Išli by ste v dnešnej dobe do manželstva? Keď je tak ľahké sa rozviesť a berie sa to už ako samozrejmosť že: vzťah, svadba, auto, deti, rozvod, dôchodok,smrť ... takto nalinajkovaný život má dnes väčšina ľudí...
V zápale zamilovanosti si povedia "áno" počas toho obradu kde si dávajú sľuby, ktoré aj tak nie sú schopní dodržať.
Ak by sme sľub mali upraviť a mal by byť úprimný a pravdivý, tak by vyzeral asi takto:
"Sľubujem že s tebou budem len v dobrom, len keď sa nám bude dariť. V zdraví a nie v chorobe, len v dobrom a nie aj zlom, len v bohatstve a nie v chudobe. Opustím ťa ak si vyhliadnem niekoho lepšieho alebo keď ma prestaneš baviť. Prvých pár rokov spolu splodíme deti, potom sa 10 rokov budeme nenávidieť a podvádzať a nakoniec si pri rozvode rozdelíme majetok a deti." Náš vzťah je založený len na sexe a zamilovanosti a ak tieto pominú, pominie aj náš vzťah a každý si pôjdeme svojou cestou" --takto nejako, vtedy by to "áno" bolo pravdivé.
Ja viem, že teraz mi tu všetci začnú nadávať a obhajovať rozvody a že v minulosti by to nebolo lepšie len ľudia zostávali vo vzťahoch aj keď boli nešťastní aby sa na nich neukazovalo prstom. ´TO je pravda... a to len ukazuje na to akí sú ľudia neschopní a nič nechápu a neustále si pletú lásku so zamilovanosťou.. koľko tisícok rokov ešte potrvá, než ľudia budú schopní nájsť si partnera, ktorého budú milovať celý život? ešte dlhá cesta čaká ľudí, než začnú mať naozaj úprimné vzťahy a nie len trápne ilúzie!