Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

neviem ovladat svoj hnev

Príspevok v téme: neviem ovladat svoj hnev
rozculujuca

Dobry den, mam problem zvladat svoj hnev...naozaj ma to stve, lebo mi to kazi vztahy s rodinou...ja si to plne uvedomujem, strasne sa za to hnevam na seba, ale neviem si pomoct. Mate niekto podobne skusenosti? nejake rady co by pomohlo? pokusala som to zvladat, ale funguje to tak chvilu a ked sa to hromadi a hromadi tak aj tak vzdy vybuchnem.

Tomas12345

Predpokladam ze si vo svojom živote v niečom frustrovana. Zijes zivot ktorý ta pravdepodobne nenaplna a nie si stastna. Usudzujem tak preto, lebo obvykle nevedia drzat svoj hned pod kontrolou práve tí ludia, ktorý su v zivote nestastny. Tí ludia ktorý su v zivote stastny, ked sa dostanu s niekym do hadky tak sa nenechaju poväčšine vyprovokovat, lebo maju dobru naladu a skoro nič ich "nerozhodí".

Ak je tomu tak ako hovorím, tak si musis vyriesit vo svojom probleme pricinu svojej frustracie, svojho zivotneho nestastia. Musis najst v zivote stastie, nieco co ta bude robit stastnou, a ak budes stastna, tak nebudes v sebe ani pocitovat hned, a nič ta len tak lahko nerozchodí a neprinuti sa hnevat či kricat.

Niekedy je tiež dobré chodit na bojové sporty, a tam si vybíjat svoju zlost.

Alana7954326

Mne výbuchy hnevu prišli ako niečo liečivé na tých druhých ľudí. Po takej explózii sa potom vzduch pekne vyčistí, organizmus napadnutých sa "prepóluje", mútne a stojaté vody v ich telách sa konečne trošku pohnú, svoje ego "akí sú oni dobrí" majú premasírované a konečne tu majú terč na ktorý môžu nadávať. Skrátka robíš im zadarmo terapiu a iba na svoju škodu...

sajmilinka

keď ťa niekto nahnevá, tak sa treba zhlboka nadýchnuť a vydýchnuť a až potom riešiť, aby si zbytočne na nich nevybuchla!!

sajmilinka

keď ťa niekto nahnevá, tak sa treba zhlboka nadýchnuť a vydýchnuť a až potom riešiť, aby si zbytočne na nich nevybuchla!!

GOING

To čo sa deje vo vnútri v organizme sa prejavuje navonok/vonkajšími prejavmi a teda aj na správaní človeka
a čo sa deje vonku/vonkajšie prostredie/prežité emócie sa prenáša na vnútorné reakcie v organizme.
Podľa čínskej medicíny pečeň ovláda hnev a hnev pečeň.
Pri tetanickom syndróme (kolísanie obsahu napr. katiónu v organizme) som sa viac krát stretol kde bezvôľová nervová cirkulácia spôsobená chorobou spúšťala hnev/nekontrolované správanie.
V tomto prípade to logicky nebola povaha človeka ale hnev spúšťal chorobný stav (tetanický syndróm) človeka, o čom okolie nemalo ani tušenia a vyhodnotilo to ako povahové správanie.
Rovnako pečeň zaťažená chemicky môže spúšťať tiež hnev.

Alana7894325

A ak budeš na ľudí okolo seba vybuchovať, tak si ozaj pokazíš vzťahy. Málokto si prizná niekedy svoj podiel na tomto - prirodzená ľudská vlastnosť je totiž lenivosť, nielen fyzická, ale aj lenivosť ducha. Je nezmysel chcieť od niekoho, aby urobil v živote čo i len o štipku viacej ako je bezprostredne nevyhnutné, ako sa "to nosí". Ty budeš zlá. Ostatných urazíš a pohoršíš. Spravia z teba obludu. Oni budú tí najlepší.

Alana7894325

Toto poznám veľmi dobre. Skús si vždy pripomenúť, že ubližuješ v takýchto situáciách predovšetkým a iba sebe...! Naozaj. Ostatní nemusia vôbec tušiť, čo sa deje v tvojej duši, to znamená, že si ani nevšimli príčinu tvojej reakcie - inými slovami vôbec nič o tom nevedia - a budú na teba po takomto výbuchu pozerať "ako vyorané myši". A keď aj budú o tom vedieť, hnevom nič nespravíš - ak príčina nie je aj záujmom tých iných. Treba to ozaj brať tak, že aj "hlúposť je dar boží". Nezabudni na to.

GOING

Niekto má takú povahu, že pri rovnakej situácii nepovie nič a iný vybuchuje.
Povaha človeka sa zmeniť nedá. Skúste kontolovať viac seba ak niečo chcete povedať, počkajte pár sekúd, získate čas na skľudnenie.

Každý máme svoj vlastný vývoj a netreba na všetky situácie reagovať a hodnotiť ich, havne tie, ktoré sa vás priamo netýkajú. Každý jedinec sa vývíja a má svoju úroveň z hľadiska vývoja. Skúste brať ľudí takých akí sú. Povedzte si aj sprostosť je dar boží.
.

poradim38

Si taky typ cloveka, mas vybusnejsiu povahu, tvoja rodina ta moze jedine prijat, tak ako si........ nic nemen, proste si temperamentnejsi typ.... a tvoja rodina je mozno ina povaha kazdy a preto to nechapu..... ja som tiez taka a nemam s nikym problem