Pokúsim sa to napísať v skratke...ako ,,typický" mladý človek som túžila mať ,,všetko"...titul do 25ky, dobrú prácu, veľa cestovať...dokončila som strednú a začala pracovať na zvyšku..som človek ktorý viac uvažuje, prehodnocuje a stresuje...vtedy sa z môjho života stal čistý zhon, nekončiaci sa stres, až tak že som bola zrelá na antidepresíva (ale žiadne som nebrala, nešla som s tým k dr.)...neskôr som si uvedomila že takto to ďalej nejde a snažila sa zmeniť to a sľúbila som si, že sa už nikdy nebudem do ničoho nútiť...zistila som, že naozaj spokojná som, keď mám prácu ktorá ma proste baví, keď trávim čas s blízkymi a keď ho trávim v prírode...že nemusím mať všetko tu a teraz, že mi je dobre vo svojom kľude...avšak momentálne si hľadám prácu a vyskytla sa mi ponuka, pár mesiacov v zahraničí..nie je to finančne extra výhodné (neprerobím ale ani bohvieako nezarobím) ale mohla by som sa zlepšiť v jazyku a zažiť niečo nové...a zrazu akoby to znovu začalo...nerozhodnosť či to mám prijať, sčasti chtíč zažiť niečo nové a sčasti stres a trochu aj nechuť keď som sa našla a zistila, že na slovensku mi je vlastne dobre, že nechcem opúšťať svojich blízkych a v podstate nepotrebujem k životu tak veľa...nie je to o tom, že by som spohodlnela, len som proste teraz spokojná a bez stresu, už si iba hľadám prácu...a tak sú takmer 2 hodiny ráno a ja zase ani nespím a snažím sa ukľudniť tým že to aspoň napíšem a som zvedavá na názory ostatných, tak by ma zaujímalo, čo by ste robili vy a na nejaké rady, názory...áno viem že som zrejme komplikovaná, ale každý sme nejaký...vopred ďakujem za každú radu...
stres, zahraničie
Suhlasim, ze je to velmi dobra skola zivota, byt odkazana sama na seba.
Podľa mňa si veľmi nerozhodný človek a práve tvoja nerozhodnosť v tebe vyvoláva stres, nepokoj a bráni ti v rozvoji tvojej osobnosti. Odísť za prácou do cudzej krajiny je vždy ťažké rozhodnutie a svoju súčasnú situáciu si musíš zanalyzovať ty sama. Na Slovensku nemáš prácu, kto ťa teda živí? Máš tu partnera alebo deti? Chceš sa vedieť postarať sama o seba alebo ti vyhovuje, že sa o teba stará niekto iný? Chceš byť viac samostatnou a dospelou osobou alebo ti nevadí, že si závislá na niekom inom, kto ti dáva strechu nad hlavou a jedlo do úst? To sú všetko otázky, na ktoré si musíš odpovedať ty sama. Za seba ti môžem povedať, že istý čas strávený mimo domov a blízkych ti môže v živote pomôcť stať sa samostatnejšou a sebavedomejšou osobou, záleží na tebe či to chceš alebo nie...
Mas moznost ist do zahranicia. Tvoj rozum ti hovori "musis to urobit, lebo to je nieco, co sa ceni v spolocnosti (jazyk, skusenosti)". No to, po com Ty skutocne tuzis, je nieco ine. A ten stres ti vznika z rozporu medzi tym, co naozaj chces (zivot na Slovensku, ziadne, ani kratkodobe vycestovanie od rodiny a z domaceho prostredia) a tym, ako je nastavena spolocnost (musis ist, lebo je to prilezitost a ked to urobis, budes lepsia, ak to neurobis, je to chyba). Preto ti odporucam hod za hlavu cele zahranicie. Do zahranicia nech idu ludia, ktori po tom tak silno tuzia, ze pri prvej moznosti by ani na chvilu nevahali. Ver mi, niektori ludia taki su. To, ze Ty taka nie si, neznamena, ze sa do toho mas nutit. Kazdy ma svoju cestu. Zmyslom zivota nie je snazit sa co najlepsie ist po nadiktovanej ceste, ale vediet si identifikovat svoju vlastnu cestu a ist po nej. Len vtedy budes stastna. To napatie a stres signalizuje, ze sa mas prestat tym zahranicim zaoberat a skor rozvijaj svoje skutocne zaujmy. Nie kazdy to dokaze.