Vydieranie cez internet - zverejnia moju fotku ??

Príspevok v téme: Vydieranie cez internet - zverejnia moju fotku ??
Simi31

Caute.
Na pracovny mail mi prisiel e-mail v anglictine, ze ak do 24 hodin neposlem 1.000€ na ucet, bude zverejene nejake moje video, kde som si nieco mala pozerat eroticke alebo take nieco. No ja som si nic take nepozerala, mozno ked tak priatel doma (vsak chlapi...) a webku mame pre istotu prelepenu. A ze to preposle na vsetky kontakty v mojej poste a ako dokaz poslal moje heslo zo sukromneho mailu! Peniaze mu urcite posielat nebudem, ale prosim vas, co mam robit ? Mam ist hned na policiu a podat trestne oznamenie na neznameho pachatela za vydieranie ???? Hesla som vsade hned pomenila.

som_muz

Je to sice asi trochu neaktualne, ale nikto nic nikam neposle. Je to len klasicke vydieranie a snazia sa takto od ludi vylakat peniaze. Realne nemaju ziadne video, je vysoko pravdepodobne, ze tento mail poslu aj ludom, ktori v zivote nikdy na ziadnom porno webe neboli. Je to z toho dovodu, ze uniklo databaza z velkym mnozstvo hesiel. Cize poznaju tvoj gmail ucet (mozno aj iny, to uz neviem, nie som si isty) a rovnako maju aj heslo k tomu uctu, ale z tej doby, ked ta databaza unikla. Ak si medzitym heslo menila - co je doporuceny postup, si aspon raz za cas zmenit heslo, tak ti poslu neaktualne heslo. Ak si heslo nemenila, tak maju aktualne heslo. Takto poslu tento mail x ludom s tym istym textom a cakaju, kto sa chyti. Odporucam zmenit heslo a menit ho pravidelne aspon raz do roka. A tiez nastavit 2-stupnove overenie. Na policiu nema velmi zmysel chodit, pravdepodobne ich nevypatraju.

Pag

Aj mna takto vydierali, peniazky som poslal, ale oni to zeditovane video aj tak zverejnili. Po case sa vsak ukazalo, ze aj zla reklama je reklama, tak som im poslal este nieco navrch. Thanx bros. Skandal sa vzdy zide, lepsie ako zarabit na svojej fiktivnej smrti ha ha.

stanienka

treba to ignorovat. snazia sa proste ludi vyplasit a potom si ani neuvedomia, ze je to cisty podvod a len sa snazia takymto sposobom od ludi vylakat peniaze

je to

Tutanchamon, no isto, len som sa zasmiala, ze uz aj takto to skusaju a doslo mi to od nich az dvarazy s asi trojmesacnym odstupom. :)

Tutanchamon_xD

Neverte takýmto primitívnym veciam pre boha. Mne na môj gmail do spamu chodia vkuse emaily v angličtine, kde vidím nejaké horibilné sumy až v miliónoch, ktoré by som mal zaplatiť, alebo mi chodia emaily, že môj drahý priateľ bla bla bla a niečo s peniazmi :D ja tie emaily ani neotváram hneď to odstránim a mám pokoj.

Brat42

Zdravym ja mam problem tiez s tou slecnou cez facebook co to je??zverejnila uz niekoho nieco??kto ma mal ten problem?? Ako ste to poriesili dik