale nic co by sa nedalo zvladnut. Najhorsie bolo to vysusanie koze a sliznic. Napriek tomu to nelutujem, za ten vysledok to stalo. Cize odpoved na tvoju otazku je ano.