Veľmi dobrá pripomienka k možnému navýšeniu cien za ošetrenie chrupu.
To isté sa stalo v tomto roku, keď sa zvýšila cena gastrolístkov, v okamihu reštaurácie pozdvíhali o cca tú istú cenu svoje menu pre zamestnancov, čím odpísali možnosť stravovania dôchodcov, u nich tých 50 a viac centov zaváži.
Nespomínam si na nejaké náhle tohtoročné zvýšenie cien potravín. Ale kvalita podávaných jedál zostala na rovnakej úrovni.
Dá sa ušetriť na doplatkoch u zubára?
K tomu článku o benefitoch 100€ na rok - napr .4krát ročne 25€. čo ponúkajú zdravotné poisťovne v rámci lákania pacientov do svojich poisťovní. Bolo by to v poriadku, ale......čo keď si zubári s vedomím, veď poisťovňa vám to preplatí.....navýšia cenu za výkon o tých 25€? A pacient bude na tom rovnako, len musí prísť s plnšou peňaženkou.
Budú určené nejaké pravidlá či kritéria na to aby sa pacientovi ozaj znížili náklady?
A čo tak chodiť k zubárovi len, keď je to nevyhnutné.
Ja som vynechal tie tzv.preventívky, lebo pri nich mi môj zubár dodrbal (vykýval,narušil tým jeho háčikom) dobré plomby ešte z čias socializmu a tak som do 1-2 mesiacov musel ísť k nemu znovu s vypadnutou plombou. Tera som nebol u neho už štyri roky amám pokoj.
Návšteva zubára nikdy nie je lacný „špás“ a je bežné, že za ošetrenie musíme doplácať desiatky až stovky eur. A to aj v prípade, ak má zubný lekár zmluvu so zdravotnou poisťovňou, kde je pacient poistený. Zubár môže totiž požadovať platbu nad rámec toho, čo mu preplatí poisťovňa.