EPIDURALNA ANESTEZA

agina

Kazde ziena ma iny prah bolesti.Takze tu, ktora si bude mysliet, ze uz tu bolest nezvladne, nech si da kludne pichnut epiduralku.Ta, ktora si chce porod uzit naplno aj so vsetkymi bolestami a nastrihnutim hradze, si to jednoducho neda.Punktum.

krakatica

zaza to je tvoj názor. Ja mám iný názor a skúsenosti od tých, ktoré pri prvom pôrode mali epidurálku. Velice odporúčajú a vôbec to nie je také nebezpečné, ako opisuješ ty zaza. Teraz sa už bežne používajú epidurálky pri pôrodoch, samozrejme by som uvažovala kde a v ktorej nemocnici si ju dám pichnúť, ale vo fakultných nemocniciach, kde to bežne vykonávajú sa nemusíš báť. Jedna kamarátka rodila bez epidurálky a hovorila, že mala strašné bolesti, druhá zasa s epidurálkou a nevedela si vynachváliť. Doporučuje to všetkým prvorodičkám.

zaza

Konkr0tne sk=usenosti s epidurálkou nemám, kedze mám dve deti a nikdy som o tom neuvažovala. A keby som mala rodit aj tretie tak by som eprdurálku nikdy nechcela. Ked som bola v porodnici s prvým babatkom tak sa tam stal prípad, že mamičke to anesteziolog zle naaplikoval a veru mala obrovské problémy s krčnou chrbticou, nemohla poriadne hýbať krkom a lekári nevedeli co s tým a bolo to dosledkom epidurálky. Ináč podľa mojho názoru bolesť pri porode sa dá vydržať, vydrzali to naše mamy a je to čosi prirodzené že príchod dieťaťa na svet je spojený s bolesťou a o to vačšia je radosť po tom. Tak že drž sa a dobre si to zváž a pokiaľ dobre spolupracuješ s lekárom tak ťa nemusí nastrihnúť ani pri prvom dieťati, čo je skor výnimka, ale aj to sa dá tiež vydržať. Zuzana