Aj vy máte kolegov, ktorí nevedia, čo sa patrí ? Dokonca ich na to upozorníte XY-krát a idú si ďalej svoje ?
Napr. u nás: minie sa WC papier, nedoplnia ho. Však ho doplní ten, čo pôjde po mne... Ani len prázdnu rolku nevyhodia !
Alebo: minie sa mydlo, nedoplnia ho. Aj týždeň si budú umývať ruky len vodou, len aby ho nemuseli dopĺňať. Však načo...
XY-krát bolo aj písomne upozorňované, aby si po sebe každý očistil kávovar a dolial vodu. Idem si spraviť kávu, kávovar bliká, že treba vysypať a voda žiadna. Aj viem, ktorí konkrétne ľudia to robia, aj som ich upozornila pred všetkými, ale to je proste "salám párky". Im nie je blbé nič, oni evidentne nemajú chrbtovú kosť.
A najviac neznášam, keď obedujem a mám mať 30 minút svätý pokoj a prídu ma otravovať s hlúposťami. Keby to bolo niečo súrne v rámci práce, tak nepoviem pol slova. Ale to sú len tupé príbehy, čo robili cez víkend a vôbec ich nesere, že sa na nich ani nepozerám, aby som aspoň trochu naznačila, že ma to ABSOLÚTNE nezaujíma. Ešte povedia, že "sorry, ty akurát ješ", ale neodídu a melú ďalej. Dokiaľ im nepoviem, že "sorry, ja sa chcem najesť v kľude".
Čo sa týka mladých ľudí, tak to je úplne v... Ledva to pozdraví, celý deň sa to zašíva, len nech nemusia robiť, celý deň na mobile na Facebooku a ešte utekajú skôr z práce. Týka sa to ročníkov narodených zhruba v rokoch 1993-1997. Potvrdilo mi to viacero známych z rôznych odborov.
Nedaj Bože, keď má ešte vysokú školu (ktorých úroveň je dnes taká, že ju má každý - česť výnimkám). Nechápem, kde tí ľudia berú sebavedomie. Obe ruky ľavé, absolútne žiadne logické myslenie, vypatlaní, spomalení, slušnosť a skromnosť žiadna. Ani len jednoduchý e-mail nevedia správne poslať.
Aké máte vy skúsenosti s kolegami ???
PS: Aby ste si nemysleli, že som zatrpknutý dôchodca, mám 30 r.