Ako sa zbavit mravcov v byte?

Pag

Ha, ha: biol. okienko: mravce z hľadiska veľkosti a farby možno rozdeliť na tieto kategórie: čierne, červené (tzv. červeňáci-veľmi útoční), žltí (žltiaci) a tí najväčší (lesní), tak tí sa nazývajú brahunce. Vstúpiť do mraveniska s brahuncami, tak to je iný boj, boj o prežitie. Mne sa veľmi dobre osvedčila tzv. biela krieda, keď sme mali domá šváby, mravce, lienky, blchy, lúčne koníky, jašteričky, vretenice, potkany a nočné motýle a tak ďalej, proste kompletnú osádku:-) Niet nad čiaru made s krieda.

zuzi74

V tych domcekoch by mala byt nejaka lepkava hmota, ktoru si zanesu na nohach do hniezda. Je to najbezpecnejsi sposob vyhubenia mravcov, ak mate doma deti alebo domace zvierata.
Ja som pouzila granule a tiez ich zanasali len do hniezda, pripadne skapali rovno na podlahe. Vyskusala som vsetko mozne, nic nebolo ucinne len tieto 2 veci. Treba vyhubit hlavne kralovnu, inak sa mravcov nezbavite.

mate59

Granule vždy odnesú do hniezda a tak sa vyhubí celá kolónia.
Na cestičky kadiaľ chodia sa dá nasypať účinný Formitox.

Tomas12345

zuzi74 :

A nie je to nebezpecne? Povedala si že mravce si z tych domcov odnasaju tie granule do mraveniska. Lenže co ak tie granule mravce neodnesu k sebe do mraveniska, ale odnesu trebars vám do sáčku s pecivom ?

zuzi74

Nikollettka, existuju take domceky pre mravce. Zadaj si do googlu. Ja som sa ich uspesne zbavila s granulami, ale pri detoch je to zial nevhodne. S tych domcov si odnasaju potravu do mraveniska a nie je ich dobre zabijat, aby si ju odniesli tam kam maju a zahubili ostatne mravce. Co sa tyka babskych receptov, vyskusala som vela rad, ale nic ine ako granule nezabralo.
Najlepsie by bolo ak by ste nasli hniezdo odkial vychadzaju, ale ak sa neda, tak uz len tie domceky rozmiestnit po byte, dome.