Ahoj vždy som bola taká že má vždy všeličo hneď vystrašilo no toto mi zneprijemnilo celý deň možno aj týždeň či mesiac. Dneska sme sa boli kúpať a ja som si vspomenula na niečo čo som videla v televízii keď som mala asi 6-7 rokov. Bola to tzv. Ameba ktorá sa k vám dostane cez nos keď sa kupete vo vode v jazere alebo rybníku. Hneď som musela vyliezť z vody a už som len do konca sedela vonku. Teraz stále nad tým rozmýšľam a mám hrozný strach. Prosím pomôžte neviem čo mám robiť hrozne sa bojím
Strašný strach
Tak naco sa chodis kupat??? Toto mi pride zbytocne hystercenie, ktore ti tak zneprijemni zivot, ze skoncis zachvilu na psychiatrii.... kup si bazen a plavaj iba v nom, cisti si ho a budes mat istotu ze sa ti nic nestane ..... ked mas take problemy mala by si zajst k psychologovi....
Kazdy tyzden sa robia jazerach ci kupaliskach rozne chemicke kontroly, ci sa vo vode vyskytuje niečo, čo by mohlo byť zdraviu skodlive. Ak by sa nieco zdraviu skodliveho vyskytovalo, tak by hygienici uz davno zaviedli zákaz kupania.
V tomto prípade sa teda žiadna menavka vo vode v ktorej si sa kupala nenachadzala. Ale kebyže sa aj nachadzala, tak je velmi nepravdepodobne aby si sa nou nakazila. Niekde som čítal že v Ceskej republike sa vyskytuje nákaza menavky len zhruba 3 prípady na vsetkych obyvatelov, co je naozaj velmi male cislo. Je preto velmi nepravdepodobne aby si sa zaradila aj ty medzi nakazenych.
Ale aj kebyze si nakazená, tak to nie je ziadna nebezpecna choroba, s ktorej by si mala mať neviem ake fobie.
Keď máš z toho taký strach, tak máš strach. Zbavíš sa ho najskôr tak, že si pozisťuješ na nete, že ako sa im vyhnúť, ale tiež zohľadní aj možnú prítomnosť plesní a pľúcnych chlamídii, aj to si naštuduj. Prášok s ho.nami bude asi bezpečnejší habitát na kúpanie:-)