Dobrý deň,mam herpes,nieje to už čerstvé ale je to už uplne zaschnuté a mám tam chrastu,šíri sa to aj takto ? Že mam chrastu len ? Môže sa už bozkávať sa ? S priateľkou nám to dosť chýba...ďakujem za odpovede
Herpes-bozkavanie
Táto téma nie je o určení diagnózy, takže nerozlišujem, či si autor stanovil správne diagnózu herpes alebo nie. Ale predpokladám, že áno. Tzv kútik je často plesňová alebo bakteriálna infekcia.
Môžem vedieť na akom základe tvrdíš takýto súvis s trávením?
Každý pluzgier na pre je herpes ? Lebo každý to tak nazýva.
Ako je potom 100%-tné, že každý pluzgier/vonkajší prejav na pere je herpes keď to cez lekára nerieši.
Rád by som v tom mal tiež jasno.
Napr. kútiky na ústach sú s preťaženia dvanáctorníka, 12" dĺžky tenkého čreva tj. cca. 30 cm. Napríklad môžu byť z prejedenia sa ovocia a sladkého a nie z pohárov.
Herpes nie je prenosný? Odkedy?
Herpetické vírusy sú najrozšírenejšie a nájdeme ich skoro u každého živočíšneho druhu. Vírus v organizme perzistuje v latentnej forme a pri porušení imunitných funkcií organizmu cestuje prostredníctvom tvárových nervov a vytvorí typickú kožnú léziu. Táto lézia je vysoko infekčná pri priamom kontakte. Vírusy ťažšie prežívajú mimo bunky, preto je prenos cez poháre a fľaše obmedzený, ale nie je vylúčený a ani nejako výnimočný.
Autor, nevydržíte ešte?
Herpes vôbec nie je prenosný. Ľudia sa ho boja lebo je škaredý.
Vzniká z preťaženého trávenia. Je zo sladkostí, slaného s prejedania sa zapíjaním jedla sladkými nápojmi , miešaním jedla sladkého a slaného a pod..
Keby mal každý herpes a neliečil by sa vnútorne chemicky tak by ho mali všetci čo sa bozkávajú a pijú po sebe.
Herpes na spodnej pere je z preťaženého hrubého čreva preto sa vyhodí neskôr po dni –dvoch.
Ahoj. Neodporúčam sa bozkávať, pokiaľ je tam ešte chrasta. Tých pár dní snáď vydržíte, nie? Ak by sa ti to vracalo, tak je to určite oslabenou imunitou. Skús v tom prípade wobenzym, ten je účinný na zlepšenie imunity a tebe sa aspoň nebude vracať herpes.
Herpes je prejavom znizenia imunity. Kazdy mame na sebe okrem inych aj virusy herpesu, len imunitny system ho drzi na uzde. Ja som sa bozkaval s babamu, ktore mali herpes a nikdy som ho nedostal. Mavam ho, len ked na mna ide nejaka chripka alebo nadcha, vtedy sa mi vyhodi pod nosom, ale uz to viem vycitit, ked sa ide vyhodit a preventivne si to natriem antivirotickou mastou. To miesto potom zvycajne iba trochu scervenie, ale herpes sa nevyhodi. Vyskusaj imunitu priatelky, je to dobre vediet do buducna, ci to od teba chyti alebo nie.
Pokial to uplne nezmizne tak by sa nemalo.... moze sa lahko stat ze sa ti nejak ta chrasta odskrabne a si zas tam kde si bol......