Dobrý deň den, už asi dva mesiace dozadu sa mi partner priznal že na začiatku vzťahu sa bozkaval z inou. Vraj to bolo krátkom po našom prvom sexe. Neviem ako mám na to prestat myslieť priznal daň mi s tým po viac ako 2 rokoch ( čoskoro sme spolu 3 roky). Nechcem ho stratit veľmi ho milujem a záleží mi na ňom. Zároveň však chcem zabudnúť na to čo spravil lebo to považujem ako neveru predsa len mal mna tak prečo to spravil? Povedal mi že vraj preto lebo som mu veľmi chýbala (mame vzťah na diaľku-odvtedy vraj nič take nespravil) ako sa s tým vyrovnať?
Nevera?
aka nevera prosim ta. tak sa bozkaval, no, su to prijemne emocie, nic extra to pre neho neznamenalo, ako prislo, tak odislo, je s tebou, nie je co riesit. asi sa nudis a nemas ine problemy.
Teeska:
Na to, čo považujete za neveru nezabudnete, bude Vás to mátať pokiaľ si neprejdete (neprejavíte) všetky emócie, ktoré to Vás vyvolalo...pomôže Vám to vidieť aj Váš vzťah z nadhľadu, taký aký je. To, že Vás priateľ podviedol na začiatku vzťahu by bola jedna vec, to, že sa k tomu priznal až po rokoch v návale hnevu a svoj počin ani (dnes) neľutuje druhá vec. Vy ho veľmi ľúbite, záleží Vám na ňom a nechcete ho stratiť – z toho, ako k celej veci pristupoval a pristupuje on je zjavné, že je vo vašom vzťahu je prítomný v tomto smere nepomer.
Všetkých nás občas pochytia pochybnosti, podstatné je, či majú reálny základ alebo sú len našou predstavou... tým, že sa vyhýbate „riešiť spory“, vyhýbate sa čeliť realite svojho vzťahu (ktorá je nepríjemná, ale je to podstatné, ak chcete byť vo vzťahu, v ktorom aj Váš partner Vás bude ľúbiť, bude mu na Vás záležať a nebude Vás chcieť stratiť..)
Nič som z neho neťahala. Priznal sa mi sám v záchvate hnevu a potom mi vravel že mi to nechcel hovoriť aby mi neublížil...
Teeska, priznaj sa, ze si to z neho vypacila. :) Neverim, ze by po 2 rokoch sam chalan isiel na Teba s takouto informaciou, na co by mu to bolo?
Zrejme si s tym uz vyrovnana a sama dobre vies co chces tak naco bola dobra tato tema?? Podla mna ten chlap aj keby ta podviedol nadalej ostanes snim...... skratka vzdy by si mu odpustila lebo bez neho nedokazes zit....
Ospravedlňujem sa za chyby v texte ale písala som to o 4 ráno, číže asi viete kde ako veľmi ma vtedy zaujímal pravopis :)). Chcem mu odpustiť a zabudnúť na to. Áno je pravda že dôvera je narušená ale úprimne povedané, nechcem toho chlapca stratiť. Naozaj pre mňa veľa znamená a určite bude veľa pochybností ale ktorá žena ich nemá nie? Je len málo takých v mojom okolí ktoré by to neriešili a nežiarlili len keď sa rozpráva s inou. Nechcem byť takáto. A ku komentáru nižšie - nemyslím si o sebe že som stíhačka, sama som mu povedala že ak bude mať niečo na srdiečku hlavne nech je úprimný. Nemyslím si že je zlý a na 100% viem že odvtedy nič také nespravil. Len sa s tým ani nie že neviem vyrovnať skôr mi myšlienky na to nerobia dobre keď mám horšiu náladu. Áno je pravda že keby mi to povie na začiatku vzťahu tak sa s ním rozídem bez debaty a nechcem ho už ani vidieť. Za 2 roky som s ním veľa prežila a naozaj ma to ranilo hlavne z toho dôvodu že to bolo potom čo sme spolu mali už sex (bol môj prvý). Preto sa ma to dotklo tak moc. Povedal mi že ma tým nechcel raniť a preto mi to nechcel ani hovoriť. Istým spôsobom som ale čakala že niečo také spravil a preto som z toho nebola taká sklamaná. Teraz mi už však cez rok vraví že by ma nikdy zo žiadnou nepodviedol a pod. Jediné z čoho som dnes bola ešte smutná bolo to že sa dokázal po tom so mnou normálne bozkávať, rozprávať a spávať. To je jediná vec ktorá ma škrie. On sám povedal že to neľutuje lebo to dievča chcel kedysi dávno moc (ona je teraz už vydatá a má dieťa). Nebaví ma riešiť tieto spory a vytvárať žiarlivostné scény.
Sama som takéto niečo spravila. Ten váš vzťah nemá budúcnosť. Povedal ti to lebo ma z toho výčitky a zrejme s tým nedokáže žiť. U teba je teraz narušená dôvera, čo bude viesť k tvojej väčšej žiarlivosti a unho vždy bude ten pocit aby nič nespravil zle, tak bude všetko robiť s pocitom viny a podobne. Snáď ma chápeš. Ty máš už teraz pochybnosti, no podľa mňa sa to bude len stupňovať. Iste, je to "len" bozk. No mne by skôr vadilo napríklad to že u môjho partnera ma ina žena väčšie sympatie ako ja, nemyslím sex, stačilo by, žeby som vedela že sa do nej nejak buchol, že k nej prechováva nejaké city, to by ma ranilo viac ako sex s ňou.
Priateľ/urobil chybu/ ti nemal nič hovoriť,teraz mohol vládnuť pokoj vo vzťahu.Priznal sa,oľutoval,odpusti,urob pomyselnú čiaru a pokračujte ďalej.
To mu chces akoze odpustit??? Keby ti to aspon povedal v tom case tak dobre, vedela by som pochopit ze jedna pusa sa da nejak odpustit, aj ked ja by som neodpustila ani to, ale tebe vobec nevadi ze to tak dlho drzal v tajnosti a robil sa ze sa nic nestalo??? Mna by toto najviac sralo....ako podla mna by si mala city teraz odlozit bokom a rozmyslat nad tym ci s takym clovekom chces ostat aj nadalej, ked vedel mlcat o takom niecom a robit sa ze je vsetko ok, ze ta miluje a podobne a povedat to po takej dobe, tak si myslim ze by nemal problem ta aj podvadzat a mozno ti to ani nepovedat.... pises ze mate vztah na dialku.... mas istotu ze ta nahodou nepodvadza??? Zrejme nemas...... ja byt tebou by som v takomto vztahu nepokracovala.... a obzvlast po tom ako ti da na to vysvetlenie ze si mu chybala a preto sa bozkaval s inou...... si v pohode?
Rozhodnúť sa či mu to dokážeš odpustiť alebo nie :/ Ak na to nevieš prestať myslieť a cítiš sa zradená tak je to normálne. Bolo by dobré sa o tom poriadne porozprávať a uvidíš či sa budeš cítiť lepšie