Dnešné (aj minulé) manželstvá

Príspevok v téme: Dnešné (aj minulé) manželstvá
chemicalgas

Išli by ste v dnešnej dobe do manželstva? Keď je tak ľahké sa rozviesť a berie sa to už ako samozrejmosť že: vzťah, svadba, auto, deti, rozvod, dôchodok,smrť ... takto nalinajkovaný život má dnes väčšina ľudí...

V zápale zamilovanosti si povedia "áno" počas toho obradu kde si dávajú sľuby, ktoré aj tak nie sú schopní dodržať.

Ak by sme sľub mali upraviť a mal by byť úprimný a pravdivý, tak by vyzeral asi takto:

"Sľubujem že s tebou budem len v dobrom, len keď sa nám bude dariť. V zdraví a nie v chorobe, len v dobrom a nie aj zlom, len v bohatstve a nie v chudobe. Opustím ťa ak si vyhliadnem niekoho lepšieho alebo keď ma prestaneš baviť. Prvých pár rokov spolu splodíme deti, potom sa 10 rokov budeme nenávidieť a podvádzať a nakoniec si pri rozvode rozdelíme majetok a deti." Náš vzťah je založený len na sexe a zamilovanosti a ak tieto pominú, pominie aj náš vzťah a každý si pôjdeme svojou cestou" --takto nejako, vtedy by to "áno" bolo pravdivé.

Ja viem, že teraz mi tu všetci začnú nadávať a obhajovať rozvody a že v minulosti by to nebolo lepšie len ľudia zostávali vo vzťahoch aj keď boli nešťastní aby sa na nich neukazovalo prstom. ´TO je pravda... a to len ukazuje na to akí sú ľudia neschopní a nič nechápu a neustále si pletú lásku so zamilovanosťou.. koľko tisícok rokov ešte potrvá, než ľudia budú schopní nájsť si partnera, ktorého budú milovať celý život? ešte dlhá cesta čaká ľudí, než začnú mať naozaj úprimné vzťahy a nie len trápne ilúzie!

Lenka5554

Ja som do toho šla, uvedomujem si aké je to ťažké každý sme iný, ľudia sa menia ale ja by som nikdy svoj sľub neporušila. Nehodlám ho opustiť ani keby čo bolo. Jediná vec kedy by som sa rozviedla je keby ma podvádzal alebo bil. Každé manželstvo bude aj s hádkami aj s radosťami aj s krízami. Pre mňa je manželstvo extrémne ťažké. Ale išla som do toho s láskou a stým sa treba pozerať aj na všetky tie zle veci. Raz keď niekoho milujem nedokažete inak. Ale naozaj milujete lebo teraz mam pocit že ľudia ani nevedia čo to je

Mrauka

Fiiha, no ty musis byt iny alfa samec, prachaty a mat zlatu anakondu medzi nohami, ked si myslis, ze sa budu zeny o teba trhat a ponukat ti nieco, aby si si ich vzal.
Kedysi zena priniesla veno - nejaky riad, duchny a to bolo tak vsetko. Ostatne zabezpecil chlap.

Nah

Otázka by mala znieť skôr: "Čo mi v dnešnej dobe môže žena ponúknuť, aby som vôbec nad manželstvom premýšľal...?". Tí, čo si vedia reálne odpovedať majú zväčša už jasno.

Mrauka

Ano, isla by som. A preco nie? Ked budem mat ten pocit, resp.budeme ho mat obaja, tak preco nie?
A co ma potom, ze Zuzka a Ferko sa rozviedli? Alebo Durko podviedol Zofku? Nie som voyaer a nesledujem zivoty inych, necumim im do spalne a ani vztahu. Ja si zijem svoj zivot, svoj vztah. Ini ma nezaujimaju, neopakujem po nich ako opicka, mam vlastnu hlavu, vlastne ciele, hodnoty.
Ake si to zariadis, take to budes mat. Pokial chces zaruku, ze ti to vydrzi do smrti, tak tu ti neda nikto. A preco to vydrzalo v minulosti? Mne babka vzdy hovorila jednu zivotnu mudrost: Cert ako diabol :) Niekedy sa veci, vztahy opravit daju a niekedy uz nie. Treba to aspon skusit a nepodliehat konzumu vo vsetkom, aj vo vztahoch.
No a v poslednom rade, zivot sa zije. Neznasam ludi, ktori budu roky napriklad filozofovat o manzelstve a boja sa skusit aj vztah. Uplne zbytocne zabiju roky a aj niektorych ludi zbytocnymi filozofickymi kecami. Treba robit nieco uzitocnejsie.