Hraničná porucha osobnosti - "borderline"

NotPsychopath

borderline - A vyhľadaj si, čo je to psychopat. Ty si úplný opak psychopata. Zatiaľčo psychopat nevie, aké to je cítiť emócie, človek z hraničnou poruchou osobnosti cíti emócie až moc (boom, výbuch emócií).

NotPsychopath

Emocionálne nestabilná porucha osobnosti alebo hraničná porucha osobnosti sa prejavuje premenlivou emotívnosťou, na ktorú nadväzuje premenlivé správanie. Emočne nestabilný človek najskôr jedná, a potom myslí. Predpokladá sa, že hraničná porucha osobnosti postihuje 1%- 6% populácie. Je častejšie prítomná u žien, ako u mužov. Najznámejším znakom hraničnej poruchy osobnosti je dlhá nestabilita v osobných vzťahoch, nízke sebavedomie. To je čiastočne spôsobené nestabilnými a impulzívnymi emóciami.

Ľudia s touto poruchou osobnosti si môžu niekedy idealizovať niekoho iného a čoskoro potom, ho nenávidia. V dôsledku toho majú tí, ktorí majú hraničnú poruchu osobnosti, často veľmi intenzívne vzťahy s ostatnými. Tu je 7 ďalších znakov hraničnej poruchy osobnosti, ktoré by ste mali poznať:

1. Intenzívny strach z opustenia alebo samoty, ​​či už v predstavách alebo v skutočnosti.

2. Tendencia riskovať bez toho, aby osoba premýšľala o dôsledkoch. Najmä vtedy, keď vo výsledku ublížia sebe. To sa môže ukázať v rizikovom sexe, haváriách, alebo vo vlastnom sebapoškodzovaní.

3. Pokus o sebapoškodzovanie alebo myšlienky na samovraždu. Ľudia s hraničnou poruchou osobnosti sa zvyčajne nepokúšajú zabiť. Skôr vyjadrujú pocity hnevu voči sebe alebo sa snažia cítiť "normálne".

4. Nestabilný pocit zo seba. Ľudia s hraničnou poruchou osobnosti môžu často cítiť, že sú rôznymi ľuďmi v závislosti od toho, s kým sú. Často popisujú pocit stratenosti a prázdnoty.

5. Paranoidné myšlienky. Títo ľudia veria vo veci, ktoré nie sú pravdivé, takže sa zdá, že osoba s hraničnou poruchou osobnosti nie je naozaj tam, kde momentálne fyzicky je.

6. Pocit intenzívneho hnevu, možno pre pomerne triviálne veci a fyzické pôsobenie v reakcii.

7. Ľudia s hraničnou poruchou osobnosti sú často na emocionálnej horskej dráhe. Intenzívna úzkosť môže ustúpiť od intenzívnej depresie, až po ďalšie silné emócie. Tieto záchvaty môžu trvať niekoľko hodín alebo dokonca niekoľko dní.

Cliattsi

ja som o tom čítal to, že ak s tebou bude chcieť napr. terapeut pracovať, bude ti musieť vysvetliť tvoje hranice. To je len príklad.

tosomja23

Pre teba to vážne nie je. Je to zložité pre tvojich blízkych, aby s tebou dokázali vychádzať. Naštuduj si niečo o tejto poruche osobnosti z netu. Je tu kopa článkov.