Ahojte,
potrebovala by som poradiť s jednou vec ohľadom psíka. Priateľova rodina má psíka, už ma 9 rokov, je to čínsky chocholatý pes labutienka. Bohužiaľ sa mu nedostalo takej lásky akú by mal pes dostať až na môjho priateľa, ktorý psíka zbožňoval. S priateľom sme sa odsťahovali a keďže psík nemohol ísť s nami, ostal u jeho rodičov, ktorí ho neznášajú, stále ho odstrkujú, kopu do neho a psík je z toho prirodzene nervózny a agresívny. Kričia na neho a jednoducho ho neznášajú. Samozrejme, že si ho tým pádom ani nepohladia, psík u nič nemá žiadne miesto na oddych, žiadnu lásku a preto je taky nervózny a agresívny. Situácia vyústila až tak že psík fyzicky napadol mladšieho brata môjho priateľa a kúsol ho do nohy. Jeho rodina sa samozrejme hneď rozhodla ho dat utratiť, my sme však s priateľom nesúhlasili. Nemáme s jeho rodinou dobre vzťahy takže sme ich plán nechceli vôbec prijať, keďže psík je priateľov miláčik a rozhodli sme sa, že si nájdeme nové bývanie a psíka si vezmeme ku nám. Preto sa Vás chcem opýtať a poprosiť Vás, ako pomôcť takémuto psíkovi, samozrejme ze mu dáme lásku a budeme sa mu venovať. Ale psík je už natoľko agresivny a keďže mňa moc nepozná, rozhodli sme sa s priateľom ze vyskusame nejaké lieky na upokojenie pre psíkov alebo niečo co by zmiernilo jeho agresivitu. Viete mi poradiť niečo čo by zároveň psíkovi neublížilo ale naozaj mu zabralo a pomohlo? Ďakujem veľmi pekne:)