Ahoj, s manzelom sa pokusame o babatko. Nechcem premeskat ani minutku a tak to robime aj 2 dni za sebou. Chcem sa spytat ci tie spermie spermie su rovnako silne a kvalitne. Alebo je lepsie ak je medzi stykom aspon 1-dnova prestavka?
Kvalita spermii
bingham: Možno, ale aspoň mám svoje názory podložené konkrétnymi lekárskymi štúdiami v renomovanej literatúre.
pripomeniem tu aj ulohu zinku v tele a jeho doplnovanie. odporucam 25 az 50 mg, pripadne nie kazdy den, aby to nekolidovalo s absorbciou zeleza a medi.
Sorry, asi som to zle pochopila. Ešte k tým vitamínom. Na zdravé a kvalitné spermie je vit. E a selén. Pracujú spolu. Vit. E je v semiačkach, ja si ho dopĺňam mandlami, slnečnicové semienka, tekvicové, surové samozrejme, nie pražené. Selénu je v potrave málo, to si treba asi kúpiť.
Inak ja som zas už dávnejšie, ešte keď som študovala tak som počula alebo čítala, neviem, že keď chce pár kvalitné spermie tak sa má chlap predtým urobiť, aby tam zas nezostali tie staré. Tak ti neviem. Dúfam, že nám sa pritrafí kvalitná :-) Ahojte.
ala, tu vobec nejde o to trafit sa do plodnych dni... netreba ani kazdy den sexovat...
kvalitou spermii som myslela naozaj kvalitne-zdrave spermie...tyka sa to zdravotneho problemu, preto mam zaujem zvysit ich kvalitu...
to co opisujes ty, moze praktizovat zdravy par :-)
Peto T ty si normalny fanatik....
Ahoj, no ja tiež plánujem a akurát tento týždeň. Trošku to nechápem na čo sa pýtaš, niežeby som nerozumela týmto veciam, práve naopak, bio mám vyštudovanú. Ale kedže vajíčko žije ca. len 12 hodín tak asi z 30 dní neurčíš presne kedy to je. Preto ja keď chcem teraz otehotnieť tak rátam 15, 16, 17, 18 deň (v 16 deň mi išiel prasknúť folikul keď som mala na vyš.) a v tieto dni chcem mať každý deň sex, aby bolo oplodnenie vysokopravdepodobné. Keby som mala čakať 2 alebo 3 dni ktorýkoľvek z týchto dní tak tú ovuláciu prešvyhnem. Chápeš? Iste keby som mala čas, tak si poviem nechám to tak, nebudem sa chrániť a v niekedy v priebehu roka sa to podarí. Ale toľko čakať už nechcem, lebo som už čakal dosť. Ale to nie je podstatné, podstatné je to čo som napísala, že keď neviem presne na hodinu kedy ovuláciu mám tak je čakať na"kvalitné spermie" bezperedmetné. A nemyslím si že sú menej kvalitné, možno ich je iba menej.
nikto?
co je to "prirodny vitamin E" ? a ten koren z macy??