Zvýšený tep srdca

Príspevok v téme: Zvýšený tep srdca
srdce_tep

Chcem sa opýtať ako sa zbaviť zrýchleného tepu srdca ? Stačí ak prejdem z izby do izby alebo si trošku zabehnem po niečo alebo si dám naozaj malú rozcvičku a tep srdca mám aj 93. Bol som už dvakrát pri kardiologičke, kde na mňa pripínala nejaký mechanizmus no obidve vyšetrenia skončili dobre a že so srdcom nemám nič.

Čím to môže byť spôsobené ? Môže to byť tým, že viacmenej len neustále sedím ? Mám aj zamestnanie, kde len sedím za počítačmi a doma taktiež len sedím. Nerobím žiadny šport ani žiadne iné aktivity. Ak idem aj do mesta, tak sa aspoň prejdem domov pešo, aby som mal trochu pohyb.

Môže to byť spôsobené tým, že viacmenej vôbec nehýbem a to srdce je potom šokované ak spravím nejaký rýchlejší pohyb, že si zabehnem alebo idem domov pešo z mesta ? Že mám nedostatok pohybu a srdcu to len škodí alebo čím to môže byť ?

Tomas12345

(No môže to byť čímkoľvek ale myslím, že mi to začalo v časoch, kedy som chodil na strednú, ktorú mi znepríjemňovalo pár ľudí. Chodil som do školy veľmi rozrušený lebo si zo mňa robili srandu a smiali sa mi do tváre a v tedy mi kleslo sebavedomie zo 100 na úplnú 0. Nevedel som sa nikomu pozrieť do očí a keď som nastúpil do autobusu, tak srdce sa mi tak rýchlo rozbúchalo dokým som z neho nevystúpil lebo som mal pocit, že sa na mne všetci smejú. )

Je dobré ze si to zahodil za hlavu. Je to minulost a tak by to malo aj zostat. Co sa stalo sa uz neodstane, a nemá zmysel riesit minulost ktora nema ziaden vplyv na tvoju pritomnost. Urob za tým hrubu ciaru. Tiez som bol sikanovaný, ale spravil som za tým hrubu ciaru. Naco sa tým budem teraz zapodievat a trápit, ked to aj tak nezmenim ? Co sa stalo v minulosti je už za mnou, riešim sucasnost.

no tak 114 uderov je rychly pulz, pokial si v meste len chodil, a nebehal si pritom. Pil si dostatok tekutin ? Nemyslim si ze by to bolo zo psychiky pokial teda nepocitujes v tej chvili nejaky velky stres. To by si musel byt naozaj dost vystresovany aby si mal zo stresu nad 100 pulz. Skôr by som zasiel na tie krvne vysetrenie o ktorych som uz pisal.

Sorento7

Zdravim, tazko odpovedad, ale uvediem aka je psychika pretekarov F1
Presne pred odstartovanim, vadsina mava tep 200+-/za min.
Inac su to mladi zdravi chlapi.
Mali ste Holtera? Vrcholovi sportovci mavanu okolo 40 tep./min
Prajem Vam pozehnany vikend.

srdce_tep

No môže to byť čímkoľvek ale myslím, že mi to začalo v časoch, kedy som chodil na strednú, ktorú mi znepríjemňovalo pár ľudí. Chodil som do školy veľmi rozrušený lebo si zo mňa robili srandu a smiali sa mi do tváre a v tedy mi kleslo sebavedomie zo 100 na úplnú 0. Nevedel som sa nikomu pozrieť do očí a keď som nastúpil do autobusu, tak srdce sa mi tak rýchlo rozbúchalo dokým som z neho nevystúpil lebo som mal pocit, že sa na mne všetci smejú.

Cez toto som sa dávno ale preniesol a už to vôbec tak neberiem pretože to bolo len v mojej hlave. Srdce mi ale stále bije a dokonca som mal včera po príchode z mesta 114 úderov aj keď beriem, že je von teraz veľmi horúco, tak srdce bije silnejšie. O 12tej som dnes došiel z mesta a tlak som si meral pred pár minútami a mal som zvýšený tlak a taktiež som mal 96 úderov čo je zase dosť veľká hodnota. Vždy ale keď prídem k mojej doktorke, tak mám dobrý tlak a úderov mám tak 84. Nemyslím si však, že je vadný tlakomer, ktorý vlastníme doma.

Tomas12345

No tak ak si to maval aj v casoch dobre fyzickej kondicie a vysetrenia srdca dopadli v poriadku, tak pricina sa moze nachadzat i v nedostatku mineralov/vitaminov, stitna zlaza, zvysenych hormonov, nedostatocnom pitnom rezime, v prijimani kofeinu ci nikotinu, alebo v urcitych liekoch ( ak nejake beries ) a iných neznamych pricin.

srdce_tep

Je to dosť možné, že je to naozaj tým nedostatkom pohybu. Pracoval som ale aj v stavebninách, kde som sa pohyboval denne a nakladal tovar rukami zákazníkom a v tedy už tiež mám pocit tento problém pretrvával aj napriek tomu, že som mal kondičku. Uvidím čo sa s tým dá robiť.

philips

Máš netrénované srdce, ktoré na to, aby splnilo požiadavky organizmu na zásobu krvou musí udierať rýchlejšie, zvýš fyzickú aktivitu (podstatne), pulz časom poklesne.

Tomas12345

Samozrejme že to je tým. Pokial nemas fyzicku kondiciu tak nerob nič narocnejsieho. Musíš ist na to velmi pomaly.

Zacni najprv s chôdzou. Postupne si dávaj dlhsie prechádzky, a potom zmen prechádzky na rychlejsiu chodzu a po urcitom case skus začať pomalsie behat. Proste treba ist na to len postupne.