Nedokážem prejaviť radosť z darčeka

Príspevok v téme: Nedokážem prejaviť radosť z darčeka
mariettaja

dobrý deň,

mám obrovský problém. Keď dostanem darček, či už narodeniny, alebo Vianoce, po rozbalení darčeka sa nedokážem usmiať ani ukázať radosť. Veľa ľudí mi už preeto negratuluje. Vždy keď ho eozbalím prebelsne mi mysľou ( teraz sa musíš usmiať že sa ti páči). A potom úpne znervózniem a rozpačito sa snažím usmaiť nasilu.
Mám vyhšľadať psychológa alebo má niekto nejakú radu??

som zúfalá :-(

mariettaja

vsetci ste mili dakujem vam za rady. presne tak asi pojdem ku psychologicke, nedokazem sa usmiat som uplne v rozpakoch. totiz ti ludia pozeraju ked si ho rozbalujete a sleduju vasu reakciu. presne z toho mam stres vzdy som uplne rozpacita a nasilu sa usmievam a je to vidno. tych ludi to velmi rani lebo dali do toho peniaze a cas

Lollka

Marittaja ked dostanes darcek ktory sa ti paci usmej sa a zacni hovorit ze napr. ta bunda je krasna a presne takuto si si vzdy priala. A podakuj, to staci. Ak nevies ani to, tak navstiv nejaku psychologicku a chodievaj k nej na sedenia. Budes mat nejaky blok alebo fobiu, ale to sa da riesit, len to chce odbornu pomoc a cas.

Kami91

Ja to mam dost podobne, vyrastal som v chudobe bez matky a od 5 rokov som nedostaval ziadne darceky na vianoce/narodeniny najprv neboli peniaze potom sa z toho stal uz zvyk. Ale ked mi expriatelka kupila nejaky darcek tak som nevedel ako to dat najavo a stale hovorila, ze sa mi darcek nepacil aj ked sa mi pacil, len som asi nereagoval podla nejakej sablony. Stale to mam take nijake co sa tyka prijmania darov takze nie, nie si jedina co to take ma.

Kikikuku

Zmen si učes na sebavedomie.

V lete aj v zime je dobrý ktratky strih, umyješ a pohrabeš, hned ususene.
V lete kvoli teplu, v zime pod čiapku.
Ked su dlhé tak ich vypni do drdola.
A daj si pekné šaty.

orol1

tak ked sa mi nepaci, ja sa neviem pretvarovat, ja sa zas hanbim za moje prudke reakcie, ze to dam najavo. ale to nie su pre mna problemy na diskusiu. obvykle sa tesim a nemam problem dakovat a radovat sa. skor nechapem, preco niektori to maju ako ty, ze co je za tym. vsimla som si, ze niektori ani nepodakuju a tvaria sa, akoby im clovek dal mrtvu rybu.

marittaja

dakujem vsetkym za odpovede ono je to tak ze ja sa tesim ked rozbalim darcek ale mam stres ze tu radost musim ukazat tym od koho je darcek. minule som dostala krasnu vetrovku znackovu a zostala som uplne s kamennou tvarou hoci sa mi bunda velmi pacila. mrzi ma to strasne ;-( a potom ak sa mi darcek nepaci tak to neviem zahrat ze sa mi paci. strasne sa hanbim. mate to niekto este takto rovnako? nejake tipy?

Jana Lukacova

mariettaja:

Týrate sa tým, že musíte mať radosť z darčeka, čím sa aj stráca sama podstata obdarovania... Potrebujete nechať „radosť z darčekov“ ísť a čeliť svojmu strachu, ten Vám z dávania darčekov robí hororovú udalosť. Ak sa naučíte so svojim strachom (a na neho nadväzujúcimi citmi) pracovať,budete v pohode vtedy, keď radosť z neho nebudete prežívať (je to úplne v poriadku) a iba sa za neho poďakujete a naopak prirodzene ju prejavíte, ak Vás darček skutočne poteší..