Predvídanie epileptického záchvatu

Príspevok v téme: Predvídanie epileptického záchvatu
AyameSenpai

Ahojte chcem sa opýtať je možné nejako predvídať epileptický záchvat.? Alebo ak epi niekto máte viete ju nejako predvídať? Ja sama epi mám a niekedy mám taký divný pocit kedy mi pride neviem ako to popísať presne ale ako by som sa zrazu tak silnejšie nadýchla a trvá to možno 2-3 sekundy a zamyslím sa co to je. Ale nedostanem záchvat. A mám strach že toto by mohlo byť jedno z varovaní a mám strach ze záchvat dostanem . Alebo si to len namyslam ? A nemám sa čoho báť. Preto sa chcem opýtať či mávate nejaké "varovné signály" a aké? :-)

AyameSenpai

Rejkaa dúfam že ich bude menej a menej a to hej že niekde na verejnosti to dostanem a nikto mi nepomôže cloveka na chvilu zarazi(môj otec stale hovori ked to dostaneš na verejnosti tak ti nik nepomôže) ale tak on ma robi viac chorou než som

Rejkaa

Neviem, nemám o tom nejaké informácie, ale podľa mňa je málinko ľudí s aurou, že fakt vedia vďaka tomu predvídať následný záchvat. Tak neviem, či sa ti tu niekto taký aj vyjadrí. :/ Ale myslím, že na nete by si o tom mohla nájsť niečo, možno aj nejakú staršiu diskusiu.:) Z toho, čo opisuješ, stresujú asi všetci epileptici. Ja som kedysi veľmi stresovala, pretože som každú chvíľu mala tie "klasické" generalizované s bezvedomím, že to dostanem niekde medzi ľuďmi a zle mi (ne)pomôžu. No už na to nemyslím, netreba si hlavu zaťažovať ešte viac.
Inak fakt neviem prispieť do diskusie s ničím vlastným. Ale prajem ti, nech je to len lepšie, buď silná a život s minimom záchvatov, najlepšie s žiadnym... :)

AyameSenpai

Rejkaa Áno myslela som tie klasické, pôvodne som mala také tie zahľadenia(tak cca 3 sekundy co trvali) ale po troch rokoch sa mi to ustálilo a v 15tich som dostala prvý taký klasický. Ale nemam záchvaty nejako často po tom záchvate som mala cca 4 roky pokoj, potom som sa vystresovala kvôli viacerým veciam a dostala som záchvat a potom naposledy nejako v januári cca. Ale že by som mala nejaký signál to nie vzhľadom na to že potom si toho nejako moc nepamätám. A vždy to prišlo zrazu. Tiež si to snažím nejako nepripúšťat aby ma to nejako extra neobmedzovalo. Ale niekedy ma chytí taký ten pocit aby som náhodou nedostala. Zatiaľ ma to vzdy chytilo doma ale asi najväčší strach mám z toho aby ma to nechytilo niekde vonku alebo keď budem sama.

Rejkaa

Ahoj,
ja mám epilepsiu tiež, ale auru nemám, takže nemám ani tušenia, kedy dostanem záchvat. Ty si ale myslela také tie klasické epileptické záchvaty, keď odpadneš a trasieš sa na zemi? Lebo ja mávam tie, aj také myoklonické a pri tých viem skôr predvídať, že nastanú, keďže sú aj častejšie. A tie divné pocity mám tiež občas a presne aj taký ten strach, že čo ak to príde náhodou... Ale snažím sa od toho odpútať a nežiť v strachu "čo ak..".
Ale opakujem, že nejaký pravidelný varovný signál nemávam. No mám kamošku, ktorá ma tiež epilepsiu a vždy pred záchvatom najprv cítila hnusné pachy. Potom neskôr počula nejaké neznesiteľné zvuky, avšak už neviem, akého charakteru. Následne dostala vždy záchvat, tak už si na základe toho vedela vždy odsledovať..

GOING

Čo som mal klientov, ktorým záchvaty po mojich intervenciách pominuli mali rôzne stavy pred záchvatmi.
Deti ktoré mali vagov stimulátor, ten indikuje príchod záchvatu buď automatický alebo ho inicializuje / aktivuje priamo pacient so svojim rozhodnutím, ktorý ho má nainštalovaný.
Stimulátor znižuje opakovateľnosť výskytu záchvatov.
Druhý prípad inicializácie stimulátora, ktorý som opísal je taký, že pacienti majú pred záchvatmi rôzne vysledované zmeny. Zmena chuti v ústach, pachu a pod. a na základe týchto vysledovaných pocitov zariadenie aktivujú.

Pozri moje príspevky GOING v posledných témach v sekcii epilepsia. Sú tam aj foto pred a po intervenciách.