bojím sa spoločného bývania

Príspevok v téme: bojím sa spoločného bývania
svk236

Ahojte, s priateľkou sme spolu niečo cez 2 roky. Prednedávnom som začal pracovať, chcel som sa odsťahovať od rodičov a tak som si teda našiel byt. Samozrejme že by tam dosť času trávila aj priateľka a toho sa začínam v poslednej dobe báť. Ešte začiatkom tohto leta sa totiž pritrafila príležitosť, že jej rodičia odišli na dovolenku a ona ostala sama doma, tak sme teda boli celý týždeň sami dvaja u nej. Vtedy som si začal všímať veci, že napr. nie je schopná poriadne povysávať (povysávala dosť narýchlo), alebo umývanie riadov žiadna sláva (polku tanierov som ešte musel umývať znovu) atď. Neviem či som len ja taký detailista ale proste si neviem predstaviť čo keď budeme spolu bývať. Keď som jej to povedal tak sa na mňa len odula a povedala že som puntičkár.
Aj vám by takéto niečo vadilo? Príp. ako by ste to riešili? Ďakujem

kvetinkaaaa

len pre príklad, ma kamarátku,ktorá keď bola nezadaná, tak sa jej páčil jeden jej kolega.
Boli si celkom sympatickí a raz ju pozval k sebe domov do bytu. Všetko je poukazoval. V skriniach naskladané všetko do komínkov ako na vojne a to na vojne ani nebol.
Ked si ona uvedomila, že keby prišiel k nej, tak buď by jej začal upratovať alebo by ju buzeroval za bordel. Bordel podla neho, lebo ako ona povedala ako väčšina žien nevie čo na seba , samozrejme vytiahla handry zo skrine a toľko sa chystala ,až nemala čas to dať do skrine ,tak ho nechala hodené na gauči, však bývala sama a chodili k nej len kamošky,takže tie sa nad takýmto ani nepozastavili.

V skratke toľko, zo vzťahu nebol , hoci bol slušňák aj fešák, ale ked si predstavila, že má celý život prežiť človekom puntičkárom ,tak to už by ho buď zabila alebo by bola na psychiatrii.

Takže sa treba rozhodnúť, či ti vyhovuje niekoho furt buzerovať alebo znesieš ja " neporiadok" ,.taký ,ktorý znesie väčšina ľudi, alebo budeš za partnera robiť všetko a jemu to ale vôbec nebude vadiť.

lisiacica

utekas od problemov ktore este ani nemas. V kazdej domacnosti si ludia musia najst system a ak spolu zacnete byvat tak to spravite aj vy. Nema zmysel ludi menit a buzerovat ich. Napriklad, ja som sa snazila svojho muza naucit aby zapol umyvacku alebo pracku, a potom to tak aj dopadlo :D Problem bol ze on na to nikdy nemyslel a nikdy to neurobil. A tak som mu to pripominala a tymto sposobom ho buzerovala lebo som chcela dosiahnut aby sme taketo veci robili obaja. Nie ze by nechcel, to len jeho muzsky mozog to nepovazoval za priority. Tak sme sa dohodli ze on vysava, umyva a robi v domacnosti veci ktore treba fixne spravit raz za tyzden. Ja robim vsetko ostatne co vyzaduje priebeznu udrzbu na ktoru treba aj trochu mysliet a byt vsimavy. K tej buzeracii este, sem tam mi pomoze vyvesat pradlo z pracky. Uz je zvyknuty ze ked vyberam veci z pracky automaticky sa postavi a vesame spolu. Robi to ale podla mna cele zle :D Nikdy ale nic nepoviem lebo nechcem dopadnut ako zenska co robi vsetko sama len za to ze svojho chlapa znechutila.

Takze nestresuj, treba len komunikovat a najst co komu vyhovuje tak aby ste obaja boli spokony. A hlavne nemusi to byt vsetko dokonale :)

zuzi74

Mozes to riesit tak, ze budes len ty vysavat alebo umyvat riad, pripadne sa mozno este najdu aj ine domace prace, ktore neodvedie tvoja priatelka lepsie ako ty a tak to urobis za nu.
A ano, vadilo by mi to rovnako ako tebe. Nemyslim si, ze tu ide len o nejakych par smietok na koberci, ale ked po vysavani najdem chumace prachu v rohu izby, tak to pre mna nie je povysavane. A ked som musela kedysi nie raz po otcovi umyvat znova riady, na ktorych boli este zvysky z gulasu alebo mastnej omacky, pripadne spinava salka od caju, tak si myslim, ze by to vadilo viacerym, nie len nam dvom.

REliaa

Ja ked som bola mala tak ma takto buzeroval otec. Sam takmer nic nerobil ale ked som povysavala, klakol si na koberec a hladal smietky a ked nejaku nasiel, kazal mi vysat cely koberec znova. S umytim riadu tiez nebol nikdy spokojny. Uz by som to nikdy nechcela zazit. Pokial tvoja priatelka nezije v chlieve ale proste po povysavani zostane na koberci nejaka mala smietka a teba to rozculuje a nadavas jej za to, nechaj ju radsej tak. Najdi si nejaku posadnutu poriadkom ako si ty sam a potom mozte spolu od rana do vecera upratovat a dezinfikovat vsetko.

poradim38

Musis pochopit ze ste obaja z inych rodin, to znamena ze kazdy mate ine zvyky, kazdy ste nauceny robit veci inak...... mozu to byt len malickosti..... mozno tvoja priatelka nepriklada tymto veciam take usilie lebo si mysli ze to tak staci a tak je naucena z domu..... ked s tym nie si spokojny, mozes to robit ty a tvoja priatelka moze robit veci, ktore robi lepsie.....urcite ju za to nekomanduj, neumyvaj po nej riady este raz, lebo ver tomu ze zenu to vie velmi rozculit a ked jej budes stale stat za chrbtom a kontrolovat ci je vsetko do detailu ciste tak sa z toho zblazni a odide od teba.... presne takto buzeruje moju sestru jej manzel, on je detailista a perfekcionista, vsetko musi byt uhladene a ked nie je tak to musi urobit on znova a potom vznikaju hadky a sestra si mysli ze je neschopna..... prosim ta daj jej priestor a nehaj ju robit veci tak ako robi a ked ti to nestaci tak to rob ty....

Normalny

Si presne taký ako moja manželka - dôsledná v nepodstatných veciach. Ona sa tiež bavká s vysávaním, na sklenených pokrievkach nesmú byť zaschnutá voda, aby bolo čisto. Bavká sa v nepodstatných veciach a hlavné veci zostávajú iba na mne. Takú si si mal zobrať, akurát tá by s tebou pred svadbou nespala a nebývala v spoločnej domácnosti. Tvoja priateľka má na lepšieho, normálneho, ktorý ju nebude buzerovať kvôli nepodstatným sprostostiam, ale budú žiť.

SofiaElla

Začiatky spolužitia takmer s určitosťou prinášajú so sebou nedorozumenia okolo upratovania a iných "prkotín". Jednoducho, si každý z nás doniesol z domu určité zvyklosti, existujú rôzne miery poriadkumilovnosti a pod. Nie si ani prvý ani posledný, kto toto rieši. U mňa to bolo tiež tak a trvalo pár mesiacov, kým sa to nejako ustálilo v toleračnej norme oboch. V každom prípade, riešiť sa to dá, nie je to žiadna veľká tragédia.