HS portál skúsenosti

Príspevok v téme: HS portál skúsenosti
Richardis

Dobrý deň, rád by som sa opýtal na skúsenosť s HS portálmi, staviame dom a uvažujeme o ich kúpe. Dali by sme ich na južnú stranu domu, tvorili by vstup do záhrady. Zatiaľ som uvažoval že by som ich nechal urobiť z hliníka, pretože som čítal že je to nejlepší materiál na také veľké dvere, ale na oknách máme drevené okná, a ja by som bol rád keby to k sebe pasovalo, tak budem rád za skúsenosti aj s inými materiálmi než hliník. Zatiaľ ho máme vyhliadnutý u vekry, ale máme na kúpu ešte čas, tak sa chcem opýtať tu či mi niekto poradí aký materiál vybrať, prípadne v čom sú výhody a nevýhody.

Kristyanos55

Keď me stavali dom aj my sme chceli väčšiu presklenú plochu v obývačke tak sme si nechali urobiť posuvné dvere z dreva konkrétne borovice a to sme si dali ešte dú bezbariérovú variantu koli rodičom - vlastne všetky okná máme drevené. Neviem o akú veľkú zasklenú plochu ide u vás, my ich máme menšie ale také sme si aj u Vekry vyžiadali nakoľko sa nám to viac páčilo na takom staršom dome.

Olko

Ohľadom hliníka vám asi neporadím ale mám HS portál síce len plastový tiež od Vekry na byte. Máme veľkú terasu takže je to super ho mať najmä v pekých dňoch. Je to ako keby ste malí dvere do záhrady. My sa zatiaľ nesťažujeme a už je tomu pár rokov. Ale ja by som bol vami tak zbytočne materál nebudem mixovať. Ale určite som za ten portál, myslím že na dom by som ho chcel tiež. 

Vlado S

Určite by som nemiešal materiály veď drevo je super, ono to pekne ladí keď je to rovnaké a kľudne možete aj potom prisposobiť interiér. My máme na prízemí dva HS portále a je to super najmä koli presvetleniu. Na ďaľší rok chceme dať urobiť aj vchodové dvere dáke bezpečnostné a interiérové. Určite zase u Vekry nakoľko sa nám s nimi vybavovalo všetko ľahko a bez problémov.

PetrikS

Jenoznačne drevo, keď už máte tie drevené okná a bude to pekne ladiť. Ja osobne som zástanca prírodného materiálu

Matuss77

Pokiaľ máte drevené okná tak by som HS portál tiež nechal urobiť z dreva. Podľa mňa je drevo dobrý materiál, mám z neho urobené okná práve od Vekry a sú bezproblémové, len je potrebná údržba. Skor by som sa ale išiel spýtať napríklad do showroomu čo vám na to povedia, ale podľa mňa nebude problém zľadiť HS portál s oknami.