Zdravim.
Vedeli by ste mi prosím len poradiť, čo so mnou môže byť a čo mám robiť?
Posledných pár týždňov mám problémy s trávením. Zo začiatku som párkrát do týždňa mala hnačku. Dala som Hylák alebo immodium a druhý deň bolo všetko oka.
Avšak posledné dni sa to zhorsuje. Každé dopoludnie strávim v kŕčoch a neustálom behaní na toaletu. Vyprázdňovanie riedke a nájdem tam kúsky nestraveného jedla a stopy niečoho červeného (krv?). Za tri dni som vypila celú velku fľašku Hylaku.
Upravila som stravu že sa snažím jesť len kuracie. Ryby a zeleninku. Pohyb mám. Neviem čo ešte robím zle.
K doktorovi sa dostanem až v piatok preto ďakujem za rady.
Črevné ochorenia - crohn? Celiakia?
tu ti najlepšie pomôže akupunktúra
No tazko nejako poradit kedze nevieme aku mas diagnozu. Kazdopadne vsak ak mas nejaku bakterialnu infekciu tak by pomohol salat v kyslom náleve, v ktorom sa nachádza i kvasny ocot. Kvasny ocot totiz nici baktérie, tym ze zvysuju kyslost v zaludku.
Pomôct by mohlo i nejake to probiotikum.
Mozno by pomohlo i to, kebyze ješ jedlo pomalsie nez obvykle. Namiesto zjedenia jedla za 15 minut, si vyclen na jedlo 2 hodiny, s tým, že si rozdelis jedlo na 8 kuskov, a kazdy jeden kusok toho jedla budes jest po 15 minutach. Takisto jedlo viac prezuvaj, aby ti ho potom zaludok lahsie stravil.
A to si ako na tie dg. prišla? Dr. Googl poradil?
Spravila si dve chyby: hnačku si nemala zastavovať (telo sa tým zbavuje škodlivých látok a baktérií) a za 3 dni vypiť celý Hylak. Problémy ti mohli vzniknúť z diétnej chyby, baktérie, nesprávneho uskladnenia či spracovania potravy, môžeš mať podráždený žlčník, potravinovú intoleranciu...
Môžeš vyskúšať to, čo ti radí Defcon, ale tie jablká si ošúp. A dopĺňaj tekutiny: čaj na kŕče, voda.
Mne pri podobnych problemoch pomoze jablkova dieta. Konzumujem len a len vyhradne jablka. Par dni. Vraj jablka cistia. Skusil som to, zafungovalo, len jablka a cista voda.