Oralny sex vz.herpes

Príspevok v téme: Oralny sex vz.herpes
Muncova

Ahojte baby. Trosku zvlastna otazka...zvyknem take preberat s gyndou, ale kym bude preventivka, ubehne vela casu. Mam noveho partnera, cloveka s ktorym sa poznam roky rokuce. A viem, ze mava casto herpes na perach, najma ak je chory. Ja som nikdy nemala a klop klop ani od neho som zatial nedostala. Pri intimnych chvilach ked mi to chcel robit pusou, som sa jemne zarazila. Ze ak mava na perach, aby ma nenakazil tam dole. Neviem ci ide o ten isty druh virusu, ale predsa len...Otazka teda je, ze ci mate niektora partnera s castym herpesom na perach a ci vas nahodou s nim na intimnych miestach nenakazil? Dakujem

Muncova

Vzdy sa najde nejaky rypal, to si netreba vsimat...Baby, Zuzi a Sofi, dakujem. Vela o tom citam a ano, nakazlivy je len ten "aktivny" herpes. Mna zaujimalo, ci aj ten "neaktivny", spiaci v bunkach a cakajuci na oslabenie organizmu, je nejakym sposobom ohrozujuci. Ale to je to iste ako s inymi virusmi. Jednoducho si na cloveka sadnu a cakaju, kedy sa mozu prejavit. Pravdepodobne aj ja mam v sebe virus herpesu, len mam dobru imunitu a nikdy sa neprejavil. Dakujem este raz za rady a uistenie :)

zuzi74

SofiaElla, ja nikde nepisem, ze herpes nie je prenosny na genitalie. Preniest ho mozes kdekolvek...aj na oci, nielen na genitalie. Pisem, ze je vysoko prenosny ked ho ma prave na ustach. Ak ho nema nie je riziko prenosu.

SofiaElla

Zuzi, práveže herpes je prenosný aj na genitálie (tzv. genitálny herpes). Herpes je vírus, ktorým, keď sa nakazíš, tak ho z tela (zatiaľ) nedostaneš. Avšak je možné, že si voči herpesu odolná, teda nemusíš ho zákonite dostať. Ale orálny styk s herpesom na perách by som určite vynechala (či má herpes on alebo ona).

zuzi74

saxannnnna, aby si ho aj ty raz neschytala a potom tu neprisla fnukat...hlupe poznamky si nechaj pre seba, ked nevies poradit.

Muncova, ak ho nema zrovna na ustach nenakazi ta. Herpes je vysoko prenosny len ked sa objavi a az do uplneho vyliecenia ziadne tie aktivity, ktore pises. Je potrebne si vzdy umyt ruky pokial sa herpesu dotkne, aj vtedy je prenos mozny.
Porad priatelovi L-Lysin, prasok alebo tablety. Velmi ucinny proti herpesom. Treba ho uzivat pravidelne, preventivne.

Muncova

A co navrhujes, aby som nemala partnera, ked ma raz za tri mesiace herpes, ci co? Ale inak je to skvely chlap...ci to az take podstatne nie je? Ak ma zrovna viditelne prejavy herpesu na perach, nebozkavame sa, vlastne uteraky atd su samozrejmostou aj bez oparu. Mna skor zaujima, ci ma moze "tam dole" nakazit, aj ked nema vyhodeny herpes, kedze je nositelom virusu.

Muncova

Lenze podla toho co citam, herpes sa prenasa aj ked nie je viditelny. Ze virus sa prenesie a caka na oslabenie organizmu, aby sa mohol prejavit. Z toho mi vychadza, ze radsej ziaden oralny sex, nie?