Ak by ste si mali vybrať svoju kariérnu cestu, čo by ste robili radšej? Išli by ste pracovať pre niekoho alebo by ste boli radšej "sám sebe pán"?
Nejaký čas som to "študoval" a zistil som že byť podnikateľ nie je taká sranda ako to na povrchu vyzerá. Drahé autá, ciferné príjmy a podobne, to je len ten špička obrovského ľadovca... to všetko je pekné ale nevidel som to všetko čo to obnáša - podnikatelia majú veľké riziko, majú minimum voľného času, neustále musia držať krok s konkurenciou a byť veľmi šikovný a vedieť sa na trhu obracať.
Istý čas som si aj myslel že budem podnikateľ a že budem nadštandardne zarábať, a aj vted som vedel, že to nebude med lízať a že budem musieť vynaložiť veľké úsilie, ale že až také veľké, tak to som fakt netušil... Neviem či sa tí ľudia radi sebatrýznia alebo čo, ale mne to príde uletené - v podstate len pracovať a spať. Akože chápem že tá práca ich možno baví ale aj keby ma to bavilo neviem ako, predsa by som potreboval nejaký voľný čas aj na iné veci nie?
Ja som človek, ktorý má rád svoj voľný čas. Mám koníčky, mám aktivity, ktoré ma bavia, ale nie na toľko aby som sa im chcel venovať 25 hodín denne... Shit... dostal som facku od reality, doslova. Ale som rád, že som si to uvedomil takto skoro a že som sa tak uchránil tej ujmy ktorá by mi vznikla.
Radšej budem žiť skromne, ale šťastne než bohato ale nešťastne. Mám na to predpoklady, všetci mi to hovoria že by som do toho mal ísť, ale ja to už ani nechcem. Radšej budem "chudobný" ale za to šťastný. Veď načo by mi boli tie peniaze, keď by som ani nemal čas ich minúť. Radšej budem pracovať 8 hodín, dostávať priemernú alebo mierne nadpriemernú mzdu a po práci sa venovať záľubám a nie práci.
Stále sa všade omiela ako je zlé pracovať pre niekoho a že treba makať na seba a podobné veci, ale to len preto lebo tí ľudia vidia ako som už povedal len špičku ľadovca... práca na vlastnom sne môže znamenať prácu na vlastnej nočnej more a to nechcem...
Čo by ste si zvolili ak by ste boli mladí a mali možnosť rozhodnúť sa?