Pijem veľa, málo močím

Príspevok v téme: Pijem veľa, málo močím
Kubo1998

Dobrý deň, potreboval by som radu. Mám čerstvých 20, 180 cm výška a tak 98-100 kilogramov. Nie som ani tak obézny ako celkovo veľký a svalnatý. Mám problém s tým že sa fakt že moc potím a na záchod sice chodím 4-5x denne ale dokopy to bude len niečo cez pol litra moči a to denne vypijem kludne 4-6 litrov. Cez toto leto pomerne dosť cvičím, bežne denne aj 2,5 hodiny (hodinu posilujem, 1,5 hodiny bicyklujem) ale minulý týždeň sme boli na plachetnici na dovolenke a asi nemusím vysvetlovať že alkohol, či už pivo alebo niečo tvrdšie tam bolo na dennom poriadku. Síce som to nepreháňal ale aj tak mám strach že sa mi niečo udialo s obličkami. Po tom ako som prišiel naspäť domov a začal opäť makať tak som si všimol, že hlavne poobede až večer som mal kalnú moč - do žlto-bielej farby. Na internete som sa dočítal že to môže byť spôsobené aj tým že človek vykonával ťažké fyzické aktivity. Kedže som cvičil denne tak to neprestávalo a po troch dňoch som začal piť urologické čaje a jesť sušene brusnice. Ten kal ustúpil ale stále močím veľmi malé množstvá ale zato sa až neprimerane potím. Denne sa aj 3-4x spotím tak že som komplet mokrý a to nielen pri bicyklovaní kedy zo mňa doslova leje, ale aj pri tom ako jazdím autom (nemám klímu) alebo ráno keď sa zobudím. Behom večera po cvičení som schopný vypiť pred spánkom aj 2 l tekutín ale na záchod mi jednoducho netreba. Ďalej som si všimol, že moč má dosť silno zlatú farbu, mám podozrenie že by tam mohla byť aj krv ale možno som už paranoidný. Každopádne, je normálne aby človek vypotil 80% tekutín a 20% vymočil?

Kubo1998

Myslím že penivý nieje, akože niako extra, pena v zachode je ale to z mydla.. a zapach.. nevšimol som si že by to nejako extra smrdelo, skôr nie.

philips

Je ten moč penivý alebo sa vyskytuje nezvyčajný zápach?
Každopádne, pokiaľ sa potíš ako píšeš, tak je to úplne normálne, že málo močíš.