Zbity kocur

Príspevok v téme: Zbity kocur
Monika1032

Dobry den, chcem sa opytat, mame doma kocurika na dvore, a chodia ho kocury z inych domov bit, minule som mu osetrovala ranu, zatvarame ho na noc ale aj cez den, staci chvilka a uz ho biju, chudacik nevie sa branit, boji sa ich a v poslednom case je plachy dost. Co stym? Rozmyslam nad otravou tych druhych maciek.

Biela Kobra

Dúfam, že si to s tým otrávením mačiek myslela zo srandy. Jednak je trávenie zvierat nehumánne - ak chceš, vysvetlím ti, ako funguje otrava na mačky: Nie je to žiadne milosrdné uspanie, ale dlhé hodiny až dni, zatiaľ čo zviera v bolestiach krváca do žalúdka, do čriev, vracia krv, kaká krv, až kým sa mu tráviaci trakt a iné orgány nadobro nerozpadnú a zviera podľahne otrave. Na druhej strane je to strašne nerozumné, lebo nevieš, čo a kto môže otravu skonzumovať. Napríklad tvoj kocúr. Alebo ježko. Alebo malé dieťa, čo príde k vám na návštevu. A na strane tretej, z uvedených dvoch príčin, je to aj trestné.

Tvoj kocúrik je submisívny a slabší ako ostatní kocúri z dediny. Bijú ho preto, lebo je nekastrovaný a považujú ho za konkurenciu, aj keď on ako konkurencia nevystupuje. Budú ho biť dovtedy, kým nechytí od niektorého z nich nejakú infekčnú mačaciu chorobu, napríklad FIV (mačací AIDS), FeLV (mačacia leukémia) alebo niečo iné, alebo kým mu neublížia tak, že podľahne zraneniam. Alebo ujde a niečo ho zabije. Je štatisticky dokázané, že nekastrovaný kocúr sa dožije priemerne 1,5 roka. Ale dnes sme už v 21. storočí a máme k svojim zvieratám istú zodpovednosť, takže kocúrov berieme k veterinárovi, kde ich kastrujeme, očkujeme a pravidelne odčervujeme, a potom sa z nich tešíme 15 - 20 rokov ich života. Všetko to máš vysvetlené v tomto článku. alexandrapavelkova.blog.sme.sk

Pouvažuj o tom. A kým sa rozhodneš, tu máš aj opis, čo taká kastrácia pre kocúra znamená a čo znamená pre teba, keď sa do toho pustíš. alexandrapavelkova.blog.sme.sk Verím, že nájdeš rozum a zariadiš sa podľa neho a nie podľa starých zvykov a povier.

Aliss

Predpokladam, ze ked mas kocurika, mas rada zvierata. V tom pripade je nemyslitelne, aby si otravila ine zviera.........Kocurik je kastrovany? To moze bitkarom vadit. Voditko je fajn napad.

simusaaaaas

Otravu nie, su to take iste micky ako tvoj kocúrik a smrt otravou je dlha bolestiva...to si nezaslužia..
Len su protivni lebo donedávna to bol ich pozemok a teraz tu je rival :D
Najlepšie by ich bolo odchytit a dat vykastrovat, potom skrotnu, nebudu superit ani o miesto ani o mačky

Lentak11

Budes to musieť vydržať kým vyrastie,a na noc ho zatvárať vo vnútri.Urcite nepoužívaj žiadnu otravu na zvieratá je to kruté.Ak más doma kocúra nepoužívaj otravu na hlodavce zožerie to kocúr,alebo dravec a zbytočne potom trpia a úhynu ,niekedy nepomôže ani zverolekar Keď uvidíš cudziu mačku tak ju iba vyplas.

majus_pod

Dajú sa kúpiť také nejaké prášky čo sa rozsypú po zemi a mačkám/kocúrom to smrdí a nebudú tam chodiť kde je to rozsypané. Alebo skúste odsledovať kedy a odkiaľ k vám chodia a napr. im vyprášiť chvost metlou alebo tak niečo a oni si to zapamätajú, ale možno to budete musieť viac krát zopakovať. Držím palce