Dobry den chcem sa opytat trocha mimo temy tohto fora ale za kazdu odpoved budem vdacny. Strasne bys om chcel byt lekarom lenze pri vybere strednej skoly som to nevedel a tak som zvolil elektrotechniku ktora ma absolutne nebavi. Prave idem d 4 rocnika maturitneho. Je nejaka sanca ze by som sa dostal na vysoku skolu zdravotnu? Aj bez maturity z biologie a chemie? Dakujem za odpoved mo to pre mna znamena.
Vysoka skola
Nechcem ti brat ilúzie ale to si vážne trufas na medicínu? Bez akéhokoľvek základu chémie a biológie? Poznám ľudí ktorí boli úplne hlavičky mali dobre základy z gymnázia bio a chem a ba medicínu sa nedostali aj keď sa pripravovali už rok popredu... Možno ak by si celý rok riadne zamakal a zohnal si tie hrubé prijimackove testy OK ale poviem ti za mňa to nieje veľmi sranda :D no jedna vec je dostať sa tam ďalšia vec udržať sa.. Trufas si na to byť od rána do vecera pri knihách? Každopádne nič v zlom držím palce :)
Dakujem :D vzdy som sa zaujimal o medicinu. Ale pred par dnami som sa zranil a vseti boli z toho mimo na odpadnutie :D iba ja som bol doslova az fasinovany a musel som sa osetrit sam :D a vtedy som si tak uvedomil ako moc ma to zaujima a bavi...
Samozrejme, ze ANO! :) Na LF sa robia prijmacky, neberie sa ohlad z akej SI strednej / ci z coho SI maturoval.
Ked chces studovat medicinu, tak si si nacitaj info z lekarskych fakult na strankach jednotlivych univerzit.