Dobrý deň. Mám 16 rokov a už asi 2 týždne mi dosť intenzívne vypadáju vlasy. Nakoľko mám vlasy dosť riedke tak ma to dosť desí, pretože nikdy predtým mi vlasy nevypadavali :(. Skúsila som zisťovať prečo mi vypadávajú vlasy. Vraj to môže byť niečo hormonálne ale tak neviem čo mám s tým robiť keďže neviem kam mam ísť a moja mama je maximálne zaneprázdnena aby so mnou skočila k nejakému lekárovi. Hovorila som jej to ale jej to vlastne úplne jedno. Ale späť k téme. Snažím sa stravovať zdravo, takže nevidím nejaký iný dôvod. Myslite ze to môže byť z liekov na alergiu. Brala som ich asi 2 mesiace a potom som ich vysadila, lebo som si od nich musela odvyknut. No a zdá sa mi že potom mi vlasy začali padať čoraz viac. Zdá sa mi že som niekedy počula že vlady môžu padát ak sú príliš dlhé (ze proste niektorí ľudí keď majú dlhšie vlasy a telu to asi nevyhovuje, tak začnú padať a keď si ich ten človek ostriha tak padať prestanú). Neviem ci je to pravda ale pamätám si že keď som mala asi 12 rokov tak som mala vlasy dosť dlhé a aj dosť riedke a slabé. A potom keď som si ich ostrihala tak zhustli a zosilneli. Zajtra plánujem ísť do lekárne kúpiť si zinok alebo iné vitamíny alebo nejaky šampón. Poznáte niečo čo by mi mohlo pomôcť? Ale nech to nieje veľmi drahé, pretože nemám veľa peňazí, nakoľko mám len 16 rokov. :D Prepáčte, keď som spravila gramatické chyby ale písala som to rýchlo :D. Vopred vám veľmi pekne ďakujem.
Vypadávanie vlasov u 16 ročného dievčaťa
Ak chceš mať silné a husté vlasy, tak ich treba občas poprestrihávať alebo ich dať rovno ostrihať, aby zmocneli. Deti, ktoré majú otcov s plešinkou alebo kútmi by sa mali dávať strihať častejšie, aby tie kúty v budúcnosti nemali ani náhodou.