Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Darovanie vajicok

Príspevok v téme: Darovanie vajicok
Renata22

Pekný deň, chcela by som sa opýtať či máte niekto skúsenosti s darovaním vajíčok vo vlastnej rodine. Dnes som bola požiadaná či nedarujem svoje vajíčka mojej tete, ktorá bohužiaľ nemôže otehotnieť. Neviem ako sa mám rozhodnúť, rada by som jej pomohla ale bojím sa, že keď sa to malé narodí tak ho stále budem vnímať ako moje dieťa a nie jej. Zároveň sa aj bojím či mi to nespôsobí nejaké zdravotné problémy. Vedeli by ste mi prosím poradiť čo mám robiť ?

Lollka

Urcite nedaruj vajicka priamo rodine. Mozes ist darovat vajicka na kliniku niekomu cudziemu a tvoja teta sa vdaka tomu ze privedie darcu zaradi na prve miesto zaujemkyn o vajicka na ktore sa inak dlho caka a dostane ich - od niekoho cudzieho. Vajicka som bola darovat 2x, najskor si budes pichat injekcie a ked ti vajicka dozreju, daju ta do narkozy a odoberu ti ich. Nie je to nic co by sa nedalo prezit a nehrozia ani trvale nasledky.

Noelinka

Aké sú najčastejšie typy zriedkavých ochorení?
Ak máme jednoducho opísať ojedinelé ochorenia podľa typu dedičnosti, môžeme ich rozdeliť do troch základných skupín:

s dedičnosťou recesívnou
s dedičnosťou dominantnou
s dedičnosťou viazanou na pohlavný chromozóm
Pre jednotlivé skupiny platia rôzne riziko prenosu ochorení na potomka a tiež rôzne nároky na výber embrya vhodného transferovú.

K najčastejším vzácnym ochorením v našom pásme patrí:
cystická fibróza
spinálná svalová atrofia
metabolické poruchy
neurofibromatóza
Marfanov syndróm
Huntingtonova chorea
familiárnej hypercholesterolémie
syndróm fragilného X
syndróm svalovej dystrofie
Ďalej dedičné dispozície k nádorovým ochoreniam napr. BRCA1 a BRCA2

Noelinka

Tebe to nemôže spôsobiť ziadne zdr problémy a radsej to ani nerob ste rodina tu hra rolu genetika nie ze nieco nebude pasovat vies co myslím. Nech idu ma kliniku tam dostanu ale ja by som to ma tvojom mieste nerobila