Som chronicky unavena...

Príspevok v téme: Som chronicky unavena...
Unavenka_11

Ahojte, zrejme trpim uz chronickou unavou, nedokazem sa normalne vyspat... Zacnem s tym ze mi psych.na nespavost uzkost predpisovali AD + lieky na spanie, asi 4 roky som furt nieco mala. Teraz nemam AD
, len kventiax 25mg na spanie, pol roka som to ako tak znasala, no teraz mam komovy spanok - lahnem a nezobudi ma nic... Nereagujem rano na budik, ked ma niekto budi no nic, jak zdochlina. Dalsiu 1h - 2 sa zobudzam (2-3 kavy, redbul lebo uz ma telo nepocuva ) viem vravite si ze je to nezdrave... No co mam robit ? Nedokazem sa prebrat, pocas dna ked nedoplnam kofein, energy drinky tak som nepouzitelna na nic (niekedy aj s nimi som k.o) zaspat cez den neviem, ale ta neustala unava :-(

Co by ste mi poradili ? Ten liek na spanie je podla mna zaklad - vysadit lebo mi narusa cely spanok...
Ale cim nahradit kofein a redbul ? Beriem vit.doplnky, nepomaha, fakt uz neviem co ???!!!!

Tomas12345

Unavena si preto lebo si nevyspata. Nevyspata si zas preto ze uzivas dlhodobo lieky na spanie ktore su navykove, a clovek musi furt zvydovat davky, lebo inak sa stanu neucinnymi, co je zrejmd aj tvoj pripad. Riesenie je teda taketak ze sa pokus lieky na spanie pomalym tempom vysadit a na spanok si davaj radsej nejaky lexaurin ak sa ty pri vysadzovani nebude dat zaspat. Lexaurin budes uzivat dovtedy dokial nevysadis lieky na spanok. Potom zacnes s vysadenim i lexaurinu.

Proti unave nie je dobre do seba cpat energetaky. Ak si unavena tak si daj studensiu sprchu a to ta preberie. A vonku ci v praci si potom ovlazuj tvar.

cistahlava

Vysadiť lieky na spanie, kofeín, taurin, všetko čo poškodzuje/narusuje nervovu sústavu. Zo začiatku to bude ťažké odvyknut od všetkých tých sraciek. Ale toto u teba je už taký kolotoč, lieky a následne povzbudzovaky. Fungovala som takisto. Pomohlo mi veľa pohybu na čerstvom vzduchu a pred spaním stopnúť premýšľanie a úplne vypnúť. Teraz už dokážem zaspať bez liekov, bez toho aby som niekoľko hodín počítala ovečky a prehadzovala sa na posteli. Jednoducho ľahnem do postele, myšlienky dám bokom a zaspím v pohode, zobudzam sa vyspatá a plná energie. Zo začiatku to chce veľa cviku a hlavne trpezlivosti. Nieje nad čistú hlavu.

Unavenka_11

No ved toto ja opakujem doktorke stale, som z tohi unavena a bla bla, ze casom prejde. No praveze sa to zhorsuje. Stve ma to, lebo ona mi to vysadit nechce, nechce mi davat ziadne stilnoxi,zolpidemi atd. lebo ze sa na tom da pekna zavislost vypestovat, a kventiax je na ine ochorenia co som si zistila (bipolarna p., schizofrenia , pricom ja mam len problemy so spanim, uzkosti a prechodne depresivne epizody kt.som sa naucila zvladat pomocou volnopredajnych preparatov.)
A neviete mi poradit, jak to vysadit ked psych.to striktne odmieta ? Bojim sa zo dna na den

filipa

Najlepšie hypnotikum je poriadne sa telesne unaviť a dodržiavať spánkovú hygienu, kam patrí napríklad to, že notebook nemá v posteli čo hľadať...

filipa

moja, užívať lieky "na spanie", keď si chronicky spavá, určite nie je dobrá cesta :-) Okrem toho Kventiax nie je určený presne na tento problém. Netuším, aký je tvoj zdravotný stav, ale ten Kventiax by sa mal dať pomaly vysadiť, keď si taká unavená..