Zdravím píšem s problém o ktorom som tvrdila že sa ma absolútne netýka a nikdy sa má týkať nebude. Vždy som bola toho názoru že mi jednoducho na vzhľade nezáleží a vo vybere partnera to nehrá žiadnu rolu. Avšak už nejaký ten piatok “randím” s mužom ktorý o mňa prejavil záujem. Všetko je super,rozumieme si a je to fakt úžasný chlap. Ale vyzorovo ma akosi odpudzuje,Nieje to absolútne môj typ. A to že ma fyzicky nepriťahuje mi bráni v predstave že raz by sme mohli byt niečo viac. Nikdy som taký problém nemala a snažím sa si to odstrániť z hlavy ale akosi to nejde a akosi tam stále ta prekážka kvôli vzhľadu je a nedokážem ju odstrániť.
Vadí mi jeho vzhľad
mam tie iste pocity ako misssilvia
vzhlad je dolezity, musi sa ti pacit
tiez by som to hned ukoncila, tiez nedokazem byt blizko niekoho, kto ma nepritahuje
ludi je dost, nevesaj sa na neho, lebo budes nestastna
ja by som nemohla randit s niekym kto ma ani len trochu nepritahuje
bleeeee
ked ma nejaky muz nepritahuje ani len v jeho tesnej blizkosti nedokazem byt
pritazlivost nieje o krase ako si to tu niektori vysvetluju
pritazlivost to je to co spomina Medvedica, pritahuje nas nieco na cloveku ako magnet co si nedokazeme vysvetlit co nas tak k tomu druhemu taha
láska začína často tým že sa pozrieme na človeka a hneď nás pri pohľade naňho opantá jeho vzhľad, pričom ostatným na okolo sa páčiť nemusí vôbec ale nás niečo na ňom priťahuje, tomu sa hovorí príťažlivosť dvoch, niečo také ako aurum danej bytosti, kuknem a vidím že niečo ma k danej osobe strašne ťahá. To jeho aurum ma priťahuje, jeho pohľad, telo, vôňa, hlas, chôdza ....
Časom je to o jeho povahe, niekto kto sa nám na prvý pohľad páčil sa nám môže zhnusiť správaním a naopak, niekto kto nás odpudzoval nás môže časom svojím správaním neskutočne priťahovať.
Zase každému sa páči niekto iný, niekomu sa páčia bacuľky, niekomu chudé, niekomu bradatí, niekomu tlstí, niekomu plešatí.... koľko ľudí toľko chutí.... každému podľa jeho chuti.
Tak ako má rád niekto špenát, niekto pizzu, niekto špagety, niekto hamburgery, niekto sladké, niekto slané, niekto mlieko, a sú ľudia ktorí to nemusia
Ale dievča ak ťa daný muž nepriťahuje načo s ním randíš? Nevoď ho za nos! Nemôžeš jesť napr. brokolicu ak máš k nej odpor aj keď vieš že je zdravá ale jej chuť sa ti hnusí a je ti z nej na bliti.
Ideš sama proti sebe ako tu nižšie niekto napísal.
Ukonči to
Karin896:
V niektorých prípadoch nás to k niekomu „nevysvetliteľne“ ťahá, pričom si zo začiatku intímnejší kontakt nedokážeme predstaviť, avšak erotická príťažlivosť sa rozvinie časom - napr. dôvodom býva aj upustenie od predstavy nášho ega o výzore nášho vysneného princa/princeznej. A niekedy naopak nás naše ego núti do intímneho vzťahu s niekým, kto nás skutočne nepriťahuje a iba si s ním "rozumieme", akoby sme takýmto vzťahom chceli seba za niečo potrestať...
Nesnažte sa tento problém odstrániť z hlavy, bude to iba horšie, potrebujete sa od toho, čo si myslíte zamerať na to, čo cítite – tu pramení skutočný problém a je previazaný s tým, čím ste si prešla v minulosti. Ak prejavíte city, ktoré Vás trápia, myšlienky sa Vám upokoja a budete jasnejšie (s nadhľadom) vidieť, aký je Váš vzťah k dotyčnému a akou cestou ďalej ísť...
Samozrejme, že ženám ide veľmi o vzhľad, dokonca oveľa viac než mužom. Ako dôkaz môjho tvrdenia sú osamelí muži priemerného vzhľadu, prípadne s nejakou chybyčkou krásy a na druhej strane zadané ženy obézne, s krivým nosom, krivými nohami atd., teda každá ženy bezohľadu na jej vzhľad má partnera (pokiaľ sa nerozhodne byť dobrovoľne sama), ale u mužov to neplatí. Takisto ide ženám o peniaze, a teda muž zarabajúci 400-500 eur a bez auta, domu si u žien ani neškrtne. Ja som vzhľadovo podpriemerný až priemerný, finančne som na tom s mojim nízkym platom nie najlepšie. Spomenutému môžem vdačiť za to, že ani vo svojich 49 rokoch som nezažil bozk či prvý vzťah...
Isteže je fyzická príťažlivosť dôležitá. Je dôležité si uvedomiť či ťa doslova odpudzuje, alebo je ti neutrálny. Môžete byť predsa kamoši.
To su take nazory 14 rocnych, ze nepaci sa mi, partner ta musi fyzicky pritahovat, vzhlad je dolezity. Strasne povrchni ludia, fakt. Ano, partner ta musi niecim pritahovat, ale nejde o vzhlad preboha, jedine, ze by bol Quasimodo, vtedy by ta mohol fakt odpudzovat.
No co sa ti nepacka?
Je prilis chudy, tucny, smrdi, prilis maly, prilis vysoky, alebo co? Premyslam, co by sa ti tak na chlapovi nemalo pacit? Vzhlad je vzhlad. Meni sa. Osobne som na Slovensku este fakt pekneho chlapa nevidela, len takych normalnych, alebo takych, co by velmi chceli byt pekni a narobia viac skody, ako osohu.
A_dr1 to pekne napisala. Ved uz po minute stravenej s dotycnym viem, ci sa mi paci fyzicky, ci ma pritahuje alebo nie. A ano, samozrejme, ze fyzicka pritazlivost je dolezita vo vztahu. Lebo ak ma druha osoba nepritahuje, nebudem tuzit po tom, aby ma objal / chytil za ruku / dotykal sa ma... Zakladatelka temy - co si z inej planety? Toto vie predsa kazdy dospely clovek, co som pisala vyssie.
Uz s nim viac nerandi a nabuduce sa nespravaj takto.
Skus sa vzit do opacnej situacie - ty by si ocakavala od stretnuti viac a po niekolkych tyzdnoch stretavania sa, by ti muz povedal, ze on ta nechce, lebo ma odpor voci tvojmu vzhladu.
Mne to nepride fer voci tomu chlapovi, ze sa s nim dake tie tyzdne vlacis (pravdepodobne prijimas od neho aj pozvania pozornosti ai) a ked by uz chlap chcel aj nieco viac (dake tie intimnosti ai, vsak si mysli ze po tych tyzdnoch schadzania sa spolu vlastne uz chodite), tak ty zistis, ze ta nepritahuje a citis ako keby k nemu odpor?) Sorry, ty si hned musela vediet ci sa ti dotycny paci alebo nie, ci su tam sympatie abo antipatie (toto vie clovek uz po par sekundach minutach), a tak si sa nemusela s nim schadzat vlacit a davat mu falosne nadeje. Teraz to uz vyznie skor smiesne, ked to s nim chces ukoncit. Jasne, netreba sa do nicoho nutit, len nabuduce sa tohto svojho konania radsej vyvaruj. Lebo raz mozes natrafit na horkokrvnejsieho typka, ktory by ti aj rucne strucne dal odpoved na tvoje konanie, alebo by ta aj znasilnit mohol.
Toto inak dost casto pocuvam a vidavam u mladych aj starsich bab zien, ze takto bezne vyuzivaju muzov (kavy drinky pizze kina vylety obedy vecere darceky ai) a pritom ked ich ten chalan muz chyti za ruky ci ich chce pobozkat, tak sa hraju velice na urazene dotknute ai, ze co si to dovoluje a co si o sebe namysla)