Dobry vecer.
Moj syn ide prave na strednu skolu, sme z dediny a pracujeme aj s manzelom v blizkych dedinach na vychode, do mesta nechodime. Syn ide na strednu ako som spominala ta on dostal isic kartu a nevie, ako ju pouzit v elektricke. ta sa chcem opytat, ci ju ma len prilozit alebo sa ta zasuva. Dakujem pekne
Isic karta,stredna skola
Priklada sa vsade, nikde sa nezasuva, vnutri ma cip :) Len ju treba nabit peniazmi najprv :)
Na východe, čiže Košice :) Tak normálne sa dá nabiť na ISIC určitá suma a váš syn keď príde do električky tak priloží ISIC k takej čítačke červenej čo je rovno pod obrazovkou toho štikača a stiahne mu to sumu za cestovný lístok, čiže 30 centov za polhodinu, alebo je lepšie radšej mesačník, ten výjde lacnejšie (10€ za študenta na mesiac).
Na strednú v BA? čo viem do mašiny sa nič nezasúva, s prikladaním neviem /niekedy sa dá nabiť kredit priamo na isic a ten potom funguje ako čipová karta - v NR to tak máme/. Ale na 90% ten isic slúži na to, aby sa ním vedel preukázať, keď si ho revízor vypýta.
To sa spýtajte na miestom dopravnom podniku ale čo viem tak sa iba prikladá alebo u nás to funguje tak, že sa iba dá revízorovi ktorý ju skontroluje.