Tuzite po objati. Tak to partnerovi jemne naznacite, ale partner vam ho nechce dat, pretoze si ho ze vraj vynucujete. Da vam to objatie iba vtedy, ked on sam chce. Je toto normalne, ked partner nechce vnimat potreby toto druheho? Aky mate na to pohlad?
Partnerove potreby - vnimanie
Aniel:
Medzi túžbou po objatí a vynucovaním si objatia je rozdiel, tak ako napr. túžbou po sexe a jeho vynucovaním. Vynucovanie si niečoho v partnerskom vzťahu zabíja podstatu samotného vzťahu – dobrovoľného dávania (sa), prirodzeného prejavovania svojich citov. Partner, od ktorého sa niečo vynucuje sa cíti skôr ako sluha, ktorý je tu na plnenie potrieb svojho pána a nie ako milovaná osoba...
Namiesto otázky, prečo Váš partner nechce vnímať Vaše potreby sa v skutočnosti potrebujete zamerať na to, čo Vás vedie do vynucovania si objatí - je niečo za tým, čo Vás trápi a rovnako z prístupu Vášho partnera sa v ňom hromadia nevysporiadané city... kormidlo vášho vzťahu sa vychyľuje z kurzu a ak s tým nič neurobíte, problémy sa budú nabaľovať a vzťah môže stroskotať.
Nasledujete svoje ego, ktoré hovorí, že chyba je (iba) v partnerovi, čím odvracia Vašu pozornosť od toho podstatného – od Vás samej, od toho, ako sa cítite. Vaše nevysporiadané city Vám bránia taktiež vnímať to, čo vo svojom vnútri prežíva Váš partner, každý sa uzatvárate do svojej ulity a Váš vzťah "trpí" na chýbajúcu úprimnosť...
Do vztahu patria dotyky objatia bozky milovanie... kto toto nerobi vo vztahu ma nejaky problem psychicky blok ...
Najma ak vztah pokrocil... je to normalne ze sa clovek este na zaciatku vztahu v dobe otukavania tychto veci zdrziava ale ked je vo vztahu uz viac ako mesiac tak to tam patri
Ernesto - nápodobne, čo je pre muža sex, to sú pre ženu objatia, dotyky a nežnosti. Žena pri absencií nežností necíti lásku, muž pri absencii sexu necíti, že ho žena ľúbil. Cirkev sa dlhodobo snaží o ženské manželstvo - na muža kašle, ale dlhodobo to tak nefunguje, nejde to len na jednej strane dávať a na druhej mať sex, keď treba splodiť dieťa.
viem presne ako sa citis, to ako keby som sa sam videl v tom tvojom prispevku s mojou byvalou. akurat neslo o objatia, ale o sex. ked som chcel ja, tak si ho vynucujem a bude az ked ona bude chciet. neporadim ti ako to vyriesit, my sme sa rozisli. len som ti chcel napisat, ze v tom nie si zdaleka sama
a ked ho ty obijmes prva tak co spravi? Mna moj chlap malokedy sam objime ale ked ja na neho nalepim tak je cely spokony a objatie mi vrati. Takze za nim nebeham a nedrbem donho aby ma objal on ako prvy.
Aj vo vzťahoch platí niečo za niečo. Ty neplníš jeho potreby, prečo by mal on plniť tvoje potreby?