Nový kocurik sa schováva

Príspevok v téme: Nový kocurik sa schováva
Kendy332

Dobry den. Mam tu taky problém.doma mam 2 a pol rocnu macicku (nevykastrovanu).povahu nema moc priateľskú.ľudí moc nema eada je naucena iba na mna a mojho priateľa ku nam je velmi prítulna taka maznoška a stále by sa iba hrala. Vcera som si kupila ku nej 3 a pol mesačného kocurika. No bohužiaľ, strci donho ,vrci no pri tom sa ho bojí.kocurik je velmi bojazlivy stale sa mi vsade schovava nepije nepapa ani nechodí na zachodik...ked sa premiestnuje, macka za nim chodi a vsetko po nom čucha.bojim sa ze sa neskamaratia .je mi kocurika velmi ľúto ze sa macka takto ku nom správa.co mam robiť?

Biela Kobra

Kendy332, kocúrik je u teba ešte krátko. Nechaj mu jedlo, vodu a mačací záchod v blízkosti miesta, kde sa schováva, a dajte mu celá rodina pokoj. V noci pravdepodobne vylezie zo svojej skrýše a obslúži sa. Nasilu ho stade nevyberajte a nenúťte, aby niečo robil, keď sa bojí. Maximálne si ho môžeš tak zobrať na kolená, ak bude chcieť, a pokojne ho hladkať, ale nesmieš ho držať nasilu.
Je v tvojej domácnosti nový, všetkého sa bojí, ale to časom povolí. Zvyčajne to trvá tak od troch dní do dvoch týždňov. Tvoju staršiu mačku zatiaľ k nemu nepúšťaj. Pokiaľ ste mi vzali nejaké veci zo starého domova, napríkla jeho deku, jeho peliešok alebo hračku, tak pomôže keď touto vecou poobtieraš pár vecí v byte - koberec, nábytok, dvere atď., dole popri zemi, teda v kocúrikovej výške. Tým sa preniesie do bytu pach, ktorý je kocúrikovi známy a bude sa cítiť istejšie. Len treba trochu trpezlivosti.

Sevrinka

Ja by som kocúrikovi zabezpečila predovšetkým pokoj, aby sa mohol aklimatizovať, jeho reakcia je normálna, ak je ešte aj bojazlivý. Asi má takú povahu, a možno nie. Ale nedávala by som ich teraz stále spolu. A asi to všetko chce čas a aj tvoj prístup, bude to chcieť asi dosť trpezlivosti.

sticka

nemozes predsa chciet, aby za par hodin alebo jeden den boli z nich najvacsi kamosi. macka s vami sama zila nejaky ten rok a isto ho vidi ako votrelca. treba sa s nimi zabavat spolocne narovnako aby ani jeden nemal pocit, ze sa tomu druhemu venujete viac. zvyknu si na seba, len treba na to cas