Túžba po materstve a žiadne odpracované roky

Príspevok v téme: Túžba po materstve a žiadne odpracované roky
Severka

Ahojte ľudia

Veľmi ma trápi to, že nemám odpracovaný ani jeden jediný rok.
To znamená, že nedostanem ani cent na materskú.
Ale brigadujem. Aj sa počíta.

Som veľmi zúfalá.
Nie som vydatá, nemám deti.
A z frajerom chodím od roku 2009.

Mám s toho depky.

Čo nám robiť??

Nerada to hovorím alebo píšem, ale mám 30 rokov.

Už si začínam zvykať, že nikdy nebudem mať deti a nikdy sa nevydám.

Ale túžim po tomto.
Pre mnohé ženy je to samozrejmosť, ale pre mňa je to vzácnosť.

Chcem mať manžela a deti.
Frajer mi hovorí, že jedného dňa si mňa zoberie za manželku.
Ale ubehli aj roky a moje zúfalstvo sa zvyšuje.

Prečo som nemala prácu?
Trpela som zdravotnými a psychickými problémami.

Už premýšľam, že zmením aj náboženstvo a budem sa podriaďovať manželovi aby bolo o mňa a moje deti postarané a aby som sa už netrápila. Materská a iné vecí. Manžel sa môže a musí o manželku postarať?
Alebo je to iné zmýšľanie a kultúra?
Ja tak myslím. Bolo by to dobré alebo zlé?

Ľudia čo mám robiť?

Poraďte mi.
Som nešťastná.

Bubliii

áno aj študentka SŠ ako aj VŠ s neodpracovanými rokmi dostane isté peniaze od štátu. lebo je rozdiel materská, rodičovský príspevok, príspevok pri narodení dieťata a pod. Na niektoré má nurok každá žena, na iné zase iba ženy s určitým počtom odpracovaných dní

Majkrak

Materskú, keď sú stredoškoláčky ? Možno áno, keď aj na zdravotné dávky má každý podľa ústavy, ak je zaevidovaný na ÚPSVaR, ale ako ináč iba malú finančnú dávku. Takže to už skôr by som povedal, že musia niečo dostávať od rodiny, čo im neskôr vrátia, keď budú pracovať ako keby mali dostávať niečo od štátu. Veď si zisti na ÚPSVaR ale v SC, že koľko by si to vlastne na dieťa v tvojom prípade dostávala a vlastne ako dlho, aby si vedela, čo máš presne očakávať !

budsilna

nenarodila si sa preto aby si robila niekomu sexualneho otroka tak sa s tym debi**m rozid, nieje vôbec tvojou povinnostou aby si na povel roztiahla nohy niekomu len preto ze je nadrzany. Ty mas take pravo povedat teraz nie ako aj on. Mas pravo si vybrat kedy bude sex a kedy nie aj to co cirkev kaze je blbost aby sa zena podriadovala muzovi a plnila si manzelske povinnosti. Kazdy sme svojvolna osobnosta len my rozhodujeme co budeme robit a co nie so svojim telom.
K teme materstvo, neviem ako je to s davkami v materstve ale si zober ze kolko stredoskolacok otehotneje este pocas studia alebo tesne po maturite ci take vysokoskolacky ktore este nemaju ani len rok odpracovany. Takze nejake davky v materstve musia dostavat predsa..

Majkrak

Vysvetlím Ti to lepšie z praxe. Kedysi to bolo tak, že žena mladšia o pár rokov od muža, ale s tým, že sa spoznali ešte ako pubertiaci, mali 2-3 deti aj viac, muž síce ťahal celú domácnosť, ale za to žena si to kompenzovala rôznymi príspevkami od štátu, čiže tiež ako keby sa na ňu preniesla istá časť zodpovednosti, ľudia si vtedy až tak nezávideli, nenadávali po sebe navzájom ako dnes, veľa im k šťastiu nechýbalo, sem tam si niečo nové kúpili a aj to šetrili jak šlo, vážili si to a všetko bolo OK. A dnes tento rodinný model je už v podstate nefungujúci, nereálny, neúčinný, lebo ako som už spomínal nižšie s pohľadu muža, že muž síce môže mať rád svoju ženu, chcieť mať s ňou deti, aj keď už len v primeranom množstve, nie s výrokom typu ako v minulosti, že budeme mať spolu toľko deti, koľko len budeš chcieť, polovička moja drahá atď. Ale treba si uvedomiť, že dnešná doba je celá len o jednom, jednom nekonečnom pretekaní, budovaní konkurencie schopnosti, cestovaní za jediným cieľom a to je vždy ten istý, predsa "peniaze". A máme aj vývoj technológií, tak za tie peniaze si predsa chcem aj niečo zadovážiť, kúpiť, užiť si, voľnosť, sloboda, zábava, že ? No, a, bude stále robiť za nič, trápiť sa, život iba prežívať, všetko dávať len rodine ako keby si mohol väčšinu času prevažne iba užívať ? Ďalšia vec, vždy to bolo tak, že žena bola od muža mladšia a aj tam sa ten stereotyp vo vzťahu viac menej nezmenil, lebo muž to potom chápe stále rovnako, že príde domov a žena mu hneď vynadá, no čo Ty starý papagáj, už si prišiel a čo, nakúpené máš ? Ako keby ten muž bol stále len závislý na tej rodine, taký otrok s pohľadu času, že nemá čas na svoje záujmy, len a len priviazaný o jednu a tú istú stoličku. Osobne poznám tiež jednu rodinu z okolia, je síce pravda, že priemerne zarobia o čosi viac ako všetci ostatní, niekedy zas aj menej, podľa toho, ako kedy sa darí, ale všetci sa im len čudujú, ako je možné, že medzi Vami to tak funguje ako za čias minulého režimu, hádky žiadne a keď aj, tak to len také, že výmena názorov, isté nezhody sa na bežných veciach atď. čo je bežné medzi každým z času na čas, ale obidvaja majú stále čas na seba samého, nie ako tak na seba, že obidvaja navzájom manželia, ale ako tak, že obidvaja zvlášť, sem tam ona sa chce zabaviť, tak niekam s deťmi ide, sem tam on niekam sám vyjde von, alebo častejšie spolu niekde ako rodina niekam cestujú, zábava, pohoda atď. Ďalšia vec je to, že manžel je o také 2-3 roky mladší, viac hyperaktívnejší ako žena, svoju ženu považuje aj ako za svoju 2. mamu, lebo je staršia, ale podľa horoskopu sa k sebe tiež hodia, proste majú podobné spôsoby chovania sa, správania, názory, rozumejú si. Zarábajú obaja síce trochu viac, ale ako kľúčová vec, že obidvaja v pomere rovnako, no, muž predsa vždy zarobí o čosi viac ako len žena, ale je to také pol na pol (50:50), takže ako kladná vec, že nemajú si navzájom čo závidieť, nie je medzi nimi žiadny stereotyp, že muž zarobí viac, tak len že by on sa mal sám starať o rodinu ťahať, žena tiež nezarobí viac ako on, takže muž jej tiež nemá čo vyčítať, proste o svoje deti sa rovnako starajú, spoločne navzájom prežívajú trápenie, vo financiách je u nich proste stabilita, také pol na pol ako zlatá stredná cesta, že ? Nie sú nonstop intenzívne v robote, majú aj pre seba čas, užívajú si zvlášť, ak práve treba. Takže u nich tam tá stabilita je, času majú, stereotyp tam nevzniká, celé má to akúsi normu, takže preto to tak celé funguje. Takže v dnešnej dobe, ak po relatívne mladom mužovi (30 - 40 ročnom) chceš ten stereotyp, že nemám odpracované absolútne nič, ale už mi vážne treba to materstvo a odpovieš mu, veď Ty to už predsa nejako utiahneš a iné má už nezaujíma a pritom dnešní muži hlavne u nás ten stereotyp absolútne nechcú, chcú mať kľud a čas aj pre seba, nie len pre ostatných a potom sa ešte čuduješ, že prečo sa Ti tak nedarí ? Podľa horoskopu sa k sebe vôbec hodíte ? Podľa jeho dátumu narodenia si zisti jeho znamenie a porovnaj to s tým tvojim, a keď Ti text napovie, že je medzi Vami názorová a pocitová nezhoda, tak sa už ani nečuduj, že Ti viac menej ani nedôveruje, že ten vzťah je už dlhodobo nefunkčný. Zo začiatku môže byť pekná aká chce, môžete sa milovať, ale ak sa k sebe podľa povahy zverokruhu nehodíte, tak skôr či neskôr sa to celé tak či tak ukáže, že to proste nefunguje ! Že má Ťa už len pre sex ? No sex má byť s láskou a nie len tak nasilu, takže, ak sa dosť často hádate, nerozumiete si, tak prečo ešte strácaš čas, ha ? ? A ďalšia vec, že iná by kvôli peniazom od neho už dávno upustila. No, zas si sa tu iba jasne ukázala, prezradila o sebe, že vzťahy u nás fungujú, len ak je žena zlatokopka ? Vážne ? Takže podľa teba je normálne, ak žena mala za život už aj viac ako 5 chlapov, minimálne 2 manželstvá a už aj tak je rozvedená, deti minimálne s tromi a každé s iným. Takže toto je podľa teba správne, že ? No, keď aj tak v skutočnosti uvažuješ, ako som to len vystihol, tak sa Ti ani nedivým, že sa Ti vo vzťahu vôbec nedarí :-) A že jeho matka, Ťa nechce ? No, keď už len on s ňou si nerozumie, hádajú sa, rodičovský vzťah tam neexistuje, tak tým pádom má teba absolútne už len na háku a aj keby ste sa zosobášili, tak Ty pre ňu nikdy nebudeš žiadna nevesta, proste nič, ale ona pre teba iba svokra - mrcha, že ? A že všade pozerám na mladé šťastné rodiny, mladé matky s deťmi a čo, tam akože ten stereotyp nie je, že žena má muža len ako za takého otroka, ktorý by sa len staral a staral a nemá času pre seba, aby si aj on niečo sem tam užíval ? ? Jasné, že je, len to nevidíš, vôbec ani len netušíš, ako ten vzťah tam v skutočnosti funguje, problémy môžu mať viac menej podobné ako máš Ty s tým svojim, tak čo závidíš ? Aj tam sa tie manželstvá skôr či neskôr rozpadnú, lebo ten stereotyp tam proste je, tak čo potom riešiš ostatných, keď máš dosť svojich problémov, ktoré riešiť ani sama nedokážeš ? ? Takže ako záver, ak môžem poradiť, skús zarábať viac ako tvoj muž, aby mal viac času pre seba, že sa toľko starať o Vás ako rodinu nemusí, brať na seba zbytočné priveľa zodpovednosti, čo mu len berie jeho voľný čas a radosť zo života a potom bude chcieť mať deti a vzťah bude iste lepšie fungovať alebo ak ani to nepomáha, tak už len mladšieho a podľa zverokruhu zo znamením, tak, aby ste sa aj k sebe vôbec hodili, rozumeli si, vedeli sa pobaviť, bola tam tá vášeň, iskra vo vzťahu, ako má byť a môže zarábať aj viac ako Ty, že bude niesť väčšiu zodpovednosť za rodinu, menej času pre seba, lepšie rady na tieto problémy už asi ani neexistujú, aspoň Ja poradiť už viac neviem, možno, ak niekto iný, múdrejší ako Ja :-) Tak maj sa krásne, ahoj a pekný deň . . .

Majkrak

No, to, že ako sa k tebe správa a či Ťa vôbec podporuje, pomáha Ti atď. je len jedna vec vášho vzťahu, teda, len to, či ta láska aj na 100% funguje. Ale druhá vec je už rodinný stav, zodpovednosť, sobáš, deti, atď. Vieš, nadávať by som isto priateľke nenadával, vždy sa ju snažil čo najlepšie psychicky podporiť, pomáhať ako mojej druhej mamke, lenže vieš ako, ja som tiež muž, ak by sme to mali brať s rovnakého pohlavia, tak v tomto s ním súhlasím, lebo sme na Slovensku a predsa veľmi dobré to už pozná s iných vzťahov, že žena len deti, od muža, aby platil byt, istý luxus, povyťahovať sa pred ostatnými atď. Ale pre muža na Slovensku to nie je ani zďaleka také ľahké veci typu, nevyjde vzťah, tak potom rozvod a plať celých 20 rokov dajaké výživné, len rob a rob, nič si ani neužiješ, ako keby ten muž tu viac menej žil na nič, život nie užíval si, ale len prežíval, a keby aj vyšiel vzťah, že žijete spolu, ale potom iste tipujem, že zas tá skurvená hypotéka, zas z toho len žije banka a bankéri sú rovnakí príživníci ako politici, lebo nemusia nič robiť a majú z toho ešte viac ako len tí, ktorí ich musia na krku len ťahať a ničiť si s nimi životy, nič viac. So štátom ako záležitosť odvodov, daní, lacnej pracovnej sily detto, niet sa o čom baviť. No a tu je práve ten pes zakopaný, že ty ako žena to vnímaš tak, že deti, rodina, radosť, atď. Jasné, chápem. No, ale on ako muž to vníma zas inak a to tak, že má Ťa síce rád, pokladá za svoju, ale nikto z slovenských mužov nemá rad ten typický stereotyp, že ženy sú doma, starajú sa o deti, a muž v prevažnej miere má v tom len a len smolu, lebo len ráno vstávaj, celý deň počúvaj nadávky v práci, potom sa zas nič nevyspíš, nenaješ, len ťahaj neustále celú rodinu, pocit ako keby Ťa stále len niekto využíval a práve toto je najväčší problém, lebo žena je žena, žena či doma sa starať, alebo v práci poctivo počúvať zamestnávateľa ako taká ovca, tej to problém až tak veľmi nerobí, ale muži sú stále ako takí malí chlapci, že sem tam sa aj treba pohrať, rozptýliť, psychicky sa uvoľniť, ísť von s kamarátmi, že kto čo ako, komu sa jak darí, alebo na PC na fórach o nejakých témach pokecať, sem tam dačo doma opraviť, pobaviť sa a tak, taký voľnejší štýl života, nie stále ten istý stereotyp, povinnosti ako v škole, proste aj zábava musí byť a všetko musí mať takú svoju harmóniu. Si myslíš, že ako, ja som tiež len nedávno ako mladý tesne po škole šiel robiť takú typickú chlapskú robotu, že automechanik, no, zo začiatku som sa s nimi aj chcel porozprávať, povymieňať si názory, veď všetci s tej istej branže, tak prečo nie, tak zo začiatku sa dalo, ale potom už to také nebolo, robil som zadarmo, ťahal celých 7-8 hodín ako taký kôň a aj napriek všetkej snahe, si absolútne nevážili nič, čo som pre nich spravil, aby sa mohli aj počas práce zabávať, namiesto toho som počúval ako ináč len samé nadávky atď. Všetku zlosť, starosti a nervy si vybíjali jak ináč iba na mladých, ktorí im v skutočnosti ani vôbec nič nespravili, ba naopak pomohli. Snažíš sa a aj tak musíš počúvať len nadávky, poníženia ? V roku 2018 ? Sa spamätaj dievča krásne ! Takže pokiaľ by to bolo ešte tak, že väčšiu časť zodpovednosti ohľadom deti atď. by si zobrala na svoju stranu, že tvoj chlap si môže aj väčšinu času užiť, zo známymi trochu pochodiť, takú väčšiu voľnosť pre neho, tak potom áno, tak by to ešte šlo. Nehovorím, že musíš zarábať pár tisíc mesačne, aby on nerobil absolútne nič a po finančnej stránke bolo všetko OK, ale nemôžeš tu položiť takú stereotypnú otázku, že túžba po deťoch a žiadne odpracované roky, takže tým pádom ani žiadne dávky na deti a len že by chlap všetko ťahal horšie ako v dobe pred 30 rokmi a vôbec si nič neužil.

Severka

A horšie na tom je, že ja si myslím, že frajer ma má iba len na sex.
Sme sami spolu a jedine čo od mňa chce je sex. A keď mu to poviem tak sa vyhovára.

V minulosti bol iný. Jeho mama mňa nemá rada.

A ja som slabá znášať jeho vášeň. Keď nedostane čo chce tak je ma mňa nahnevaný a nadáva mi a uráža ma. Akoby to bolo najdôležitejšie vo vzťahu. V minulosti keď bol som mnou o samote tak sme sa zabávali, rozprávali, hrali sme sa, objímali a bozkávali. Bolo to iné. A po troch či štyroch rokoch som mu hovorila o zásnubách a svadbe a nechcel o tom ani počuť a zmenil vždy tému.

Myslela som si, že mi pomôže pri hľadaní práce. A bude môj prístav. Ja som bola vždy jeho prístav, keď sa cítil zle. Aj keď nemal prácu. Druhé dievča by ho nechalo kvôli peniazom ja som ostala pri ňom. Aj keď ma veľmi moc urážal a ponižoval ostala som. Pripisovala som to k stresu ktorý mal v práci. Pomáhala som mu a podporovala som ho pri všetkom čo išiel robiť.

Ľudia som smutná keď vidím rodiny ako vozia kočíky alebo idú s malými deťmi. Boli ma s toho srdce.
Je mi ťažko. Len by som nariekala. Prečo nemám to čo má ostatný človek? Prečo?? Som prekliata? Našla som si nesprávneho frajera?
Som s ním 9 rokov a je mi zle, boli ma srdce a duša. Náš vzťah sa od tej doby nepohol. Stagnuje. Som vyčerpaná.
Vždy keď som sama a počúvam hudbu alebo som vonku chytí ma plač a beznádej. Beznádej, slzy...............bezdetnosť a neskôr aj opustenosť. Koľkokrát mu mám odpustiť a zabudnúť.
Viete koľkokrát som mu odpúšťala?

Mám ho rada. V minulosti som veľmi moc ľúbila. Štyri roky som ho slepo ľúbila a verila všetko čo mi hovoril.

Ale potom to odišlo a od tej doby som ho začala mať len rada.
Rada. Aj keby ma požiadal o ruku, dokázala by som žiť z mužom ktorého mám rada. Mať rád, ľúbiť a milovať sú tri odlišné slova.

Ani čo to je. Vášeň alebo láska?

V minulosti to bola láska ale teraz sa to mení na vášeň.

Ja neviem čo si mám o tom myslieť.

Kupuje my veci a ja som mu zaviazaná.

Pane Bože neviem čo mám robiť.

Je to vzťah zo zvyku? Či čo to je?

Som smutná a slabá počúvania z jeho sľubov. Jedného dňa budeme manželia a jedného dňa budeme žiť spolu. A dookola Nebaví ma to. Boli ma s toho duša.

Povedzte mi vydám sa niekedy a budem mať niekedy deti?
Toto je jediné čo má trápi a s čoho mám obavy a z čoho ma boli srdce a duša.