DGER - Duodenogastrický reflux

Príspevok v téme: DGER - Duodenogastrický reflux
zaludok971

Pred 5 rokmi mi zistili duodenogastrický reflux - spätný tok žlče až do pažeráka... mal som aj helikobaktera.
Helikobaktera už nemám, no stále mám problémy hlavne po večeri a ráno keď sa zobudím. Preto sa chcem opýtať, hlavne tých čo majú s týmto ochorením skúsenosti čo vlastne jete? Nejaké recepty, rady?
Mne je sa najviac osvedčila dusená brokolica, keď tak k tomu aj dusené kuracie mäso a nejaký ten zemiak. Všetko bez korenia, soli a len na pare... po ostatných jedlách čo som skúšal tak mi je ťažšie na žalúdku, hlavne po večeri. Lieky mi tiež nejako extra nepomáhajú, bral som nolpazu, po helicide mi bolo ešte horšie. Doktorka mi na to povedala, že príčinou je tá vracajúca sa žlč, že tie tabletky pomôžu len na kyselinu v žalúdku :/. Momentálne neberiem žiadne lieky, je to zatiaľ celkom zvládnuteľné no len by som bol rád ak by to bolo ešte lepšie. Budem vďačný za každú radu, myslím že budem musieť zmeniť svoj jedálniček aby to bolo ako tak v poriadku.

slnko_dbn

vláknina je dobrá, znižuje aj cholesterol, treba vyskúšať. mne robí vláknina určité problémy, v žalúdku.

mtv

Na sackovom Psyllium drink s pomarancovou prichutou je uvedeny navod 2x denne rano a vecer po jedle rozmiesat obsah vrecuska so 150 ml vody a vypit. Mozes skusit brat aj pestrec mariansky drveny, ale priamo do ust, pozri stranku zdravapecen.sk.

zaludok971

Tak nedávno som si kúpil psyllium, len som to zatial nejako extra nebral. Dnes som si dal jednu dávku večer po jedle, žiaľ žiadny výsledok. Ale pravdepodobne to treba brať dlhšie, len neviem či to mám užívať pred každým jedlom alebo len raz do dňass

mtv

Mozes vyskusat vlakninu, dostat v lekarni asi aj v sackoch prichutenu, ale sa ma pit viac vody, tiez na precistenie je prasok Passage sl, spytaj sa v lekarni.

zaludok971

A iné riešenie nie je? ... pozeral som na tu operáciu a zdá sa mi dosť drastická takto to poprepájať. Ale ak iná možnosť nebude tak aj...
Ide o to že mám ešte len 21r a celý život s týmto žiť... resp. či sa vôbec dožijem vyššieho veku ako 50r ..