Dobrý deň.
Má niekto skúsenosť s tým, že išiel s autom na STK až po termíne a nedostal pokutu? Ak áno, napíšte mi, prosím, kedy to bolo (aspoň rok a mesiac) a ako dlho po termíne to bolo.
Mám totiž auto v servise a vyzerá to tak, že nestihnem ísť na STK v termíne. Na infolinke MINV mi odporučili dočasne vyradiť auto z evidencie (tvrdili, že inak mi príde pokuta aj keby som išla na STK len pár dní po termíne). V servise aj na STK, kde som bola pôvodne objednaná, mi povedali, že už mali najakých zákazníkov, ktorí boli aj po termíne a pokutu nedostali (resp. nesťažovali sa, že by dostali pokutu, čiže možné je aj to, že ju dostali, ale servis/STK o tom nevie). Na internete som našla aj informáciu, že pokutu posielajú až po 3 mesiacoch, ale tá informácia je ešte z r. 2016, tak neviem, či sa to odvtedy nezmenilo.
Zaujímalo by ma, aké s tým máte skúsenosti, lebo v mojom okolí nie je nikto, kto by mal podobný problém a informácie, ktoré mám zo servisu/STK sa nezhodujú s informáciami z MINV, tak neviem, čo si mám myslieť...
Ďakujem vopred za každý užitočný komentár.
P.S. Pýtam sa na pokutu, ktorá chodí automaticky poštou, nie na pokutu, ktorú mi môžu dať policajti, ak ma zastavia v premávke s neplatnou STK.